Κέρκυρα: Μεγάλη συγκέντρωση στη Λευκίμμη

Με την πρόθεση να συνεχίσουν τον αγώνα τους και στους δρόμους και στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν χθες οι Λευκιμμιώτες στον Περιφερειακό δρόμο απέναντι από τα ΜΑΤ. Το αίτημα εξακολουθεί να είναι να μην χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά σήμερα προέχει να φύγει η αστυνομία από την περιοχή. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής δήλωσε στην ομιλία του ότι θα προχωρήσουν και σε προσωπικές μηνύσεις εναντίον των τοπικών πολιτικών αλλά και όσων υπέγραψαν τις μελέτες που θεωρούν ότι δεν είναι σωστές. Ενωτική η Μαρία Κοντομάρη κάλεσε όλες τις συλλογικότητες της Λευκίμμης σε κοινό αγώνα.
Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος. Σε όλους τους παρευρισκόμενους, σε όλο το χωριό. Η προγραμματισμένη πορεία μέσα στο χωριό της Λευκίμμης άργησε να ξεκινήσει διότι ο κόσμος είχε παραταχθεί απέναντι από τα ΜΑΤ και φώναζε συνθήματα για να ανοίξει το αποκλεισμένο τμήμα του Περιφερειακού.
Μάλιστα όταν ήρθε η στιγμή και έφτασαν τα αυτοκίνητα από το f/b που έφτασε στο λιμάνι απέκλεισαν τις παρακαμπτήριες οδούς στις οποίες συνήθως εκτρέπει την κίνηση η αστυνομία ώστε να αναγκαστεί να ανοίξει τον κυρίως δρόμο τον Περιφερειακό, πράγμα που έγινε τελικά με την αστυνομία να υποχωρεί για να μην οξύνει περισσότερο τα πνεύματα.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε αρκετή ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη και έφτασε μέχρι την άλλη άκρη του χωριού. Στο ποτάμι όμως πολλοί ήταν εκείνοι που σταμάτησαν και φώναζαν συνθήματα εναντίον της αστυνομίας, μεγάλη δύναμη της οποίας ήταν κλεισμένη μέσα στο κτήριο του Α. Τ. Λευκίμμης.
Μέχρι τουλάχιστον τις 12.00 το βράδυ δεν είχαν γίνει επεισόδια παρότι ο θυμός και η οργή φαινόταν να κυριαρχούν.
Επίσης να σημειώσουμε ότι πολλοί ανέφεραν ότι στον Κάβο έχουν αρχίσει ακυρώσεις λόγω της παρουσίας της αστυνομίας και του φόβου των επεισοδίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος