Κομοτηνή: 2-4-2019 Ειδήσεις

Τραγωδία στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΤραγικό τέλος βρήκε άντρας μέσα στο σπίτι του, απανθρακώθηκε από φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στην κατοικία όπου διέμενε με τον αδερφό του στην οδό Λαβυρίνθου. Μάχη με τις φλόγες χρειάστηκε να δώσουν οι πυροσβέστες αργά χθες το βράδυ για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ο ένας από τα δύο αδέρφια κατάφερε κι εγκατέλειψε έγκαιρα το φλεγόμενο  σπίτι και σώθηκε.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΣυνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής σήμερα στις 14.30 με μοναδικό θέμα την έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και στελέχωση οργανικής μονάδας του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Περιφέρεια
Κωστής Σιμιτσής: «Αποδείχθηκε ότι μας δουλεύουν, σχεδόν προανήγγειλαν τη συμπόρευσή τους»
Κομοτηνή: 2-4-2019 Ειδήσεις«Οι δύο συνδυασμοί προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους. Δεν είναι απλώς συγκοινωνούντα δοχεία. Διασπάστηκαν για να διαχειριστούν τις εσωκομματικές δυσαρέσκειες, με σκοπό να επιστρέψουν μετεκλογικά ως μία παράταξη.» δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής για τις παρατάξεις Μέτιου – Τοψίδη. Παράλληλα, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει και μνήμη και αντίληψη. Δεν θα επιτρέψει να χαθούν άλλα 4 χρόνια, με τα ίδια πρόσωπα να «φορούν άλλο κοστούμι». Δεν θα τους αφήσει να συνεχίσουν την ίδια πορεία αδράνειας, ανεπάρκειας κι αναποτελεσματικότητας.»

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κατσιμίγας παρουσιάζει υποψήφιους
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΟ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Κατσιμίγας παρουσιάζει υποψήφιους της Π.Ε. Έβρου αύριο Τετάρτη, 3 Απριλίου στις 20:00, στην αίθουσα «Σαμοθράκη» του ξενοδοχείου «Grand Hotel Egnatia», στην Αλεξανδρούπολη.

Έξι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΈξι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. « Άξιοι συμπολίτες που στοιχίζονται στην κοινή προσπάθεια για τη συνέχιση του έργου μας και τον εμπλουτισμό του. Με ήθος, γνώση, ανυπόκριτη διάθεση συνεισφοράς στο κοινό καλό.» αναφέρει ο κος Γκαράνης. Πρόκειται για τους: Λεχούδη Κίμωνα, Κιοσέ Εριτζάν, Κυρίδη Γεώργιο, Μπλεκάτση Έλπη, Τζενετίδη Παρθένιο και Τσολακίδη Άγγελο.

Οικονομία
Βραβεύτηκε ο Προέδρος της ΟΕΕΘ κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνου
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΒραβεύτηκε ο Προέδρος της ΟΕΕΘ κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνου στα Τρίκαλα την Κυριακή 31 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στην πόλη των Τρικάλων για την συνεισφορά του στο ελληνικό εμπόριο.

Επέτειοι
Ο Εορτασμός της 78ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΟ Εορτασμός της 78ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στο Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Απριλίου στις έντεκα το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Προσκλητήριο νεκρών – Κατάθεση στεφάνων, Εξιστόρηση της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας, Ξενάγηση στο Οχυρό Νυμφαίας. Η είσοδος στο Οχυρό της Νυμφαίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κόμματα Κινήματα
«Εξειδίκευση του ΣΥΡΙΖΑ στα FAKE NEWS»
Κομοτηνή: 2-4-2019 Ειδήσεις«Μας προσβάλει βαθιά ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυρία Λαφτσή, μπερδεύοντας την πολιτική με την παραπολιτική, αναπαράγοντας, κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, fake news.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ροδόπης με αφορμή το σχόλιο της υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής κας Ελένης Λαφτσή για την δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι οι γυναίκες κοσμούν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: « Σεβόμενοι την ευαισθησία της για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος θα της συστήναμε να διασταυρώνει πρώτα τις πληροφορίες της προτού προβεί στην αναπαραγωγή τους. Όσο για αυτούς που παράγουν και αναπαράγουν τέτοιου είδους ειδήσεις θα τους συστήναμε να μελετήσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα.»

Παιδεία
Επιστολή αποχαιρετισμού ΠΔΕ ΑΜΘ
Κομοτηνή: 2-4-2019 Ειδήσεις«Θέλω να πιστεύω πως, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στο να γίνει πράξη τo πλαίσιο ειλικρίνειας, η αμοιβαία κατανόηση και η συνεργασία.» αναφέρει σε επιστολή αποχαιρετισμού ο ΠΔΕ ΑνΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης σημειώνοντας πως « Η σύνεση, η συναίνεση, η αλληλεγγύη , η συναδελφικότητα αλλά κυρίως η εντιμότητα, η νομιμότητα, η τήρηση των κανόνων και η δικαιοσύνη, ήταν οι αρχές τις οποίες προσπάθησα να τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Αν τα κατάφερα επαφίεται στη δική σας κρίση.»

Κοινωνικές Δεξιότητες για την αγορά εργασίας
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΣεμινάριο Ομαδικής συμβουλευτικής δίωρης διάρκειας, στο Παράρτημα της Ορεστιάδας με θέμα: «Κοινωνικές Δεξιότητες για την αγορά εργασίας» διοργανώνει η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔοΣυΠ) Φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση χρήσιμων πληροφοριών των φοιτητών και η ενίσχυση δεξιοτήτων τους, για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΓΕΛ Ιάσμου
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΕνημερωτική εκδήλωση για τη διάδοση των αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ (KA1) στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Ιάσμου. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (KA1) τέσσερις εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Ιάσμου συμμετείχαν σε πρόγραμμα παρακολούθησης εργασίας στη Λισαβόνα με τίτλο “Ο συμβουλευτικός ρόλος των εκπαιδευτικών στην καθοδήγηση των μαθητών σε επαγγελματικές κατευθύνσεις και δεξιότητες που διευκολύνουν την ομαλή τους μετάβαση και πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας”.

Σημαντικές διακρίσεις για δύο σπουδάστριες των ΔΙΕΚ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΜε σημαντικές διακρίσεις επέστρεψαν δύο σπουδάστριες των ΔΙΕΚ Κομοτηνής της Ειδικότητας Αρχιμάγειρες-Σεφ από το Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας πως η μαγειρική και η γαστρονομία της περιοχής μας έχουν δυνατότητες τόσο να προσελκύσουν κοινό όσο και να βγουν από τα στενά όρια της. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Εστιατορικό Γλυκό –restaurantdessert ενώ η Ρουθ Καμενίδου κατέκτησε την έκτη θέση στην κατηγορία Traditional Greek Dish – Παραδοσιακό Ελληνικό Πιάτο.

Κοινωνία
«Έφυγε» η Νίτσα Αντωνιάδου
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΗ Νίτσα Αντωνιάδου εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας της Ροδόπης “Πρωία” από το 1950 έως τη δεκαετία του 1980 «έφυγε» από κοντά μας. Μια γυναίκα με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής επί εποχής Ανδρέα Στογιαννίδη κάνοντας τρεις θητείες και το 1986 έως το 1990, επίσης ήταν και η πρώτη πρόεδρος γυναίκα του δημοτικού συμβουλίου. Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου στις 15:00, και η Νεκρώσιμη ακολουθία θα ψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων»
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΤην εξαιρετική εικαστική δουλειά του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 5 ως τις 19 Απριλίου ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Πρόκειται για μια έκθεση που επιδιώκει να επανα-συστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» έχοντας διανύσει μια πορεία περισσοτέρων από 20 χρόνων και διαθέτοντας την εμπειρία τόσο της παραγωγής όσο και της διδασκαλίας της τέχνης, προσφέρει την ευκαιρία για μια ολιστική προσέγγιση της μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής. Η έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο της Δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης Κομοτηνής- Μέγαρο Στάλιου

Εθελοντισμός
Ένα παιδί περιμένει εσένα
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΤο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής θα προσφέρει πασχαλινά πακέτα στα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζει συστηματικά. Για 7η συνεχόμενη χρονιά, μέσω της δράσης «Ένα παιδί περιμένει εσένα ….για να κάνει Ανάσταση», συγκεντρώνονται τα πασχαλινά δέματα . Η πασχαλινή δράση  θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17/4/2019. Για πληροφορίες σχετικά με το φύλο και την ηλικία, θα ήταν χρήσιμο να καλέσετε στο 2531082788.

Αστυνομικό δελτίο
Διάσωση 39 μεταναστών
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΣτον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικία Λιμενική Αρχή.

Αθλητικά
Δράση Παιζω-πορία του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής που απευθύνεται σε μικρά παιδιά με τους γονείς τους.
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΠαιζω-πορική ανάβαση στο Οχυρό Νυμφαίας με εκκίνηση τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής την Κυριακή 7 Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΑΙΖΩπορία». Η συγκέντρωση της ορειβατικής και της παιζω-πορικής ομάδας θα γίνει στις 8 πμ στο πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας. Η μετάβαση στις κατασκηνώσεις Πανδρόσου θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Από εκεί θα ξεκινήσει μια όμορφη ανοιξιάτικη διαδρομή, που σε περίπου δύο ώρες οδηγεί στο Οχυρό, όπου θα τελούνται οι εκδηλώσεις μνήμης. Η διαδρομή είναι βαθμού δυσκολίας 1 (ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά ) και οι ώρες πορείας είναι συνολικά 4. Δε χρειάζονται δηλώσεις συμμετοχής. Όσοι ενδιαφέρονται θα δηλώσουν συμμετοχή στην πρωινή συνάντηση της Κυριακής 7 Απριλίου.

Καιρός:
Κομοτηνή: 2-4-2019 ΕιδήσειςΑίθριος ο καιρός σήμερα με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 με 7, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος