Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 Ενημέρωση

Πολιτική
Ο Αν. Υπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για τη Βιομηχανία Στέργιος Πιτσιόρλας στην Κομοτηνή

Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 Ενημέρωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη με θέμα Απασχόληση, εξωστρέφεια, βιομηχανία πραγματοποιεί ο Αν. Υπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για τη Βιομηχανία Στέργιος Πιτσιόρλας για την υπογραφή πλαισίου συνεργασίας των Βιομηχάνων της Θράκης με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Παρών θα είναι και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΤα κύρια στοιχεία της επίσκεψης είναι τα εξής: Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συζήτηση ειδικών κρίσιμων θεμάτων και εκκρεμοτήτων. Επίσκεψη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, σύσκεψη για θέματα επικαιρότητας των βιομηχανικών περιοχών και της σημασίας τους για την περιφερειακή ανάπτυξη. Γεύμα εργασίας με επιχειρηματικούς παράγοντες της Περιφέρειας, γνωριμία με μεταποιητικές παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες, καταγραφή γενικότερων αιτημάτων. Υπογραφή πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ και Συνδέσμων για την δημιουργία τοπικού γραφείου διασύνδεσης με τη βιομηχανία για την ανάδειξη και προστασία της καινοτομίας. Κοπή πίτας Συνδέσμων Βιομηχανίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Το ΥΜΑΘ στέκεται δίπλα σε όσους χρειάζονται την υποστήριξη για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΤο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης που αφορά στην «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ, στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και τη Θράκης καθώς και σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ. Το έργο αφορά σε ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης, συνέδρια, καμπάνιες ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά εργαστήρια, προώθηση καλών πρακτικών και δικτύων σε στοχευμένα θέματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης. Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης (14/1/2019) στον Ιστότοπο του Υπουργείου (www.mathra.gr) και ολοκληρώνεται στις 31/1/2019 και ώρα 12.00

Ψήφισμα 16 Συλλόγων της Ξάνθης
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΨήφισμα 16 Συλλόγων της Ξάνθης για την Μακεδονία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το ψήφισμα υπογράφουν οι σύλλογοι: Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, Ενωμένη Ρωμιοσύνη, Ποντίων, Μικρασιατών, Εβριτών, Κυπρίων, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών, Κρητική Αδελφότητα, Χριστιανική Ένωση «Τίμιος Πρόδρομος», Συνταξιούχων του Δημοσίου, Σαρακατσαναίων, Πελοποννησίων, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Εφέδρων Αξιωματικών και Τραντέλλενων . Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Αρνούμαστε λοιπόν να δεχτούμε λύση που να συμπεριλαμβάνει στο όνομα των Σκοπίων τον όρο Μακεδονία, που δεν θα σέβεται την ιστορία, τις θυσίες των μακεδονομάχων και που δεν θα αποκλείει τις αλυτρωτικές βλέψεις και επιδιώξεις συγκεκριμένων κύκλων εντός και εκτός Σκοπίων.» Με το ψήφισμα ζητείται από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΣυγκέντρωση για το Μακεδονικό στην Κομοτηνή αύριο. Την διαμαρτυρία διοργανώνει η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ροδόπης» στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώο της Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 Ενημέρωση
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Ο Κώστας Ταβουλτσίδης με τη σύμπραξη του Βαγγέλη Κοντόπουλου στο κοντραμπάσο παρουσιάζει το καινούργιο του βιβλίο “Μικρά Διονύσια”, που περιέχει ποιήματα από τα 24 χρόνια της ποιητικής του πορείας. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd στο οποίο ο ποιητής απαγγέλλει και τραγουδάει ποιήματα του με την συνοδεία του Βαγγέλη Κοντόπουλου στο κοντραμπάσο, ενώ ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μπάμπης Κούκος και ο Άγγελος Μουρβάτης μελοποιούν από ένα ποίημα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Γιάννης Στρούμπας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ.

Προβολή ταινιών
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΗ Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης για 6η συνεχόμενη χρονιά προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες του 41ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2018 την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΣυνελήφθη χθες (18-1-2019) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για κλοπές.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για κλοπή
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, την 17/18-12-2018, στον Ίασμο, διέρρηξε περίπτερο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, διάφορα πακέτα τσιγάρων.

Θανατηφόρο τροχαίο
Ε.ΡΑ. Κομοτηνής: 19-1-2019 ΕνημέρωσηΧθες το μεσημέρι, στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Σαπών -Λυκείου, μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 86χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος