Κέρκυρα: Συνάντηση Σπύρου με Αλεύχιμον

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση την οποία είχε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Σπύρου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Αλεύχιμον». Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του συλλόγου στη Λευκίμμη και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την «πολεμική» διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα στην περιοχή.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του κυρίου Σπύρου με το Δ.Σ. του «Αλεύχιμον» είχε ενημερωτικό αλλά και ουσιώδη χαρακτήρα και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε σημαντικό τον μεταξύ τους διάλογο. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «με γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι στο πρόσωπό μου τα μέλη του Συλλόγου βλέπουν έναν πολιτικό με τον οποίο μπορούν να συζητήσουν δημοκρατικά και πολιτισμένα. Μόνο με τέτοιου είδους γόνιμο διάλογο υπάρχει ελπίδα να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα.»

Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρθηκαν σε όλα τα δεδομένα, νομικά και μη, που συνθέτουν την υπόθεση με την διαχείριση των απορριμμάτων στη Λευκίμμη και ξεκαθάρισαν ότι θα επιμείνουν στον αγώνα τους γιατί θεωρούν ότι είναι δίκαιος. Τόνισαν επίσης ότι δεν προτίθενται να επιτρέψουν άλλη περιβαλλοντική μόλυνση στην περιοχή τους.

Ο Σπύρος Σπύρου επεσήμανε ότι η Λευκίμμη δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται η λύση στο σύνολο του προβλήματος της Κέρκυρας. Ιδιαίτερα μάλιστα με τον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση μέχρι σήμερα. Επεσήμανε επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την διαχείριση των απορριμμάτων έπαψαν να είναι αξιόπιστοι έναντι των κατοίκων. Ανέτρεψαν τον δρομολογημένο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης οδηγώντας το νησί σε τραγικά αδιέξοδα και τελικά οι κάτοικοι της περιοχής έπεσαν «θύματα» προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το σύνολο του το Δ.Σ. για τον εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο είχαν ενώ είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Λευκίμμης να συνομιλήσει και με πολλούς πολίτες τόσο για το πρόβλημα των απορριμμάτων όσο και για σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος