Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή Ενημέρωση

Πολιτική
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνάντηση εργασίας με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Βορείου Ελλάδας, ανάμεσά τους από τη Ροδόπη ο βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά με θέμα την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού χώρου και συγκεκριμένα για τις αλλαγές που φέρνει η ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Τμήμα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα είναι η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου ως πανεπιστημιακό τμήμα. Θετικές ήταν  εισηγήσεις και για την ίδρυση νέων Τμημάτων στον Έβρο, ως μέρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ενδιαφέρουσα και η συζήτηση, που  έγινε και τις προοπτικές που ανοίγουν με την ίδρυση των τεχνολογικών τμημάτων διετούς φοίτησης.

Εκλογές Μάιος 2019
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΔεκαπέντε ακόμη υποψήφιους παρουσίασε  ο Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής  στο συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής». Πρόκειται για τους: 1. Αλήογλου Αλή – Μαθηματικός 2. Γκαντής Θεόδωρος – Αγρότης 3. Δούκας Γεώργιος – Αγρότης 4. Καλογιαννίδου Ειρήνη- Ιατρός Νεφρολόγος 5. Κελεσίδης Ιωάννης – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 6. Λαφτσής Βαγγέλης -Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ 7. Μανίτσας Θεόδωρος – Επιχειρηματίας 8. Μελέγκος Φώτης- Συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ροδόπης 9. Μπαλαμπάνη Αργυρώ – Ιδιωτικός Υπάλληλος 10. Μπαμπασίδου Δήμητρα – Ελεύθερος Επαγγελματίας 11. Ξενάκης Δημήτρης – Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός 12. Ταχσίν Εμινέ – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός 13. Τσιμπιρίδου Δήμητρα – Νομικός, Υπάλληλος Δ.Π.Θ. 14. Χαλήλ Τεφίκ Χακάν – Ιδιωτικός Υπάλληλος 15. Χασάν Μεσούτ – Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΗ παρουσίαση διακήρυξης της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ από την επικεφαλής, την κα Ελένη Λαφτσή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ.

Περιφέρεια
Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜΘ της Εγνατίας.
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΘέματα που σχετίζονται με την κατάσταση των υποδομών του οδικού δικτύου της «Εγνατίας Οδού» στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜΘ της «Εγνατία Οδού» Α.Ε Πασχάλη Τσουκαλά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έθεσε, κατά προτεραιότητα, την ανάγκη άμεσης εκκίνησης εργασιών συντήρησης του ασφαλτικού τάπητα στη διέλευση Μέστη – Ίασμος, με κυρίαρχο στόχο την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων. Ο κ. Τσαλικίδης, εξέθεσε την κρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή, αποτυπώνοντας ειδικότερα προβλήματα που εντοπίζονται σε πολλαπλά σημεία και καθιστούν τη διέλευση ακόμη και επικίνδυνη για τους οδηγούς. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Εγνατίας, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος, στον Ανατολικό Κόμβο και τον Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής, όπως και σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου στο ύψος της γέφυρας Κομψάτου, στο πλαίσιο υλοποίησης υφιστάμενου έργου. Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να δημοπρατηθεί τεχνικό έργο , προϋπολογισμού ύψους 23.000.000€ , το οποίο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα στο τμήμα Μάκρης-Ιάσμου.

Προσλήψεις στην Περιφέρεια
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤην έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του  έτους 2019 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Tο θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Ζωή Κοσμίδου, εγκρίθηκε ομόφωνα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ενίσχυση των υπηρεσιών Κτηνιατρικής σε όλη την Περιφέρεια.

Πολιτισμός
Καρναβαλικές εκδηλώσεις
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνεχίζονται και σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής . Στην πλατεία Ειρήνης στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή θρακιώτικη Αποκριά με τον σύλλογο Εβριτών ν. Ροδόπης και την Εβρίτικη Ζυγιά και το Σάββατο στις 20:00, η 4η καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής με τον σύλλογο Trel@cademy. Kom. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί με την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Καρναβάλι Ξάνθης 2019»
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην ΕΡΤ3
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΗ ΕΡΤ3 την Κυριακή, 10 Μαρτίου  στις 13:30, μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Καρναβάλι Ξάνθης 2019». Η Ξάνθη διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα. Κορυφαία στιγμή των εορτών είναι η καρναβαλική παρέλαση με άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές που ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές που συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μια φαντασμαγορική γιορτή γεμάτη χορό, γέλιο και τραγούδι. Την καρναβαλική παρέλαση παρουσιάζει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Η καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Καθαρά Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Μουσική εκδήλωση
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΟ μουσικός πολιτισμός του θρακικού ελληνισμού κατά τον 19ο και 20ό αιώνα είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Με τον Δρ. Αθανάσιο Τρικούπη, Μεταδιδάκτορα Ερευνητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

“Σεϊμένηδες και Πιτεράδες”
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤην παρουσίαση του τοπικού εθίμου “Σεϊμένηδες και Πιτεράδες” πραγματοποιούν ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου και η ποδοσφαιρική ομάδα Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Νέου Σιδηροχωρίου. Πρόκειται για έθιμο με ρίζες στο Σαμακόβι. Γινόταν την Πιτεροδευτέρα, που ήταν η Δευτέρα μετά την Κυριακή της Απόκριας. Το έθιμο περιλαμβάνει δύο πομπές: Τη μία των Σεϊμένηδων και την άλλη των Πιτεράδων.

“Ιστορία και πολιτισμός” είναι το θέμα του 11o Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή Ενημέρωση“Ιστορία και πολιτισμός” είναι το θέμα του 11o Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαρτίου στις Φέρες του Έβρου, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Θρακικού Ελληνισμού. Το συνέδριο, με κεντρικό μήνυμα «η Θράκη και οι Θρακιώτες υπηρετούν στο διάβα των αιώνων αξίες, αρχές και ιδανικά», διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) και την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), και τη σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνεχίζεται για τρίτη χρονιά ο άξονας δράσης του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με τίτλο “Το θέατρο στα Βαλκάνια και στις Παρευξείνιες χώρες”. Έτσι, φέρνει στην πόλη της Κομοτηνής μια παράσταση από την Τουρκία, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, με το έργο: «ΠΟΙΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ;» Η παράσταση αναφέρεται επιθεωρησιακά στην καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, που τον ανεβάζει επί σκηνής, μέσω ενός ιδιαίτερα γοητευτικού θεατρικού είδους, αυτού του «καμπαρέ». Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (αίθουσα του πρώην ΡΕΞ), στις 9.00 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, τηλ. 25310-84040.

«Αταίριαστες ιστορίες από το Μουντιάλ της Ρωσίας»

Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή Ενημέρωση
C

Το βιβλίο του Κυριάκου Κεντρωτή «Αταίριαστες ιστορίες από το Μουντιάλ της Ρωσίας» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο καφέ Σβούρα (Αρχ. Χρυσάνθου 35) η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι εκδόσεις «Επίκεντρο», το βιβλιοπωλείο «Εκλογή» και η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Αντώνης Καμπάς, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ και ο κ. Κώστας Ρέμελης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ . Το ποίημα του Νίκου Καρούζου «Αγχώδης Εμπειρία» θα απαγγείλει ο κ. Μιχάλης Πρεπόνης, μουσικός και συνθέτης, καθώς επίσης θα παίξει πιάνο με την συνοδεία του κ. Γιάννη Τσίγκα στην κιθάρα. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Βαφειάδου.

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣήμερα στις έξι το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Αστυνομικό δελτίο
Δωρεά επιχειρησιακών στολών για τις ανάγκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης από την εταιρεία «JT INTERNATIONAL HELLAS A.E.B.E.»
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΕκδήλωση για την παραλαβή επιχειρησιακών στολών, τις οποίες προσέφερε ανιδιοτελώς η εταιρεία «Japan Tobacco International Ηellas A.E.B.E.» στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε χθες. Η εταιρεία παραχώρησε δεκαεπτά (17) πλήρεις επιχειρησιακές στολές για την κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Α/Δ’ κ. Χρήστος Σταμπουλής, εξέφρασε τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Edoardo Voletti για την ευγενική αυτή προσφορά, η οποία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Καιρός:
Κομοτηνή: 1-3-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΝεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση βαθμιαία από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος