Κομοτηνή: 16-3-2019 Ειδήσεις

Περιφέρεια
Εκδήλωση Κ. Κατσιμίγα στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΤην Τετάρτη, 20 Μαρτίου στις  20:00, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Κώστας Κατσιμίγας, θα παρουσιάσει υποψήφιους του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Chris & Eve (3ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης).

Εκδήλωση με τον Κ. Σιμιτσή
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΑνοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι περιφερειακές εκλογές του Μαΐου – προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Έβρο και όλη την Περιφέρεια» θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου , στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Έβρου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κωστής Σιμιτσής.

Πολιτική
Δίνουμε πολιτικό στίγμα και πολιτικό χαρακτήρα στις μάχες

Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΜε συνέντευξη τύπου στα περιφερειακά ΜΜΕ και ομιλία σε μέλη της ΝΔ από τους 5 νομούς της ΑΜΘ ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη. «Οι Περιφερειάρχες εκλέγονται από τις τοπικές κοινωνίες και αυτό είναι μια κατάκτηση για τη Δημοκρατία μας. Δίνουμε, όμως, πολιτικό στίγμα και πολιτικό χαρακτήρα στις μάχες αυτές, διότι θέλουμε ακριβώς όσο το δυνατόν περισσότεροι Περιφερειάρχες, την επόμενη μέρα, να συμμερίζονται τη δική μας αναπτυξιακή φιλοσοφία.» ανέφερε για να σημειώσει στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου.
«Ο Χρήστος Μέτιος τη συμμερίζεται αυτήν τη φιλοσοφία και τον στηρίζουμε στην προσπάθειά του να εκλεγεί Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γνωρίζω ότι υπάρχουν και αντιδράσεις και διαφωνίες. Και εν πάσει περιπτώσει, ο καθένας είναι θεμιτό να εκφράσει την άποψή του και να διεκδικήσει και την εκλογή του στην Περιφέρεια. Όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μία σαφέστατη πολιτική επιλογή. Και από εκεί και πέρα, όλοι θα κριθούν, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, με βάση το πώς τοποθετούνται απέναντι σε αυτήν την κεντρική πολιτική επιλογή, την οποία έχει κάνει η Παράταξή μας. Θέλω να τονίσω ότι δεν ισχύει το ίδιο για τις δημοτικές εκλογές. Στις δημοτικές εκλογές υπάρχει, εκ των πραγμάτων, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών κοινωνιών να επιλέξουν αυτόν ή αυτήν που θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος. Και ο βαθμός στήριξης είναι πολύ πιο χαλαρός στις δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τις Περιφερειακές εκλογές. Αλλά, κλείνω λέγοντας και πάλι ότι στις Περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία πάει με υποψηφίους οι οποίοι έχουν ξεκάθαρη κομματική στήριξη. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, τι σημαίνει αυτό στην πράξη.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επαφές Λεβέντη
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΚύκλο επαφών με φορείς που έχουν έδρα το Δήμο Κομοτηνής ξεκίνησε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Γιάννης Λεβέντης με σκοπό την ενημέρωση, την ανάδειξη των προβλημάτων και των τρόπων αντιμετώπισής τους. Συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» , με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger (ΔΑΔΑΑ). Η ενημέρωση αφορούσε ζητήματα των ΑμΕΑ και της Ειδικής Αγωγής. “Το περιεχόμενο των συζητήσεων αντανακλά την πραγματικότητα στο Δήμο Κομοτηνής και ευρύτερα στους συγκεκριμένους τομείς (ΑμΕΑ Ειδική Αγωγή). Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που απαιτούν λύσεις, άμεσα και μεσοπρόθεσμα. Οι εκπρόσωποι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» δεσμεύτηκαν να αναδείξουν τα προβλήματα σε συνδυασμό με προτάσεις αντιμετώπισής τους , με πρώτο βήμα συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες” αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΣυνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 20 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων το ΔΣ θα τιμήσει τον Κομοτηναίο αθλητή του στίβου Κων/νο Μπανιώτη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης και για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις του. Παράλληλα, θα ασχοληθεί με το θέμα της ανέγερσης μνημείου σε ένδειξη τιμής, των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος καταγόμενων από την Κομοτηνή αεροπόρων.

Πρωτογενής Τομέας
Καταγραφή και επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους Αγρότες της περιοχής μας, ότι όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές εργασίες θα πρέπει να καταχωρηθούν στην ψηφιακή φόρμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ελεγχθούν από Εξουσιοδοτημένο Σταθμό Ελέγχου και να έχουν το σχετικό σήμα έγκρισης.

Μητρόπολη
Πανηγυρική θεία λειτουργία
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΠανηγυρική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννου λόγω της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής στην Συνοδική Θεία λειτουργία της Αθήνας. Της Θείας Λειτουργίας θα επακολουθήσει λιτάνευσης των ιερών εικόνων.

Πολιτισμός
Εκδήλωση με την ΦΟΚ
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΗ Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής φιλοξενεί τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου ΑΝΑΤΟΛΙΑ θα κάνει μια διάλεξη με τίτλο. «Φωτογραφία: ένα βλέμμα χωρίς πρόσωπο.»

Χελιδονίσματα
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΤα «Χελιδονίσματα» παρουσιάζονται την Τετάρτη 20 Μαρτίου με αφετηρία το Βυζαντινό Φρούριο της Κομοτηνής στις έντεκα το πρωί. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής και το Μουσικό Σχολείο με την στήριξη του Δήμου.

Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΤο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πάει στην Ξάνθη και στην κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ . Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 2541025421. Από την Τετάρτη 3 έως και την Κυριακή 8 Απριλίου [18.00 – 23.00 ] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Αστυνομικό δελτίο
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΑντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΕΝΕΞΙΔΗ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και συγκεκριμένα: η ελλιπής καθαριότητα των υπηρεσιών για τρεις και πλέον μήνες, η διαχείριση του μεταναστευτικού από το προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης, η προβληματική λειτουργία του μεθοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας λόγω ολιγάριθμου προσωπικού, οι ελλείψεις ασφαλείας σε σκοπιές της Δ.Α. Ροδόπης και τα οφειλόμενα ρεπό. Όσον αφορά την καθαριότητα ο κ. Γενικός μας απάντησε ότι από την ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εστάλη για δημοσίευση την 12-03-2019. Για το μεταναστευτικό συμφώνησε ότι η Δ.Α. Ροδόπης πλέον έχει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του μεταναστευτικού, ότι θα προτείνει την ενίσχυση με προσωπικό μέσω του προγράμματος «Ασπίδα» και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης και με κατάλληλα οχήματα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η συνεχής μετακίνηση οχημάτων όμορων Διευθύνσεων. Για το μεθοριακό σημείο διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας και πρέπει και η ΕΛ.ΑΣ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της να συμβάλει όσο το δυνατόν στην διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των τουριστών. Στο προσεχές διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση με προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 31χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητισμός
Το 1ο ΤHRAKI BIKE FESTIBAL στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΤο 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου THRAKI BIKE FESTIBAL θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στην Ροδόπη. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 9 η ώρα το πρωί από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής και θα περιλαμβάνουν βόλτα των παιδιών στην κεντρική πλατεία με τα ποδήλατα τους, διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον ποδηλατοδρόμο μέσα στην Κομοτηνή και διαδρομή αντοχής 60 χιλιομέτρων. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης το 1ο ποδηλατικό φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη πολλών φορέων της περιοχής και σκοπός του είναι να αποτελέσει πόλο έλξης της περιοχής μας αναδεικνύοντας παράλληλα το ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 100 ποδηλάτες.

Καιρός:
Κομοτηνή: 16-3-2019 ΕιδήσειςΑίθριος ο καιρός αύριο, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος