ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου 2018

Αυτοδιοίκηση
Χ.Μέτιος: «Οι Αγρότες να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν»
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Τους πληγέντες Αγρότες και ειδικά τους βαμβακοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς κάλεσε να δηλώσουν τις ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ.
Το κάλεσμα αυτό του Περιφερειάρχη μέσω της ΕΡΤ προς τους Αγρότες, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου στο γραφείο του.
Αυτό που άφησε να εννοηθεί ο υπουργός είναι πως θέλει να υπάρχει η καταγραφή όλων των ζημιών αυτών που αποζημιώνονται και αυτών που δεν αποζημιώνονται, προκειμένου μέσω κάποιων διαδικασιών είτε κατ’ εξαίρεσιν, είτε μέσω ΠΣΕΑ, να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Στην Κομοτηνή ο Δ/ντης Κτηνιατρικής Θωμάς Αλεξανδρόπουλος
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Στη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της θρησκευτικής σφαγής των ζώων ενόψει της γιορτής των Μουσουλμάνων, Κουρμπάν Μπαϊράμ. Για το ίδιο ζήτημα άλλωστε, την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος.
Τέλος ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για την προώθηση των έργων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Προγράμματα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» εγκρίθηκαν 303 αιτήματα χρηματοδότησης

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, σχεδόν το σύνολο των Δήμων της χώρας έχουν υποβάλλει ένα ή παραπάνω αιτήματα για χρηματοδότηση από τα Προγράμματα ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ».
Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί συνολικά: 303 αιτήματα χρηματοδότησης κατατεθειμένα από: 198 Δήμους με συνολική χρηματοδότηση: 89.012.298,59 ευρώ
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: εγκρίθηκαν 15 αιτήματα 10 Δήμων για συνολική χρηματοδότηση 2.348.149,88 ευρώ.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σύμφωνα με την ανακοίνωση με το πρόγραμμα σήμερα ψεκασμοί θα γίνουν στους χώρους στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων Σαμαρά, Τύμπανο, κανάλι Τυμπάνου (Σαμαρά), κανάλι “Σαμλίδη”, ΒιΠε, Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, τελωνείο, Γενισέα, σφαγεία “Πατρώνη”, κανάλι “Venus”, κανάλι “Χατζηιωάννου”, Πεζούλα, Γκιώνα, Άγιος Νικόλαος, Πόρτο Λάγος, Βαφέικα, κανάλι Πετροχωρίου, Τοξότες, Γαλάνη, στενά Νέστου, παλιά κοίτη, αλιευτικός συνεταιρισμός, Άγιος Νικόλαος, Πόρτο Λάγος, Νέα Κεσσάνη.
Αύριο οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν εντός πόλης και περιαστικά της Ξάνθης,
Το Σάββατο 14 Ιουλίου εντός πόλης, Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, χώρος στάθμευσης λεωφορείων και χώρο στάθμευσης εκδρομικών λεωφορείων.

Υγεία
To Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για τη Χειρουργική Κλινική Ξάνθης
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μετακίνηση ενός χειρουργού από την Ξάνθη στο Νοσοκομείο Καβάλας παίρνει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως,
«είναι γεγονός ότι τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας αυξάνονται σημαντικά , ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο την σωματική όσο και την ψυχική εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού.
Η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη του συστήματος υγείας , τόσο σε ιατρικό όσο και σε λοιπό προσωπικό , είναι επιβεβλημένη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑτρός δεν περισσεύει ειδικά τους θερινούς μήνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κόμματα
Καμιά συμμετοχή καμία εμπλοκή έξω από το ΝΑΤΟ χωρίς αναβολή
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Η Επιτροπή Ειρήνης της Ξάνθης διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη στις 7:00 μμ
Στην ανακοίνωση της Επιτροπή Ειρήνης μεταξύ άλλων γίνεται λόγος τα χρήματα να δίνονται για έργα βασικά υποδομής και προστασίας της κοινωνίας και όχι για εξοπλισμούς.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως,
«Στο όνομα της ασφάλειας της σταθερότητας και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, διεκδικώντας τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στις μεγάλες εμπορικές και ενεργειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες, που έχουν τη σφραγίδα των αμερικανικών μονοπωλίων.
Εμείς «συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης.

ΕΛΑΣ
Ικανοποίηση για την τροπολογία για τις μετακινήσεις Δοκίμων Αστυφυλάκων
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης χαιρετίζει την ψήφιση τροπολογίας που αφορά στην αύξηση των ημερών μετακίνησης των Δοκίμων Αστυφυλάκων που αποζημιώνονται κατά την πρακτική τους εκπαίδευση, προς κάλυψη άμεσων αναγκών, από δέκα (10) σε είκοσι (20).
Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι ένα θετικό βήμα, απομένουν όμως πολλά ακόμα, όπως η αύξηση του χρόνου θεωρητικής εκπαίδευσης, η τήρηση του π.δ. 352/95 «Οργανισμός Σχολής Αστυφυλάκων», κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης και εν τέλη η ίδρυση του Αστυνομικού Πανεπιστημίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και πνευματική προετοιμασία των Δοκίμων Αστυφυλάκων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Εκπαίδευση
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου-πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου στα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν φέτος στο Πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων.
Οι εγγραφές έφτασαν τα 590 παιδιά. Σε κάθε σχολείο στο τελευταίο μάθημα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στους γονείς όσα κατάφεραν όλη τη χρονιά. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι γονείς είδαν τα βιβλία που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά τους και θαύμασαν τις εργασίες που συνδέονταν με την Οδύσσεια, παρακολούθησαν το κουκλοθέατρο και τις ταινίες των μικρών παιδιών.

Στρατός
Κοινωνική πρόσφορα Δ΄ Σ. Στρατού
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς του Δ΄ Σ. Στρατού,συνεχίζονται οι δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις .
Σήμερα 18μελές κλιμάκιο Παθολογικής ομάδας Θα βρεθεί στην ΚΥ Σταυρούπολης. Επίσης στις 26 Ιουλ 18ΙΑΕ (Ιατρός Άνευ Ειδικότητας) και Οδοντίατρος θα βρεθεί στο Δήμο Αρριανών για δωρεάν εξέταση κάτοικων και μαθητών .

Εκκλησία
Την έδρα της Μητροπόλεως Σουηδίας επισκέφθηκε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου Σωφρόνιος Γκουτζίνης
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Την έδρα της Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας επισκέφθηκε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο οποίος φιλοξενήθηκε από τον ποιμενάρχη της, μητροπολίτη Κλεόπα.
Κατά την παραμονή του στη Στοκχόλμη, ο π. Σωφρόνιος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ιστορικά αξιοθέατα της πόλης και να λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, με τον πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Κωστούλα, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στον Κλήρο της Μητροπόλεως Σουηδίας, αποσπασθείς από τη Μητρόπολη Λαγκαδά.
Ο π. Σωφρόνιος κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που έχει και μπορεί να αναπτύξει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σουηδία και στη Σκανδιναβία ευρύτερα.

ΑΜΕΑ
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στην Ιουλία για τα ΑΜΕΑ
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι Ροδόπης, όπου έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός seatrac, ο οποίος βοηθά να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα και είναι πατέντα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι παρεμβάσεις συνίστανται σε έναν ξύλινο διάδρομο, που οδηγεί στο μηχανισμό. Επίσης έχει προβλεφθεί χώρος όπου υπάρχει ένα στέγαστρο για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα, όπου με άνεση και πλήρη ασφάλεια τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιούν για να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος, επανειλημμένα έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον του Δήμου Κομοτηναίων, για την υποστήριξη των ΑΜΕΑ. Επανέλαβε δε το στόχο που έχει μπει από την τωρινή Δημοτική Αρχή για να καταστήσει το Δήμο Κομοτηναίων ως τουριστικό προορισμό για ΑΜΕΑ.

Σύλλογοι
Το τέταρτο αντάμωμα των κατοίκων της Ν. Σάντας το Σάββατο

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Το τέταρτο Αντάμωμα των κατοίκων της Νέας Σάντας Ροδόπης, διοργανώνουν η τοπική κοινότητα Νέας Σάντας, ο Δήμος Μαρώνειας Σαππών με αρωγό την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία του χωριού στις 20:30 μ.μ.
Θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Σερμπέζης και ο Σταύρος Μπόνιας, αγαπημένοι από ολόκληρο το πανελλήνιο, ερμηνευτές της παραδοσιακής Μουσικής.
Θα χορέψουν οι Σαρακατσάνοι της Θράκης , οι Πόντιοι των Κασσιτερών και το Θμύκιο Αρσακείου.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Πολιτισμός
Στην Κομοτηνή η “Αγρια Δύση” του Θ. Αθερίδη
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018

Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ και το Create4Art α παρουσιάζουν το έργο του Θοδωρή Αθερίδη, “Αγρια Δύση” σήμερα στο Θερινό Δημοτικό θέατρο, της Κομοτηνής στις 9.15 μ.μ .Μια Κωμωδία Γεμάτη Γέλιο, Πάθος για τη Ζωή, τον Έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα!
Στην θεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος.

«Ο μεγάλος ύπνος» στις Προβολές σήμερα της ΕΛΜΕ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» σήμερα στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου της Ξάνθης , στις 9μμ προβάλλεται το film noir του Howard Hawks «Ο μεγάλος ύπνος».
Η ταινία είναι μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος του Raymond Chandler.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί το αξεπέραστο δίδυμο Humphrey-Χάμφρεη Μπόγκαρτ-Bogart (ως Philip Marlowe) και Lauren Bacall –Λορίν Μπακόλ-.
Η ταινία διαρκεί 114′

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για δυο συναυλίες στην Θράκη
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρεθεί για δυο συναυλίες στην Θράκη σε Ξάνθη στις 30 Ιουλίου και Αλεξανδρούπολη στις 31 Ιουλίου. Η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη έχει ξεκινήσει
Τιμές εισιτηρίων για την Ξάνθη :
Προπώληση: 13€ (τα πρωτα 400 εισιτηρια)
Υπόλοιπη Προπώληση/ταμείο: 15€

“Ψαράδικη βραδιά” στο Πόρτο Λάγος
ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Στην «Ψαράδικη βραδιά» στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους που θα γίνει το βράδυ στις (21.00) του Σαββάτου 21 Ιουλίου στο πλαίσιο των φετινών «Δημοκριτείων» του δήμου Αβδήρων, καλεί το κοινό ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πόρτο Λάγους.

Αστυνομικό Δελτίο
Δικογραφία για κλοπή σε βάρος 52χρονου ημεδαπού

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 12 Ιουλίου  2018
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, εισήλθε σε επιχείρηση και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση του ιδιοκτήτη και του υπαλλήλου, αφαίρεσε από το εσωτερικό του περίπου 90 τυχερά λαχεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος