Κομοτηνή: 17-5-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Στη Ροδόπη σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΤην Ροδόπη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής-Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς . Στις έντεκα το πρωί θα βρίσκεται στον Ίασμο και θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα: 1) Στις 11:00 με αφετηρία τον κεντρικό δρόμο του Ιάσμου (πιάτσα ταξί) θα περιοδεύσει στην πόλη. 2) Στη συνέχεια θα συναντηθεί με φορείς και με κατοίκους στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου. 3) Στις 14:00 θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στο Στέκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Κομοτηνή (οδός Σεφέρη).

Εκδήλωση με τον Νίκο Παππά και την Ελένη Λαφτσή

Κομοτηνή: 17-5-2019 Ειδήσεις
EUROKINISSI

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Έξυπνη πόλη εξαγγελία ή ρεαλιστική πρόταση» . Την εκδήλωση διοργανώνει η παράταξη ΠΟΛΗτική Ανατροπή με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Κομοτηνής, κα Ελένη Λαφτσή σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Προεκλογική πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΠροεκλογική πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ αύριο Σάββατο 18 Μαΐου στις 19.00, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Παπατολίδης Δημήτρης υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν ακόμα: ο Αγγέλου Γιάννης και ο Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ο Λεβέντης Ιωάννης υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην Ροδόπη ο Ιωάννης Παϊδας
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΕπίσκεψη στην Ροδόπη πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Παϊδας Ιωάννης.

Περιφέρεια
971.485 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Δήμο Αβδήρων και για το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Μύκης
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΤρία έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, συνολικού ύψους 971.485 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου. Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αβδήρων. Το πρώτο, ύψους 259.250 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Γενισέας, ενώ το δεύτερο, ύψους 212.595 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Διομήδειας. Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 499.640 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μύκης.

Τοπική Αυτοδιοίκηση Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα στην Π.Ε. Ξάνθης
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΜε εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Διεύθυνση Αστυνομίας, συνέχισε την περιοδεία του στην Ξάνθη ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Λία Δαμιανάκη, Τάσο Καραδέδο, Γιώργο Καρακασίδη, Μαρία Μπατζακίδου, Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Παμπουκίδη, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε επίσης τον Σύλλογο Τριτέκνων και τη μονάδα επεξεργασίας αγροτικών φυτικών προϊόντων «Αγροθράκη – Σταυρακάρας».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κοινωνία Πολιτών
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΤις θέσεις και τον σχεδιασμό της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» για τον πολιτισμό την παιδεία και τον αθλητισμό έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δρομολογείται η  πλήρη καταγραφή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να αξιοποιηθεί, τόσο από τον Δήμο Κομοτηνής, όσο και από τους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να αναδειχθεί και να λειτουργήσει ως εργαλείο προσέλκυσης επισκεπτών για την περιοχή. Επίσης, δρομολογείται η αξιοποίηση όλων των κτιρίων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται στην κυριότητα του Δήμου Κομοτηνής, τα οποία θα αποδοθούν στους συνδημότες, αλλά και στους πολιτιστικούς συλλόγους .
Συγκέντρωση υποψηφίων της Επανεκκίνησης
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΈντιμο, ήπιο και με επιχειρήματα προεκλογικό αγώνα ζήτησε από τους υποψηφίους του ο Ντίνος Χαριτόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών. Με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, πραγματοποιήθηκε προχθές στις Σάπες συγκέντρωση του συνδυασμού ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ Δήμο Μαρωνείας-Σαπών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στα άλλα ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος έθεσε τους άξονες της προεκλογικής εκστρατείας και ζήτησε από όλους τους υποψηφίους : -Να επιδείξουν το ανάλογο πολιτικό ήθος -Να μην ανταποδώσουν προκλήσεις -Να κάνουν έναν έντιμο, ήπιο και με επιχειρήματα εκλογικό αγώνα
Εκδήλωση για την ανακύκλωση
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΣτο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης, ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) και με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), διοργανώνει εκπαιδευτική δράση – ενημέρωση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 400 μαθητές από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Δήμου μας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. και θα λήξει 13:30

Επέτειος
Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΕκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΑύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ἁγίου Τρύφωνος Κομοτηνής. Την Κυριακή το πρωί θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Την Κυριακή το πρωί στις 11:15 θα τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μπροστά στον ανδριάντα του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρυσάνθου.

Υγεία
Ημερίδα για ΑμεΑ
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΗμερίδα για τη Νοητική Αναπηρία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Μαΐου από το σύλλογο ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» στις 11 το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Εκστρατεία ενημέρωσης από την Δύναμη Ψυχής

Κομοτηνή: 17-5-2019 Ειδήσεις
C

Σε εκστρατεία ενημέρωσης συμμετέχει ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Νομού Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» αύριο Σάββατο 18 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 14:00 στην αρχή της Βενιζέλου θα γίνεται ενημέρωση με έντυπο υλικό, αλλά και από ουρολόγο γιατρό.
Πρωτογενής Τομέας
Μέχρι 18 Ιουνίου οι αιτήσεις για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2019
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΠαράλληλα με τη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) ξεκίνησε και η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020, γνωστό ως «Εξισωτική Αποζημίωση». Τονίζεται ότι, εκτός από τους δικαιούχους που έχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις μέσα στο νέο χάρτη των μειονεκτικών περιοχών, με μειωμένη κατά 20% ενίσχυση θα πληρωθούν και όσοι είχαν γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις μειονεκτικές περιοχές του παλαιού χάρτη και πλέον έχουν τεθεί εκτός των νέων μειονεκτικών περιοχών. Έτσι, με καταληκτική ημερομηνία την 18 η Ιουνίου του 2019, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υποβάλουν τις δηλώσεις.

Πολιτισμός
Ο Βασίλης Φλώρος στην Κoμοτηνή
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΟ τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος παρουσιάζει την καινούρια προσωπική δισκογραφική του δουλειά, «‘ρῖγος ψυχής φορεμάτων» στην Κομοτηνή και το  Βιβλιοπωλείο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ” την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΤην Θεατρική παράσταση “Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” ανεβάζει στις 22,23,24 και 25 Μαΐου στις 9.00 μ.μ. στο Στέκι της η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης.

Εγώ και… η βαλίτσα μου
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΗ παρουσίαση του νέου βιβλίου του Συμεών Σολταρίδη “Εγώ και… η βαλίτσα μου – Σελίδες αυτοβιογραφίας” θα γίνει σήμερα στις 19:30, στη Λέσχη Κομοτηναίων .Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δρ βυζαντινής μουσικολογίας Αντώνιος Χατζόπουλος , ο επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ Γιώργος Μαυρομάτης, η φιλόλογος-επιμελήτρια εκδόσεων Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη και η εκδότρια Μαρία Καρβέλα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσσα Βαφειάδου.
7η Έκθεση παιδικού βιβλίου από την ΧΕΝ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςH XEN Κομοτηνής και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής διοργανώνουν την 7η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου σήμερα Παρασκευή, από 17.30 έως τις 22.00, στην πλατεία ΧΕΝ & Δημοτικής Βιβλιοθήκης (οδός Σαμοθράκης ). Η Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι ανοιχτή στο κοινό για περιήγηση και δανεισμό. Την Έκθεση θα πλαισιώσουν τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, που θα στήσουν τα δικά τους περίπτερα δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν, να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν.
Η Κιβωτός του Νο
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΗ παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Χερουβείμ, Η Κιβωτός του Νο – Το μέλλον ενός μεσαίωνα στη Γκρεκονία και την Εσπερινή Ουνία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του συγγραφέα, στο Gecko cafe (Ελ. Βενιζέλου 40) αύριο Σάββατο 18 Μαΐου στις 12:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θωμάς Σκουτέρης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Καΐρου Σταμάτης Σακελλίων, δρ. Θεολογίας, δημοσιογράφος, Γεωργία Ντεμίρη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΔΠΘ. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσσα Βαφειάδου. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Τόπος, το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και η εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης

Αστυνομικό δελτίο
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν προχθές στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 35, 33, 24 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα κλοπής. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς, το πρωί της 15-5-2019 ο 35χρονος με έναν άγνωστο συνεργό του και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι άλλοι τρεις δράστες, να επιχειρούν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα από μη λειτουργικό εργοστάσιο και ακινητοποιήθηκαν. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.
Καιρός:
Κομοτηνή: 17-5-2019 ΕιδήσειςΓενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος