Κομοτηνή: 21-11-2018 Πρωινή Ενημέρωση

Ευρώπη
Διάλογος Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΔιάλογο Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα «Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας: Ευρωπαϊκές λύσεις σήμερα, Καλύτερη Ευρώπη στο Μέλλον!» διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ξενοδοχείο Chris & Eve (3ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης).

Παιδεία
Ιστορικό άλμα με 7505 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη.
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΕξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, πέραν των προγραμματισμένων, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρήζουν εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν πραγματοποιηθεί 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού- αριθμός προσλήψεων που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων- που στηρίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Επιτροπής Πιστοποίησης με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους κοινωνικούς εταίρους του Δ.Π.Θ.
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟλοκληρώθηκε η διήμερη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δ.Π.Θ. της τετραμελούς Επιτροπής Πιστοποίησης, η οποία ορίστηκε από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, έργο της οποίας ήταν η πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) του Δ.Π.Θ. Σκοπός του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) είναι η επίτευξη υψηλής ποιότητας στη λειτουργία του Ιδρύματος και η συνεχής βελτίωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του, καθώς και η αποτελεσματική εργασία και απόδοση των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές, ιδίως εκείνες του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, και τις αρχές και κατευθύνσεις της ΑΔΙΠ. Η Πιστοποίηση του Ιδρύματος αναδεικνύει ότι το ΔΠΘ είναι προσηλωμένο στην παροχή υψηλής ποιότητας ανώτατης εκπαίδευσης στους φοιτητές του, αλλά και στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός δημιουργικού περιβάλλοντος έρευνας και εργασίας για το προσωπικό του.

ΑμεΑ
Ανακοίνωση ΑμεΑ
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην ΕΣΑμεΑ η προκήρυξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία προάγει την άνιση μεταχείριση, καθώς αποκλείει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από το να δηλώσουν συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύθηκε την 01.11.2018 για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο πρόκειται να καλύψει κάλυψη ανάγκες μονάδων διοικήσεως με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, αναφέρονται τα εξής: “Η Τράπεζα θα αρνηθεί την πρόσληψη υποψηφίων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Εργασίας αυτής, καθώς και, όσων, ύστερα από σχετική γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής αυτής, διαπιστωθεί ότι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες οι οποίες εμποδίζουν την πλήρη εκτέλεση των καθηκόντων τους”. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι ο ανωτέρω αποκλεισμός συνιστά διάκριση και κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας μας και με πλειάδα διεθνών συμβάσεων. Πρόκειται για όνειδος για τη χώρα μας και παραπέμπει σε εποχές σκοταδισμού τονίζει η ΕΣΑμεΑ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και ζητά την άμεση διόρθωση της προκήρυξης.

Υγεία
Αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΣτην αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών και στους κινδύνους που ελλοχεύουν αναφέρεται ο πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης ο κος Αλέκος Τσαπέκος τονίζοντας πως: « Όταν καταναλώνουμε ένα κάποιο φάρμακο , χωρίς να το χρειαζόμαστε , κάνουμε κακό στον εαυτό μας . Όταν όμως καταναλώνουμε άσκοπα αντιβιοτικά, εκτός από εμάς , κάνουμε κακό στους συνανθρώπους μας , σε όλη τη κοινωνία , στη Δημόσια Υγεία .» Σήμερα η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών συγκαταλέγεται στα πρώτα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας , δηλαδή ανάμεσα σε εκείνα της καταστροφής του περιβάλλοντος, των πολέμων, των πυρηνικών , του καρκίνου , του Αids , του ενεργειακού, των ναρκωτικών και της φτώχειας – πείνας. Ο Σύλλογός ανέδειξε επαρκώς το θέμα στην καμπάνιά του για την ορθή χρήση των φαρμάκων, όλα τα τελευταία χρόνια. Και θα συνεχίσει να το κάνει .

ΟΑΕΔ
Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΘα χορηγηθεί και φέτος το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, μέσω του κοινωνικού μερίσματος σε χιλιάδες δικαιούχους. Το ύψος του έκτακτου επιδόματος που πέρσι ήταν 400 ευρώ φαίνεται ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το 2018 για κάθε άνεργο. Το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, αφορά ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του εφάπαξ επιδόματος θα είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ .

Υγεία –Πρόληψη
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης.
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΔωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος διαβητικών και πρόσθετων παθήσεων Νομού Ροδόπης «Γλυκός Κόσμος», σε συνεργασία με την εταιρεία MED TRUST, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής σήμερα από τις 09.00 έως 14.00.

Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη
Ποδοσφαιρικός αγώνας και στις Σάπες για τον μικρό Χρήστο

Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή Ενημέρωση
C

Ποδοσφαιρικός αγώνας για τον μικρό Χρήστο – Γεώργιο Θεοδωρίδη, που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται την οικονομική υποστήριξη όλων προκειμένου να βγει νικητής στον καθημερινό αγώνα που δίνει για την ζωή του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Σαπών. Στον αγώνα παίζουν οι μικτές ομάδες ΠΑΕ Ποντίων και Σαπών, με την στήριξη της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Μητρόπολη
«Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο»
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΗμερίδα με θέμα «Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο», διοργανώνει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
“Η Άνιστι χροιά της Άνοιξης»
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΈκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Η Άνιστι χροιά της Άνοιξης» και έργα του Γιώργου Καδήρογλου φιλοξενείται στο Κτήμα “Βουρβουκέλη” στα Άβδηρα του Ν. Ξάνθης. Η επιμέλεια είναι του Αντώνη Βαρβατσούλια. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 19:00.

Μεγάλο κρητικό γλέντι
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Σύλλογος Κρητών φοιτητών Κομοτηνής ”ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” διοργανώνει μεγάλο κρητικό γλέντι το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο κέντρο ”POSEIDONIO PALACE”'(7ο χλμ. Κομοτηνής-Λάγους) παρέα με το συγκρότημα του Μιχάλη Γιαχνάκη. Ώρα έναρξης: 21:30. Δωρεάν μετακίνηση μέσω λεωφορείων από την Π.Πρυτανεία και επιστροφή (1η αναχώρηση: 21:15). Είσοδος: 15 ευρώ φοιτητικό-20 ευρώ κανονικό (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πλήρες μενού, άφθονο κρασί και ΡΑΚΗ) ΤΗΛ.-ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6940722851 & 6982137672

Βιβλιοπαρουσιάσεις

“Ο Γλυκός Κόσμος της Μουσικής”

Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή Ενημέρωση
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Tο νέο βιβλίο της Αλίκης Μασμανίδου “Ο Γλυκός Κόσμος της Μουσικής” παρουσιάζουν το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας και τη Σύγχρονη Μουσική Σχολή Κομοτηνής Ελένη Ξυγαλά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις έξι το απόγευμα στη Λέσχη Κομοτηναίων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: – Αλίκη Μασμανίδου – καθηγήτρια πιάνου / διοικητική δ/ντρια στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή Κομοτηνής Ελένη Ξυγαλά – Αιμιλία Χατζηδαυιτίδου – φοιτήτρια τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας Δ.Π.Θ -Ειρήνη Χρυσοστομίδου- απόφοιτος τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας Δ.Π.Θ – Καρολίνα Σαργκσιάν – φοιτήτρια τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Δ.Π.Θ.
Αύριο Πέμπτη στο Δημοκρίτειο βιβλιοπωλείο θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου ‘’Γάλα Μαγνησίας’’ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μία Τασούλα
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤο βιβλίο «Τα πιο πολλά βασανιστήρια τα πέρασε μία Τασούλα» σε επιμέλεια Κατερίνας Τσέκου, Βασίλη Δαλκαβούκη και Μαρίας Μποντίλα παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ στη Λέσχη Κομοτηναίων οι εκδόσεις «Επίκεντρο» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και τον «Παρατηρητή της Θράκης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Δαλκαβούκης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ, Βασιλική Θεοδώρου, καθηγήτρια Ιστορίας ΠΤΔΕ ΔΠΘ και Κατερίνα Τσέκου, δρ. Ιστορίας ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος.

Προβολή ταινίας μικρού μήκους «Πυρρίχιος»
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΗ ταινία μικρού μήκους του Χρήστου Κεμανετζίδη “Πυρρίχιος”, έρχεται στην πόλη της Κομοτηνής, σήμερα στις 19.30 στο Ρεξ (Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Διοργάνωση: Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης και ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Άνθη του κινηματογραφικού κήπου
Η πειραματική μουσική σκηνή chrysallida.gr διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, underground αισθητική, απαγορευμένες ταινίες, low budget films, σπάνιες παραγωγές κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσει το κοινό από την Πέμπτη 22 έως και Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ο Χρήστος Θηβαίος το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στην Λέσχη Κομοτηναίων

Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή Ενημέρωση
Λευτέρης Παπαδόπουλος και Κώστας Θηβαίος

Ο Χρήστος Θηβαίος το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα τραγουδήσει στην Λέσχη Κομοτηναίων . Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος, συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του, και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων, ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την πορεία του στη μουσική (όπως: «Ημερολόγιο», «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου», “Μέρες Αδέσποτες», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Βροχή μου», «Αγάπη») και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του Μαζί του στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος, μαζί υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει. Είσοδος 10 euro Τηλ. κρατήσεων 2531401408

Λιμεναρχείο
Διάσωση 34 αλλοδαπών
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΣτον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους, πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στη διάσωση των ανωτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Καιρός
Κομοτηνή: 21-11-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΝεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά τα κεντρικά και Βόρεια. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα Δυτικά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν Οι Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα Δυτικά σε Δυτικούς με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος