Κομοτηνή: 20-9-2018 Πρωινή Ενημέρωση

Πολιτική
Έργα ύψους 350.000 στο Δήμο Μύκης

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤην χρηματοδότηση με το ποσό των 350.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών στο Δήμο Μύκης ενέκρινε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Θα χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να συμβάλουν και να επιταχύνουν την ωρίμανση με στόχο την τελική χρηματοδότηση των νέων έργων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι μελέτες αφορούν σε: -Έργα διευθέτησης χειμάρρων – αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα. -Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, Άνω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου. Επίσης, από το Υπουργείο έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. Ευρώ για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018. Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει ότι «το Υπουργείο και η Κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών»

Μεταναστευτικό
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή Ενημέρωση1 δισ. 150 εκατ. Ευρώ θα έχουν διατεθεί από την Ευρώπη για την Ελλάδα μέχρι το 2020 για το μεταναστευτικό. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 70.000 άνθρωποι. Από τους οποίους 25.000 μένουν σε διαμερίσματα, περίπου 23.000 με 25.000 μένουν σε Δομές Φιλοξενίας και περίπου 20.000 είναι στα νησιά. «Εμείς τώρα αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αυξημένες ροές, σημαντικά αυξημένες, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού. Το 50% από όσους έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από την αρχή του 2018 στα νησιά, πέρασαν τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Δ. Βίτσας μετά την συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Συνδικαλισμός – Εργατικό Κέντρο
“Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν οι σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης “από τραμπούκους «συνδικαλιστές» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο και βιαιοπράγησαν εναντίον των συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων.

ΤΕΕ
e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης διοργανώνει ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:30, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, Παναγή Τσαλδάρη 1, (Χώρος Παλαιάς Νομικής). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από στελέχη του Κεντρικού ΤΕΕ, οι οποίοι θα το διαχειριστούν, το πληροφοριακό σύστημα e-ΑΔΕΙΕΣ μέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και το οποίο από 15 Οκτωβρίου 2018 είναι υποχρεωτικό για όλους όσους θέλουν να εκδώσουν ή να αναθεωρήσουν οικοδομική άδεια.

Βουλή
104 ακίνητα που βρίσκονται στο νομό Ροδόπης περνούν στην διαχείριση του Υπερταμείου,

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή Ενημέρωση104 ακίνητα που βρίσκονται στο νομό Ροδόπης περνούν στην διαχείριση του Υπερταμείου, “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.” (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ. Ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο με την οποία ζητά να μάθει: α) Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από το Νομό Ροδόπης που εκχωρούνται στους δανειστές; β) Εάν Ζητήθηκε ή θα ζητηθεί στο μέλλον η γνώμη των τοπικών κοινωνιών γ) Εάν προτίθεται ο υπουργός να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του.

Ερώτηση για 88 ακίνητα της Ξάνθης
Ποια είναι τα 88 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Ξάνθης, που “εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών;» τιτλοφορεί την ερώτησή της η Βουλευτής ΔΗΣΥ της Δράμας Χαρά Κεφαλίδου προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Στρατός – Δ΄Σ.Σ.
86 παρεμβάσεις του Δ’ ΣΣ

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή Ενημέρωση

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Θαλασσιάς επισκέφθηκε ο Διοικητής του Δ’ΣΣ Αντιστράτηγος. Γ. Καμπάς, συνοδευόμενος με τον προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης κ. Γ. Χατζηθεοδώρου. Με την υποστήριξη του Δ’ΣΣ, το σχολείο της Θαλασσιάς άλλαξε μορφή, έγιναν σημαντικά έργα υποδομής, με διαχωρισμούς τάξεων και βελτίωσης της θέρμανσης όπως επίσης και η προσφορά του εκπαιδευτικού υλικού με φορητούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες. Το μεγάλο κοινωνικό έργο του ελληνικού στρατού τα τελευταία 2 χρόνια, έχει προσφέρει αμέριστη βοήθεια σε όλη τη Θράκη. Οι 86 παρεμβάσεις μόνο στο 9μηνο του 2018, δείχνουν αυτή τη μεγάλη κοινωνική ευαισθησία του ελληνικού στρατού, αλλά και του διοικητή του Δ’ΣΣ κ. Γ. Καμπά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παιδεία
Νέα Κοσμητόρισσα στο ΔΠΘ

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤην Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Καμπάκη–Βουγιουκλή εξέλεξαν τα μέλη της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ως νέα Κοσμητόρισσα . Υποψήφιοι ήταν η κ. Καμπάκη–Βουγιουκλή και ο Καθηγητής κ. Γρηγόριος Παπαγιάννης. Τελικά εξελέγη η κ. Καμπάκη–Βουγιουκλή με 33,35 ψήφους  με τον κ. Παπαγιάννη να λαμβάνει 20,52 ψήφους. Η νέα Κοσμήτορας θα βρίσκεται στην θέση για το υπόλοιπο της θητείας της κ. Γαβριηλίδου, δηλαδή έως τις 31-08-2021.

Εκδηλώσεις – Πολιτισμός
Ζώντας με την επιληψία

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή Ενημέρωση«Ζώντας με την επιληψία» καλείται η ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης «Επισπεύδω», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης  στην Κομοτηνή. Η επιληψία αποτελεί συχνό πρόβλημα στην παιδική ηλικία καθώς αφορά σχεδόν το 1% των παιδιών.

Σεμινάρια Μιλόνγκα
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΑπό το Μπουένος Άιρες ο Silvio La Via θα βρεθεί στην Κομοτηνή, όπου με την Αναστασία Γκοτσοπούλου θα διδάξει σε σεμινάρια Μιλόνγκα που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κομοτηνής Alma Libre με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ. Οι λάτρεις του αργεντίνικου χορευτικού ταμπεραμέντου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική διήμερη εμπειρία, στις 10 και 11 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες www.alma-libre.gr (e-mail info@alma-libre.gr).

Αγιασμός την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Συλλόγου
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων θα τελέσει Αγιασμό για τα χορευτικά τμήματα του. Ο αγιασμός θα τελεσθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου επί της οδού Αγίου Γεωργίου 23.

Εργαστήρι κεντητικής τέχνης
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΕργαστήρι κεντητικής τέχνης για παιδιά είναι το νέο εργαστήρι στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης! Η κεντητική είναι ο λαμπρότερος κλάδος της Ελληνικής λαϊκής τέχνης! Συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν ηλικίες από 9 έως 14 χρόνων στον χώρο της καπναποθήκης της Φ.Ε.Ξ. Πλάτωνος 27, στον εκθεσιακό χώρο «νήματα με νοήματα» . 1η συνάντηση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην καπναποθήκη της Φ.Ε.Ξ. (Πλάτωνος 27) Πληροφορίες εγγραφές: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης τηλ. 2541025421

Αθλητικά
Ο Ωρίων στοχεύει

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Ωρίων Σκοπευτικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου διασυλλογικό αγώνα compak sporting 50 δίσκων στο σκοπευτήριο του στην Κομοτηνή. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κο Αντωνιάδη στο τηλέφωνο 6948204378. Τα σχήματα του αγώνα θα είναι έτοιμα για προπόνηση από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Με Ολυμπιακό ο Άρης Αβάτου

Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή Ενημέρωση
C

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του κυπέλλου Ελλάδος από την ΕΠΟ, με τον ΟΦΗ να αγωνίζεται την Τετάρτη 26/9 με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον 5ο όμιλο ο Άρης Αβάτου θα αντιμετωπίσει στο πρώτο παιχνίδι την Παναχαϊκή στις (27/9, 16:30) και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό. Στον 7ο όμιλο η Ξάνθη εκτός από τον ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει την Νίκη Βόλου και την Κασσιόπη.

Καιρός:
Κομοτηνή: 20-9-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά . Γενικά αίθριος στην υπόλοιπη χώρα Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 3 έως 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος