Κέρκυρα: Παρουσίασε νέους υποψηφίους η Μ. Υδραίου

Το νέο λογότυπο της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ αλλά και 3 νέους υποψηφίους, που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, παρουσίασε σήμερα η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Παπαβλασόπουλο, τον Τάσο Καποδίστρια και τον Βασίλη Μελίδη, ανθρώπους με ευρύτερη κοινωνική καταξίωση, αρχές και αξίες, με ιδέες και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά και διάθεση προσφοράς.‘’Τρείς νέοι υποψήφιοι, από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να αλλάξουμε το νησί μας, για να τερματίσουμε μια παρατεταμένη περίοδο φθοράς, παρακμής, υποχώρησης και υποβάθμισης της Κέρκυρας σε όλα τα επίπεδα.’’ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κ. Μερόπη Υδραίου.

‘’Η Κέρκυρα έχει έρθει η ώρα να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς    της με    το    παρελθόν.
Να    κάνει  μια    Νέα    Αρχή.
Νέα Αρχή σημαίνει συνεργασία, συνεννόηση, συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της Κέρκυρας.

Η επόμενη μέρα στο νησί μας,  πρέπει να είναι μια νέα μέρα. Με περισσότερο φως, χαμόγελο και αισιοδοξία.
Αυτό το οποίο ζούμε στο νησί μας με τα σκουπίδια στους δρόμους, δεν μας αξίζει. Η Κέρκυρα θα λάμψει και πάλι.
Ο Δήμος που κινείται με όρους και ταχύτητες του χθες και έχει διαρρήξει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες του, δεν μας αφορά και δεν έχει μέλλον. Θα τελειώσει εδώ, θα τον τελειώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες.’’ επισήμανε η Μερόπη Υδραίου. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της παράταξης που δίνει το στίγμα αυτής της νέας προσπάθειας, αποτυπώνει μια μεγάλη καρδιά που ανοίγει για να χωρέσει όλη την Κέρκυρα.
Μια μεγάλη καρδιά που χωράει ανθρώπους από όλα τα κόμματα  και τα χρώματα.
Μια μεγάλη καρδιά που αν την κοιτάξει κανείς θα δει δύο χέρια να ενώνονται, χαρακτηριστικό της συνεργασίας και της ενότητας.

Η κ. Υδραίου ανακοίνωσε επίσης ότι είναι ήδη έτοιμες και θα παρουσιαστούν δημόσια, το επόμενο διάστημα, οι προγραμματικές της προτάσεις για: α)Την Καθαρή Κέρκυρα με ένα νέο μοντέλο για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.β) Την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, με το Δήμο Κέρκυρας να επιστρέφει κοντά στους πολίτες.γ) Την τουριστική προβολή και ανάπτυξη και την προοπτική μετατροπής της Κέρκυρας σε home port για την κρουαζιέρα.
Κλείνοντας η υποψήφια Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου τόνισε: Η καρδιά της Κέρκυρας χτυπάει στους ρυθμούς της Νέας Αρχής, που αποτελεί πλέον πλειοψηφικό και καθολικό αίτημα.

Κέρκυρα: Παρουσίασε νέους υποψηφίους η Μ. ΥδραίουH ομιλία

Ολόκληρη η ομιλία της κυρίας Υδραίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τριών στελεχών είχε ως εξής:

“Κυρίες και Κύριοι

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την παράταξη μας, μια μέρα χαράς που ελπίζουμε και πιστεύουμε να αποδειχθεί και μια σημαντική μέρα για το μέλλον της Κέρκυρας.

Μια αμιγώς δημοτική παράταξη, η παράταξή μας «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ», παρουσιάζει 3 νέα πρόσωπα, 3 νέους υποψ φίους που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Ενώνουμε, όμως, όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για την Κέρκυρα, για να αλλάξουμε το νησί μας, για να τερματίσουμε μια παρατεταμένη περίοδο φθοράς, παρακμής, υποχώρησης και υποβάθμισης της Κέρκυρας σε όλα τα επίπεδα. Είναι συνειδητή επιλογή μας να μιλάμε, από εδώ και πέρα, μόνο για το μέλλον. Για την επόμενη μέρα στο Δήμο μας, που πρέπει να είναι μια νέα μέρα. Με περισσότερο φως, χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτό το οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, δεν μας αξίζει. Η Κέρκυρα θα λάμψει και πάλι.

Ο Δήμος που κινείται με όρους και ταχύτητες του χθες και έχει διαρρήξει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες του, δεν μας αφορά και δεν έχει μέλλον. Θα τελειώσει εδώ, θα τον τελειώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Η Κέρκυρα έχει έρθει η ώρα να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν.

Να κάνει μια Νέα Αρχή. Με Νέες Ιδέες, με Νέους Ανθρώπους, με διαφορετική νοοτροπία και πρακτική.

Νέα Αρχή σημαίνει συνεργασία, συνεννόηση, συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου.

Η νέα αρχή αποτυπώνεται στα νέα πρόσωπα που έρχονται σήμερα κοντά μας για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας.

Ο Βασίλης Μελίδης, ένας άνθρωπος της εργασίας και της δημιουργίας, με μια υγιέστατη επιχείρηση από γενιά σε γενιά, που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης για το ήθος του, τον επαγγελματισμό του και το ανήσυχο πνεύμα του.

Ο Θεόδωρος Παπαβλασσόπουλος, άνθρωπος με κατάρτιση, με δημιουργική και καρποφόρα σκέψη, με  πολύπλευρη και υγιή κοινωνική και συνδικαλιστική προσφορά στον τραπεζικό χώρο, με μεστό και ουσιαστικό πολιτικό λόγο, ο οποίος ήταν   υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι.

Ο Τάσος Καποδίστριας, ένας σοβαρός και καταρτισμένος επαγγελματίας, με ιδέες ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, με δυναμισμό και διάθεση για διεκδίκηση και υλοποίηση στόχων, ένας συνεπής και έντιμος άνθρωπος, με ευρύτερη κοινωνική αναγνώριση.

Οι 3 αυτοί νέοι συνεργάτες μας είναι οικογενειάρχες, σωστοί επαγγελματίες, άνθρωποι με θετικό κοινωνικό πρόσημο και  προέρχονται από διαφορετικά πολιτικά ρεύματα, έχουν, όμως, ένα κοινό σημείο αναφοράς: την Κέρκυρα και την αγάπη τους για αυτόν τον τόπο.

Έρχονται μαζί μας για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να αλλάξουμε την Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά μας, για να γίνει η Νέα Αρχή στο Δήμο μας.

Η παράταξή μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας. Ότι και αν ψήφιζαν κατά το παρελθόν, όποια και αν είναι η ιδεολογική τους τοποθέτηση.

Γιατί πέρα από κόμματα και χρώματα, υπάρχει η πιο μεγάλη παράταξη που μας ενώνει όλους: η Κέρκυρα.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου σηματοδοτεί το ξεκίνημα αυτής της νέας προσπάθειας.

Όπως βλέπετε η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ εκτός από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν κοντά μας, έχει και ένα νέο έμβλημα.

Μια μεγάλη καρδιά που ανοίγει για να χωρέσει όλη την Κέρκυρα.

Μια μεγάλη καρδιά που χωράει ανθρώπους από όλα τα κόμματα και τα χρώματα.

Μια μεγάλη καρδιά που αν την κοιτάξει κανείς θα δει δύο χέρια να ενώνονται.

Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα: ενότητα, συνεργασία και ανοιχτή καρδιά για το νησί μας, για το Δήμο μας.

Οι κήρυκες του διχασμού των πολιτών και των διαχωριστικών γραμμών, ανήκουν στο χθες.

Ό,τι και αν κάνουν, ό,τι και αν μεθοδεύουν στο παρασκήνιο. Η Κέρκυρα, όλους αυτούς,  τους δοκίμασε και τους πλήρωσε ακριβά.

Τα μεγάλα προβλήματα της Κέρκυρας είναι δικό τους έργο, όπως και οι ακραίες καταστάσεις που βιώνει το νησί μας.

Η παρακμή της Κέρκυρας είναι δικό τους έργο.

Ο τόπος μπαίνει σε μια περίοδο πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Κάποιοι έλεγαν πριν από 5 χρόνια, τρεις κάλπες μία επιλογή.

Εμείς λέμε ότι σε κάθε κάλπη ο πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει τη δική του διαφορετική επιλογή, οι πολίτες είναι ελεύθεροι άνθρωποι, δεν χρειάζονται καθοδήγηση.

Και στην κάλπη των δημοτικών εκλογών, ο πολίτης της Κέρκυρας δεν θα ψηφίσει ούτε κόμμα ούτε Πρωθυπουργό.

Θα ψηφίσει για την Κέρκυρα, θα ψηφίσει Δήμαρχο που θα βάλει τέλος σε αυτές τις εικόνες ντροπής και παρακμής που βιώνουμε όλοι.

Δήμαρχο που θα καθαρίσει την Κέρκυρα, θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους πολίτες.

Θα ψηφίσει για μια Νέα Αρχή, για να επιστρέψει ο Δήμος κοντά στον πολίτη.

Κυρίες και Κύριοι

Η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των προγραμματικών της προτάσεων .

Πριν το τέλος αυτού του έτους,  θα παρουσιάσουμε στους πολίτες, σε μια ανοιχτή, πλατιά και δημοκρατική διαδικασία, την πρόταση μας για να καθαρίσει η Κέρκυρα.

Μια πρόταση που θα περιλαμβάνει την ανατροπή του σημερινού αποτυχημένου μοντέλου στην καθαριότητα. Μια πρόταση με αρχή, μέση και τέλος. Ρεαλιστική και υλοποιήσιμη.

Μια πρόταση που θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τον Δήμο. Μια πρόταση που θα την πάμε στους πολίτες, θα την παρουσιάσουμε αλλά κυρίως θα ακούσουμε τους πολίτες, θα τους δώσουμε το λόγο.

Θα πάμε παντού σε κάθε γωνιά του νησιού, θα μιλήσουμε με όλους τους δημότες. Και θα ακολουθήσει και η παρουσίαση δύο άλλων προγραμματικών προτάσεων που θα περιλαμβάνουν:

1ον) Το Νέο Μοντέλο Διοίκησης και Λειτουργίας του Δήμου Κέρκυρας, με το Δήμο να επιστρέφει κοντά στους πολίτες και να τους προσφέρει νέες και πρωτοποριακές υπηρεσίες και ταυτόχρονα να δημιουργεί νέους θεσμούς διαφάνειας, δημοκρατίας, διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών.

2ον) Την πρόταση για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Κέρκυρας, με έμφαση στην κρουαζιέρα και την προοπτική του homeporting.

Η παρουσίαση της πρότασης μας για την Καθαρή Κέρκυρα θα γίνει με Καθαρές Κουβέντες. Για να γνωρίζουν οι πολίτες, τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε.

Γιατί εμείς έχουμε προτάσεις για το μέλλον, ενώ κάποιοι έχουν ως σημείο αναφοράς μόνο το παρελθόν. Προσπαθούν να κρατήσουν την Κέρκυρα στο παρελθόν, γιατί δεν έχουν  να πουν  τίποτα για το μέλλον.

Η καρδιά της Κέρκυρας χτυπάει στους ρυθμούς της Νέας Αρχής, που αποτελεί πλέον πλειοψηφικό και καθολικό αίτημα.

ρεπορτάζ: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος