Κέρκυρα: Η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών για το ΕΚΑΒ

Στο τραγικό περιστατικό με τον άδικο χαμό 80χρονου από αιμορραγία καθώς γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο να τον μεταφέρει λίγα μόνο χιλιόμετρα, στο Νοσοκομείο αναφέρθηκε η ένωση νοσοκομειακών γιατρών. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

“Είναι τραγωδία για την ίδια την κοινωνία να χάνεται ένας συνάνθρωπός μας με τόσο άδικο τρόπο. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν άμεση και επείγουσα ανάγκη των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, χωρίς την αναγκαία ανταπόκριση. Εμείς, έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές και έντονα για τις αιτίες και τις δυσλειτουργίες του συστήματος υγείας στο Νομό μας. Έχουμε καταθέσει δημόσια τις προτάσεις μας στον Κερκυραϊκό Λαό και όλους τους υπεύθυνους. Οι αρμόδιοι, για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι η καρέκλα τους και η πολιτική υπεράσπιση του εργοδότη υπουργού που τους διόρισε.

Για αυτό απαντούν με ψέματα και προπαγάνδα. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και τους διαψεύδει. Όπως όλη η κοινωνία, έτσι και εμείς περιμένουμε απάντηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάκη και κ. Παυλίδη που υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Στην καλύτερη περίπτωση πιέζουν για ένορκες διοικητικές εξετάσεις για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Πάλι οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών της πλήρους αποσάρθρωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τους απαντούμε λοιπόν ότι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι με την απραξία και την αλαλία τους, και η πολιτική εξουσία του υπουργείου Υγείας. Οι συσκέψεις και το δήθεν ενδιαφέρον τους, καλύπτει μόνο τις επικοινωνιακές τους ανάγκες και όχι τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.

Η αποστέωση και η γύμνια του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, δυστυχώς πλήττει όλο τον Κερκυραϊκό Λαό και τους επισκέπτες στο Νομό.

Με αυτά τα δεδομένα, δυστυχώς για όλους μας, το μέλλον είναι δυσοίωνο και πιθανόν να ακολουθήσουν περισσότερο τραγικές καταστάσεις.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά:

  • ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα
  • Σταθμός ΕΚΑΒ στο Βόρειο και Νότιο συγκρότημα του Νομού μας.
  • Πρόσληψη γιατρών ΕΚΑΒ.
  • Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας
  • Λειτουργία αεροδιακομιδών με έδρα το Άκτιο

Ως κοινωνία, έχουμε πέσει θύματα των κατ’ εξακολούθηση ψεύτικων εξαγγελιών και της προπαγάνδας. Αυτό πληρώνουμε με άδικους θανάτους. Αυτό θα πληρώσουμε, σκληρά και άδικα και στο μέλλον, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος