Καρναβάλι στην Κομοτηνή

Ένα τετραήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων με πολύ κέφι και γλέντι υπόσχεται η Κομοτηνή στους ντόπιους και στους επισκέπτες . «Φιλοδοξούμε ότι θα πάνε όλα καλά και θα διασκεδάσει ο κόσμος με την ψυχή του» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής, κα Νατάσα Λιβεριάδου σημειώνοντας πως «Εκείνο που θέλουμε είναι να βοηθήσει ο καιρός γιατί από ό,τι έχουμε καταλάβει ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να  πάρει μέρος στις εκδηλώσεις. Ας βγει όλος ο κόσμος έξω, να διασκεδάσει και  να περάσει λίγες ευχάριστες στιγμές.»

Καρναβάλι στην Κομοτηνή
Η κα Νατάσα Λιβεριάδου

Η αρχή γίνεται με την Τσικνοπέμπτη. “Ας έρθει ο κόσμος στην κεντρική πλατεία και θα απολαύσει κέφι, γλέντι, ποτό και σουβλάκια.” προτρέπει η κα Λιβεριάδου προσθέτοντας πως την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Εβριτών θα παρουσιάσει την παραδοσιακή αποκριά και την τρίτη μέρα, στις έξι και μισή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που φέτος, φιλοδοξούν οι διοργανωτές, (Τρελ@cademy, ΔΕΠΠΑΚ και Σύλλογος Εβριτών ) να ξεπεράσει την περσινή επιτυχία. « Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι αθλητισμού κάνει ό,τι μπορεί ώστε να στηρίξει  τις εκδηλώσεις και να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα» τονίζει η κα Λιβεριάδου υπενθυμίζοντας ότι η τέταρτη μέρα των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων θα είναι η καρναβαλική παρέλαση των μικρών παιδιών, που θα γίνει στις έντεκα το πρωί.

20 Σύλλογοι δήλωσαν ήδη  συμμετοχή 

Καρναβάλι στην ΚομοτηνήΜέχρι στιγμής περισσότεροι από 20 Σύλλογοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Καρναβαλιστές από τις Σάπες, τη Θάσο και άλλες γειτονικές πόλεις θα σπεύσουν στην Κομοτηνή. Περισσότεροι από 1.000 καρναβαλιστές, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, γυμναστήρια, café θα πάρουν μέρος. Φέτος η καρναβαλική παρέλαση, θα είναι η παρέλαση του φωτός. Ήδη έχει γίνει η παραγγελία 700 πολύχρωμων με φως μπαλονιών. Έχει επίσης προβλεφθεί να υπάρξει φωτισμός σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, από περιστρεφόμενους προβολείς . «Θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Χρώματα, πυροτεχνήματα και ένα τρελό πάρτι στην πλατεία» εξηγεί η κα πρόεδρος προσθέτοντας  «Μας ενδιαφέρει να έχουν όφελος και οι τοπικές επιχειρήσεις. Να σημειωθεί δηλαδή ένα θετικό αποτέλεσμα και για την πόλη. Να τονωθεί η αγορά.» Τέλος επισημαίνει  πως καρναβαλιστές, «εκπρόσωποι» της περιοχής, θα βρεθούν στις Φέρες και στην Ορεστιάδα,  συμμετέχοντας στις αντίστοιχες καρναβαλικές δραστηριότητες .
Φώτο: Νατάσα Λιβεριάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος