Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

Πολιτική
Σιδηροδρομική σύνδεση Ξάνθης- Καβάλας

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΜε την ανάθεση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ξάνθης με την Καβάλα ξεκινά η υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής εγνατίας και του Project Sea to Sea μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη πριν από ένα χρόνο στην Καβάλα από τους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών., Τσίπρα και Μπορίσωφ.Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  Ενημέρωση

Η μελέτη αφορά στη σύνδεση των Τοξοτών Ξάνθης με το νέο Λιμένα Καβάλας και ανατέθηκε έναντι του ποσού των 1,27 εκατ. Ευρώ σε κοινοπραξία μελετητικών εταιριών, από την ΕΡΓΟΣΕ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής 32 χιλιομέτρων που θα συνδέει το Νέο Λιμάνι Φίλιππος Β της Καβάλας με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Ξάνθης-Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δημοσίευμα  του site xanthi2.gr συνολικά το κόστος του έργου εκτιμάται σε 250 εκατ. Ευρώ και θα είναι τμήμα της νέας ηλεκτροκίνητης γραμμής που θα συνεχίζει από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας κατά 3 ώρες συνολικά τη χρονοαπόσταση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με το λιμάνι η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί και επιβατικούς σταθμούς στους ενδιάμεσους οικισμούς Καρβάλης, Πέρνης και Γραβούνας όπου θα γίνουν σιδηροδρομικοί σταθμοί. Τέλος, θα ακολουθεί τη διαδρομή της Εγνατίας Οδού μέχρι να συνδεθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό των Τοξοτών Ξάνθης, δίπλα στο Νέστο.

Συνάντηση Κεφαλίδη Δούρου για τους πυρόπληκτους

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  Ενημέρωση
EUROKINISSI

Με τον Κομοτηναίο κυβερνήτη της AHEPA Hellas, Ευστάθιο Κεφαλίδη συναντήθηκε χθες το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής ,Ρένα Δούρου. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω, κοινές δράσεις, στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές στην Αττική, καθώς και ο έμπρακτος συντονισμός των δυο φορέων. Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΗ περιφερειάρχης Αττικής αφού ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλίδη -«στο πρόσωπό του θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των ομογενών μας στις ΗΠΑ» – για τη δραστηριοποίηση των ομογενών προκειμένου να στηρίξουν τους πυροπαθείς της Ανατολικής Αττικής, πρόσθεσε ότι «υπάρχει ο πατριωτισμός της πράξης και ο πατριωτισμός των εντυπώσεων. Και ευτυχώς και ο κ. Κεφαλίδης και οι ομογενείς μας και εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, επιμένουμε στον πατριωτισμό της πράξης και όχι των εντυπώσεων».

Εργασία
Προσλήψεις στους ΟΤΑ

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  Ενημέρωση
approved by …. signing papers

Στις 1.012 αναμένεται να ανέλθουν οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ και σε φορείς του Δημοσίου, στις οποίες θα προχωρήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα μετά τις διακοπές του Αυγούστου. Ήδη, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία από το ΑΣΕΠ της νέα προκήρυξης που αφορά στην πρόσληψη 137 μονίμων υπαλλήλων σε επτά φορείς του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιήσει τον διαγωνισμό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Πρωτογενής Τομέας
Το πλαγκτόν ταλαιπωρεί τους αλιείς του Θρακικού Πελάγους
Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΤην εμφάνισή του έκανε για άλλη μια φορά φέτος το φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος ταλαιπωρώντας τους αλιείς της περιοχής. Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί εδώ και περίπου 15 μέρες Η ύπαρξη του πλαγκτόν είναι φυσικό φαινόμενο που συνήθως εμφανίζεται στη θάλασσα μετά από χειμώνες με έντονες βροχοπτώσεις, όπως έγινε τους περασμένους μήνες, ενώ δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, το φαινόμενο έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες “παρενέργειες”, με τους ψαράδες να μη βγαίνουν για ψάρεμα.

Κοινωνία
Κοινωνικό τιμολόγιο

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΑνοιχτή για υποβολή αίτησης είναι από χθες η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος. Η εφαρμογή έχει ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχειά από την ΑΑΔΕ και οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Υγεία
Τακτικό εξωτερικό ιατρείο μαστού

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΤο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι από το μήνα Σεπτέμβριο το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μαστού θα λειτουργεί κανονικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δ’ Σ.Σ.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ σε Ροδόπη και Ξάνθη

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΟ Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, πραγματοποίησε επίσκεψη στην ορεινή περιοχή των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, με σκοπό να επιθεωρήσει τα έργα οδοποιίας και ανακατασκευής σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και να διαπιστώσει την πρόοδο εργασιών των έργων υποδομής, που πραγματοποιούνται με προσωπικό, μέσα και πιστώσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Αρχηγός, με αφετηρία το Στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στην Ξάνθη, επισκέφτηκε αρχικά την έδρα του 2ου Λόχου Βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων (2ος Λ/ΒΕΚΕΕΔ) και στην συνέχεια τα ορεινά χωριά : – Μύκη, Γλαύκη, Εχίνος, Θέρμες, Κοτάνη και Μέγα Πιστό του Νομού Ξάνθης. – Ασώματοι, Κάλχας, Οργάνη, Άνω Βυρσίνη, Φίλλυρα, Λύκειο και την πόλη της Κομοτηνής του Νομού Ροδόπης.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
1ο Θερινό Σχολείο του Προγράμματος ODYSSEA που οργανώνει το ΔΠΘ.

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΤο ερευνητικό πρόγραμμα ODYSSEA που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Horizon 2020 και συντονίζεται από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει στο παραδοσιακό χωρίο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη Καβάλας το 1ο Μεσογειακό Θερινό Σχολείο με τίτλο «Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία για την Επιστήμη, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία». Το Θερινό Σχολείο θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2018. Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην εκπαίδευση ωκεανογράφων και μηχανικών, υποψηφίων διδακτόρων και νέων επιστημόνων ευρισκόμενων στα πρώτα τους επαγγελματικά τους βήματα οι οποίοι ασχολούνται με την διαχείριση των διαθέσιμων ψηφιακών θαλάσσιων περιβαλλοντικών δεδομένων και τον μετασχηματισμό τους σε πληροφορία εύληπτη για όσους δραστηριοποιούνται και εργάζονται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΞεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κομοτηνής και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Κούλογλου 14.

Μητρόπολη
Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΓια μια ακόμη χρονιά, κατά το επερχόμενο σχολικό έτος 2018 – 2019, με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, θα λειτουργήσει το κοινωνικό φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 20 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα ξεκινήσουν στις 16 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο εφημέριο π. Χρυσοβαλάντη Δήμου στο τηλέφωνο 2531024457 ή μπορούν να τον επισκεφθούν στο Γραφείο του Ναού.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από κληρικούς χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού και του Παρακλητικού κανόνος πρός την Ὑπεραγία Θεοτόκο στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής στην Παληόχωρα Ἁγίου Χαραλάμπους Μαρωνείας.

Μουσουλμανική Μειονότητα
Συγκέντρωση πολιτών στο προαύλιο της Μουφτείας

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΜουσουλμάνοι πολίτες, κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν χθες στο προαύλιο και τους γύρω χώρους της Μουφτείας Κομοτηνής προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον Μουφτή Κομοτηνής Σοφολογιότατο κ Μέτζο Τζεμαλή , με αφορμή την απόφαση της κυβέρνηση να οδηγήσει εκείνον και τον Μουφτή Ξάνθης σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση. Ο σοφολογιότατος Κομοτηνής, έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.

Πολιτισμός
Νέα ποιητική συλλογή

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  Ενημέρωση«Το κάτω κάτω της Γραφής» είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής του Σπύρου Κιοσσέ, του Κομοτηναίου φιλόλογου. Κυκλοφορεί από τις εκδ. Μελάνι. Επίσης, εκδόθηκε και ένα δεύτερο σημαντικό βιβλίο του με τίτλο:  «Εισαγωγή στη δημιουργική ανάγνωση και γραφή του πεζού λόγου – Η συμβολή της αφηγηματολογίας», από τις εκδόσεις Κριτική, με πρόλογο της καθηγήτριας Γλωσσολογίας, ήδη νέας Αντιπρυτάνεως του Δ.Π.Θ. Ζωής Γαβριηλίδου. Η ποιητική του συλλογή περιέχει σαράντα ποιήματα.

Αθλητικά
ΑΣΤΗΡ ΑΙΓΕΙΡΟΥ 14/8/1958-14/8/2018

Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΣήμερα συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του νομού μας, του ΑΣΤΕΡΑ Αιγείρου. Ο ΑΣΤΗΡ Αιγείρου συμμετείχε για 59 χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης και της Δ Εθνικής κατηγορίας αλλά την περίοδο 2017-2018 δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Καιρός
Κομοτηνή: 14-8-2018 Πρωινή  ΕνημέρωσηΓενικά Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα  με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και πιθανόν τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Γενικά Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος