Κέρκυρα: Επίσκεψη του Στ. Γκίκα στο Λιμεναρχείο

Επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας (ΚΛΚ) πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη Πλοίαρχο Θεοφάνη Κούρκουλο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΚΛΚ. Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν ήταν η απουσία θαλάσσιας συγκοινωνίας με τα Διαπόντια Νησιά, το εξόχως προβληματικό λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα, η λίαν αυξημένη επιβατική κίνηση στον Λιμένα Κέρκυρας, επιχειρησιακά ζητήματα, κ.α.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα το ΚΛΚ προκειμένου να ενημερωθώ για μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων, όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία με τα Διαπόντια Νησιά, που ακόμη δεν έχει μπει στη γραμμή το καράβι που έχει επιλεγεί. Η ενημέρωση που έχω από πλευράς πλοιοκτήτου είναι ότι η μετασκευή στο συγκεκριμένο πλοίο έχει μεν ολοκληρωθεί, αλλά εκκρεμούν ενέργειες από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Πάντως από πληροφορίες, αναμένεται το πλοίο να ξεκινήσει το δρομολόγιο από τις 10 Δεκεμβρίου 2018. Αναμένουμε…

Για το ζήτημα του τουριστικού λιμανιού της Αλύπας, ανέφερα στον κ. Λιμενάρχη ότι η ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο Τουρισμού, είναι ότι επειδή η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αδειοδοτηθεί το λιμάνι, υπάρχει σαφής εντολή από το Υπουργείο Τουρισμού, απαγόρευσης χρησιμοποιήσεώς του. Γεγονός που μου επιβεβαίωσε ο κ. Λιμενάρχης. Είναι πράγματι λυπηρό, τόσα χρόνια η Δημοτική Αρχή να επιδεικνύει τέτοια αναποτελεσματικότητα και να μην προχωρά στα απαραίτητα έργα προκειμένου να αδειοδοτηθεί το λιμάνι. Βεβαίως αν και σε μικρότερο βαθμό, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στις Μπενίτσες. Τι να πω! Και ο Δήμος χάνει χρήματα αφού θα μπορούσε να παραχωρηθεί η λειτουργία των λιμανιών σε ιδιώτη και οι πολίτες ταλαιπωρούνται και όλοι χαμένοι είναι….

Για το ζήτημα των τουριστικών λιμένων θα επανέλθω.

Κλείνοντας, επιθυμώ να συγχαρώ το προσωπικό που υπηρετεί στην ζώνη ευθύνης του ΚΛΚ για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους και τις επιτυχίες που σημείωσαν στο επιχειρησιακό τομέα το 2018, αλλά  και διότι σε μια χρονιά που από το λιμάνι της Κέρκυρας πέρασαν – μέχρι στιγμής – 2.270.000 άνθρωποι, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος