Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018

Κυβέρνηση-Ανάπτυξη
Στ. Γιαννακίδης: Η οικονομία βρίσκεται σε μια θετική πορείαΕιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018«Η οικονομία βρίσκεται σε μια θετική πορεία και είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε αυτήν την τάση ακόμη περισσότερο» τόνισε στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς. «Πλέον, βρισκόμαστε αναμφισβήτητα σε μία θετική συγκυρία για την Ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Γιαννακίδης, υπογραμμίζοντας πως,σήμερα «η Ελλάδα βρίσκεται έξω από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και σχεδιάζει το μέλλον της βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις» και εν συνεχεία αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των δεικτών.

«Το ΑΕΠ της χώρας κινείται το πρώτο εξάμηνο στο +2,15% σε σχέση με τις προβλέψεις, οι εξαγωγές παραμένουν σε ανοδική τροχιά με αύξηση 17% στο εννεάμηνο, οι δείκτες για τις άμεσες ξένες επενδύσεις και τον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία εμφανίζονται αυξημένοι. Το ποσοστό της ανεργίας σήμερα βρίσκεται στο 18,9% και είναι μειωμένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες με 300.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 70% είναι πλήρους απασχόλησης. Ειδικά σε ότι αφορά τους νέους, η ανεργία έπεσε από το 50% στο 36%. Μετά από 8 χρόνια λιτότητας, καταγράφεται μια σταδιακή στροφή της δημοσιονομικής πολιτικής από την πολυετή προσαρμογή στη λελογισμένη επέκταση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Γιαννακίδης.

Κοινωνική Οικονομία
Πυκνές χρηματοδοτήσεις για την Κ.ΑΛ.Ο τους πρώτους μήνες του 2019 επόμενο διάστημα

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Πυκνή θα είναι η ροή των χρηματοδοτήσεων για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Το θέμα είναι να είναι έτοιμες και οι ΚΟΙΝΣΕΠ να απορροφήσουν τους πόρους και να μειωθεί κι άλλο η ανεργία.
Αυτό τόνισε στην ημερίδα που διοργανώθηκε χθες στην Κομοτηνή, από την Αναπτυξιακή Ροδόπης-Ξάνθης, με τίτλο, “Ευκαιρίες, Εργαλεία και Προκλήσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων».
Το παρόν του έδωσε , ο Ειδικός Γραμματέας της Κ.ΑΛ.Ο, Ευάγγελος Νικολαΐδης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως τον πρώτο μήνα του 2019 ξεκινούν οι χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 27 εκ ευρώ και αφορούν τις υφιστάμενες ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η δεύτερη φάση αφορά επιχορηγήσεις από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και είναι της τάξης των 82 εκ ευρώ, δράση η οποία θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου έτους.
Επίσης υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 11 εκ ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ΚΟΙΝΣΕΠ και 2 εκ ευρώ που απευθύνονται για ΚΟΙΝΣΕΠ από ΑΜΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως τα ΑΜΕΑ, ως εργαζόμενοι μέσω συνεταιρισμών, δεν χάνουν το προνοιακό τους επίδομα.
Ο κ. Νικολαΐδης στην εισήγησή του τόνισε πως, «Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την Βαλκανική συνανάπτυξη μέσω δράσεων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».

Αυτοδιοίκηση
6.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ενίσχυση του στόλου μηχανημάτων έργου του Στρατού

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Με νέα σύγχρονα μηχανήματα έργου ύψους 6.000.000 ευρώ θα εξοπλιστεί ο Στρατός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου να ενταχθεί η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Πέρα από την κάλυψη αναγκών του Στρατού, τα μηχανήματα αυτά (εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιντερ κλπ.) θα συμβάλουν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας καθώς σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

ΔΠΘ
Τρία νέα τμήματα αποκτά το Δ.Π.Θ.
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Το πρυτανικό συμβούλιο του Δ.Π.Θ. όπως δημοσιεύτηκε στην “Διαύγεια”, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Σύγκλητο του ΔΠΘ την ίδρυση των κάτωθι νέων Τμημάτων:
Πολυτεχνική Σχολή – Ξάνθη, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής,
Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών και Φυσικών Πόρων, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Κομοτηνή
Τμήμα Εργοθεραπείας-Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών – Κομοτηνή,Τμήμα Ψυχολογίας-
-Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής,Σχολή Επιστημών Υγείας – Αλεξανδρούπολη

Τμήμα Νοσηλευτικής,Τμήμα Κτηνιατρικής,Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας – Ορεστιάδα και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών

Το πρυτανικό συμβούλιο του Δ.Π.Θ εισηγήθηκε επίσης την ίδρυση Ινστιτούτο ενεργειακού σχεδιασμού και αειφόρου αξιοποίησης φυσικών πόρων – Ξάνθη του Ινστιτούτο διαχείρισης και αποκατάστασης φυσικών και τεχνολογικών πόρων – Ξάνθη. Ινστιτούτο εφαρμοσμένων κοινωνικών επιστημών – Κομοτηνή. Ινστιτούτο νευροεπιστημών – Αλεξανδρούπολη.Ινστιτούτο αεροπορικής ιατρικής – Αλεξανδρούπολη.Ινστιτούτο τεχνολογίας τροφίμων και αγροτικής παραγωγής – Ορεστιάδα.
Δεν είναι γνωστό το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

ΔΠΘ
Το ΔΠΘ τιμά την Αγγέλα Γιαννακίδου την Αρχόντισσα της Παράδοσης στη Θράκη
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ», η οποία αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης», ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, με αφορμή την παραχώρηση της επιστημονικής διαχείρισης του Μουσείου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και στο “Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας”.
Η ημερίδα θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 19. 15 στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, στην Κομοτηνή, και επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Μ. Γ. Βαρβούνης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθεί και ειδική τιμητική διάκριση στην κυρία ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ.

Υγεία
Κέντρο Υγείας Ιάσμου: Ακτινολογικό μηχάνημα με ψηφιακό εκτυπωτή εκπαίδευση προσωπικού και προσβασιμότητα
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Ένα ακτινολογικό μηχάνημα με ψηφιακό εκτυπωτή, εκπαίδευση σε ζητήματα διαχείρισης ασθενών με αναπηρίες και μέριμνα για την προσβασιμότητα, θα είναι τα οφέλη του Κέντρου Υγείας Ιάσμου από το διασυνοριακό έργο «Ενισχύοντας την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε απομονωμένες και υποβαθμισμένες διασυνοριακές περιοχές.

Η διοίκηση της 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης έχει εντάξει στο έργο προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Εχίνου, Σταυρούπολης, Ιάσμου και Σουφλίου καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)και 15% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Το έργο SMiLe με συνολικό προϋπολογισμό 1.327.661,62 ευρώ, συντονίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Α.Π.Θ. – Τμήμα Ιατρικής (και ειδικότερα το εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας ), η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, το Ε.Κ.Α.Β., το Νοσοκομείο του Ardino και ο Δήμος του Ηarmanli.

Κτηματολόγιο
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων του Κτηματολογίου
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων του Κτηματολογίου στην Ροδόπη. Έως τις 11 Μαρτίου θα τρέξει η τρίμηνη προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στους οικισμούς του νομού Ροδόπης: Άγιοι Θεόδωροι, Αμαξάδες, Αμάραντα, Αμβροσία, Άρατος, Αρίσβη, Αρριανά, Ασώματοι, Γρατινή, Θρυλόριο, Ίασμος, Ίμερος, Κάλχας, Καρυδιά, Κέχρος, Κόσμιο, Κρωβύλη, Λοφάριο, Μαρώνεια, Μίρανα, Νέα Καλλίστη, Νέα Σάντα, Νέο Σιδηροχώρι, Ξυλαγανή, Οργάνη, Πάνδροσος, Πελαγία, Πολύανθος, Προσκυνητές, Σάλπη, Σάπες, Στρύμη, Σώστης, Φανάρι, Φιλύρα.

Εγνατία οδός
Λήγουν οι κάρτες ελευθέρας από τα διόδια της Μέστης και Ιάσμου στις 31/12
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της ΓΑΊΑ ΟΣΕ , δήλωσε ότι, τέλος του έτους λήγει η διάρκεια των καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Μέστης και Ιάσμου για τους μόνιμους κατοίκους, και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Παράλληλα εντός του α εξαμήνου του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων αφού έχουν εκκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.
Σε ο,τι αφορά την ελεύθερη διέλευση αυτή θα εξακολουθήσει να ισχύει για ανέργους και ΑμεΑ ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων γίνεται μια διαβούλευση αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα καταλήξει.

Επιχειρήσεις
Walk και Shop στον πεζόδρομο της Δαγκλή οργανώνουν οι επιχειρηματίες στην Ξάνθη
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Walk και Shop στον πεζόδρομο της Δαγκλή οργανώνουν οι επιχειρηματίες στην Ξάνθη.
Σε ανακοίνωσή τους οι επιχειρηματίες της οδού αναφέρουν:
«Διοργανώνουμε την Παρασκευή στις 19:00 σε μια απολαυστική live συναυλία με τους Μιχάλη και Τάσο από το γνωστό συγκρότημα Underhill West. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Αυτοδιοίκηση
Οι Δήμοι Ξάνθης Κομοτηνής Ορεστιάδας έχουν επιλεγεί για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο WiFi
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-20182. 800 δήμοι απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα τους και πολλοί από την Ελλάδα όπως ο δήμος Ξάνθης ,Κομοτηνής και Ορεστιάδας έχουν επιλεγεί για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο WiFi.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ .Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος..

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους.»

Φωταγωγήθηκε το νέο δέντρο της Πλατείας στην Ξάνθη
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Με εκδηλώσεις και συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ξάνθης και ξεκίνησαν επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τίτλο Ευχούπολης.
Στην κεντρική σκηνή η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσίασε χορογραφίες σχετικές με το πνεύμα των ημερών.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο πνεύμα των γιορτών πάνω από τη σκηνή είπε:
« Σε μια εποχή που όλοι δυσκολευόμαστε, είναι ευκαιρία να αισθανθούμε ζεστασιά και ασφάλεια, να δώσουμε ευχές και να νιώσουμε ότι έρχεται ένα καλύτερο έτος, σε λίγες ημέρες, που θα ανάψει και πάλι τη φλόγα μέσα μας.
Εύχομαι το 2019 να είναι τόσο χαρούμενο όσο το χαμόγελο αυτών των παιδιών», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δημαρχόπουλος.

Αλληλεγγύη
Συλλογή τροφίμων από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Συλλογή τροφίμων για συμπολίτες που τα έχουν άμεσα ανάγκη εν όψει και των εορτών πραγματοποιεί η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, απευθυνόμενη σε κάθε πολίτη αλλά και στα σχολεία της Ξάνθης.
Η Ο.Κ.Α.Ξ είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κρατική ομάδα ενεργών και ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στην αλληλεγγύη και στη βοήθεια των μελών της. Στοχεύει στην τακτική στήριξη ατόμων με πολύ χαμηλό εισόδημα, συγκεντρώνοντας και διανέμοντας δωρεάν τρόφιμα.
Ενδεικτικά, συλλέγονται είδη υγιεινής, είδη καθαριότητας, λάδια, μερέντες, μαρμελάδες, κονσέρβες, ρύζια, όσπρια, άλευρα, γάλατα, φρυγανιές, μπισκότα, καφέδες κ.α.

Σύλλογοι
Βράβευση αριστούχων Σαρακατσάνων Μαθητών

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης, καλεί τους αριστούχους μαθητές, Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της εκπαιδευτικής περιόδου 2017-2018,να το δηλώσουν μέχρι στις 20 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις βραβεύσεις.
Οι Βραβεύσεις θα γίνουν την 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ( απέναντι από το σπαθί ).

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίαση την ερχόμενη Τρίτη «Προσεκτικά Παραδοθήκαμε»
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Θέμις Ιππέκη διοργανώνουν στην θεατρική παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Προσεκτικά Παραδοθήκαμε».
Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Καφέ ΟΧΤΩ (8) στην Κομοτηνή.
Για την ποιητική συλλογή, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Κατερίνα Καπρινιώτη – Νταή και Κατερίνα Μήτση (φοιτήτριες της Νομικής, ραδιοφωνικοίπαραγωγοί του Ράδιο Παρατηρητής και συντονιστικά μέλη του Λογοτεχνικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής). Ποιήματα θα διαβαστούν από μέλη του Λογοτεχνικού Τμήματος.

Βιβλιοπαρουσίαση :Τα Χριστούγεννα της καφέ αρκούδας
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Δήμητρα Στεφανίδου διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Καφέ Αρκούδας». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη “Π” Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12:00.
Εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η κ. Χρυσάνθη Δάινα (συγγραφέας- Κοινωνιολόγος) και η εικονογράφος του βιβλίου κ. Έλενα Γρίβα. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Ο κινηματογράφος των δημιουργών στη ΦΕΧ
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΧ σήμερα στις [21.00] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης πραγματοποιεί αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τόμα Βίντερμπεργκ. Δόγμα 95-κάμερα στο χέρι, όχι σκηνικά, φυσικός φωτισμός.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 8 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, οκτώ (8) αλλοδαποί, ένας 31χρονος, δύο 27χρονοι, ένας 24χρονος, δύο 23χρονοι, ένας 20χρονος και ένας 18χρονος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά σαράντα πέντε (45) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σουφλίου, Φερών και Σαπών.

Διάσωση 39 μεταναστών στο Θρακικό Πέλαγος
Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 11-12-2018Στον εντοπισμό και τη διάσωση 39 μεταναστών προέβησαν, χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους, ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος