Κέρκυρα: Η απάντηση Γαλιατσάτου στις ανεξαρτητοποιήσεις

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την πλειοψηφούσα ομάδα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσαν οι σύμβουλοι της Ζακύνθου Νίκος Ποταμίτης και Τζόρτζης Σιγούρος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι η κίνησή του στηρίζεται στα ζητήματα που ανακύπτουν στο πολιτικό τοπίο πλησιάζοντας τις εκλογές ενώ αναφέρονται και ζητήματα λειτουργικότητας της πλειοψηφούσας ομάδας.

Στην απάντησή του, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, αφού ευχαριστεί τους δύο «συναδέλφους και συναγωνιστές» όπως τους αποκαλεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους στην μεγάλη πορεία της ΑΝ.Α.Σ.Α., επιστημαίνει τις συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς που προαπαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή σε μια πολιτική συλλογικότητα όπως η ΑΝΑΣΑ ενώ αποδίδει την κίνησή τους στο διαμορφούμενο προεκλογικό τοπίο, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται στην επιστολή ανεξαρτητοποίησή τους. Παράλληλα επισημαίνει ότι “η ΑΝΑΣΑ ΔΕΝ  έθεσε στο αρχείο καμιά πρόταση συναδέλφου ΠΟΤΕ και αξιοποίησε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα όλων των μελών στο βαθμό που αυτή υπήρχε”.  Η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» καταλήγει,  θα συνεχίσει την πορεία της, βασιζόμενη στις ίδιες ιδέες της συγκρότησης της και στοχεύοντας στην υπηρέτηση των πολιτών των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.

Θ. Γαλιατσάτος

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ τους δύο συναδέλφους και συναγωνιστές για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας στην μεγάλη πορεία της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη σε μια συλλογικότητα ,όπως η ΑΝ.Α.Σ.Α, όταν υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια, δεν είναι εύκολη και απαιτεί συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Η φράση των δύο συναδέλφων που υπάρχει στο κείμενο τους ότι «η ανακοίνωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμίτισε το “θολό τοπίο” και επέτεινε το αδιέξοδο», αυτές οι λίγες λέξεις εξηγούν κατά τη γνώμη μου και τη δική τους πρωτοβουλία αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού, με τις δυσκολίες που έχει η νησιωτικότητα, να λειτουργήσει τη δημοκρατία ,να λειτουργήσει τη συλλογικότητα.

ΔΕΝ  έθεσε στο αρχείο καμιά πρόταση συναδέλφου ΠΟΤΕ και αξιοποίησε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα όλων των μελών στο βαθμό που αυτή υπήρχε.

Υπερασπίστηκε τη διαφορετική άποψη και την πολιτική της αυτονομία, σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία και είναι υπερήφανη για αυτό.

Η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει την πορεία της, βασιζόμενη στις ίδιες ιδέες της συγκρότησης της και στοχεύοντας στην υπηρέτηση των πολιτών των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων.

Τέλος η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» θα συνεχίσει να προβάλει με σταθερή προσήλωση, την ηθική πλευρά της πολιτικής ως κυρίαρχο στοιχείο, μιας φιλολαϊκής παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος