Κομοτηνή: 22-3-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Συνέντευξη Στάθη Γιαννακίδη
Κομοτηνή: 22-3-2019 Ειδήσεις«Είναι πάγια τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαγγέλλει μέτρα, έργα και κινήσεις και που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση. Στην περιοδεία του στη Θράκη εξήγγειλε ένα έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη, σε φάση δημοπράτησης, τη σύνδεση του δικτύου Φυσικού Αερίου με τις πόλεις της ΑΜΘ» ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» με αφορμή τις εξαγγελίες του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θράκη, «αρκετές εκ των οποίων», όπως σημειώνει ο υφυπουργός, « ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Ο κος Γιαννακίδης επίσης σημείωσε ότι: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον πολυπολιτισμικό πλούτο της περιοχής και όχι να είναι αντικείμενο προστριβών. Είναι εθνική προτεραιότητα να ενισχύσουμε την εσωτερική κοινωνική συνοχή και όχι να τη διαταράσσουμε. Αυτές οι φωνές και οι ακρότητες τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από τα Θράκη και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο.»

Πρωτογενής Τομέας
Εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση σχετικά με τη νέα ΚΑΠ  με κεντρικό ομιλητή τον Τάσο Χανιώτη, διευθυντή Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στην Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κομοτηνή. Πρόκειται για το επιστέγασμα των πρωτοβουλιών που λήφθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των θεμάτων της ανάπτυξης του αγροτικού χώρου στην Θράκη και την Ροδόπη ειδικότερα με έμφαση στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: “Η Νέα ΚΑΠ και οι προοπτικές για την Ροδόπη / Βιώσιμη Ανάπτυξη – Στήριξη σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές”. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Αθηναίων. Θα συμμετάσχουν με σύντομες εισηγήσεις οι: Σινάν Αχμέτ εκ μέρους της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Έβρου- Ροδόπης, ο τ. πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, Νίκος Σκοπιανός, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας Ροδόπης, Ισμαήλ Μολλά Αλή Μεμέτ, η πρόεδρος του αγρο-τουριστικού συνεταιρισμού Τριγώνου Έβρου, Ζωή Φραγκούδη και ο διευθυντής πρωτογενούς τομέα της Αναπτυξιακής Ροδόπης, γεωπόνος Νίκος Καπούλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Χρήστος και Εύη», στον Ροδίτη Κομοτηνής στις 19:30 το βράδυ.
Μητρόπολη
Καταβολή βοηθήματος
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΞεκινά από την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, η καταβολή του βοηθήματος προς τρίτεκνες οικογένειες της Ροδόπης σύμφωνα με ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Κόμματα Κινήματα
Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ αναφορά στη Θράκη

Κομοτηνή: 22-3-2019 Ειδήσεις
EUROKINISSI

«Είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ. Παράλληλα, σημειώνεται ότι «Ως ΠΡΑΤΤΩ υπερασπιστήκαμε με πάθος, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τα δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων και χριστιανών στην περιοχή. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα υπερασπιστούμε τα νηπιαγωγεία και τις βιβλιοθήκες που φτιάχτηκαν κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια στη Θράκη στα πλαίσια της κοινής πολιτικής μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων. Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς. Τέλος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ένταξη των συλλόγων των Πομάκων στην FUEN ώστε να σπάσει το μονοπώλιο διεθνούς αναγνώρισης των οργανώσεων του Προξενείου.»
Ομιλία Ε.Στυλιανίδη
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΤην ερευνητική μελέτη της Μαρίκας Καραγιάννη για τους Υδρογονάθρακες στην Κασπία, το θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο εκμετάλλευσης, τους νέους ενεργειακούς διαδρόμους και τις νέες διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες με τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα, παρουσίασαν στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη, ο Επικ.Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αν. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Δρ. Άγγελος Συρίγος. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ηθικά και πολιτικά δικαιωμένος για τρεις λόγους: Πρώτον διότι ο εποπτεύων αυτής της δουλειάς είναι ένας συμπατριώτης Θρακιώτης Αν.Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Β.Γραμματίκας. Δεύτερον διότι συμπαρουσιάζει την εργασία με ένα πολύτιμο συνεργάτη του σε όλα τα υπουργεία που υπηρέτησε, τον Αγγ. Συρίγο και τρίτον διότι η Μαρίκα Καραγιάννη ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια ως εξαιρετική συνεργάτης του -εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου μαζί επισκεφθήκαν όλες τις χώρες στις οποίες αναφέρεται.
Περιφέρεια
Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΟ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, θα παρουσιάσει υποψήφιους του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και τις θέσεις και προτεραιότητές του για την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σήμερα στις 20:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Z Palace», στην Ξάνθη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει ξανά
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου στην Ξάνθη, το οποίο θα λειτουργήσει πλέον ξανά νόμιμο, ασφαλέστερο και με τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα συνεργεία της ανάδοχης εταιρείας, που έχουν, ήδη, εγκατασταθεί στο χώρο του Κολυμβητηρίου, πραγματοποιούν τις προβλεπόμενες επεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου. Σε εξέλιξη επίσης, είναι και η επόμενη φάση που αφορά τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του Κολυμβητηρίου, που διασφαλίζει την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού έχει, ήδη, υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Εκλογές Μάιος 2019
Ο Δήμος Κομοτηνής μπορεί να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΤην ουσιαστική και συστηματική συνεργασία, με κοινό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων Ροδόπης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης. Ο κ. Γραβάνης εγκαινίασε την έναρξη διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς του δήμου με την αντιπροσωπεία των ξενοδόχων, θέλοντας να υπογραμμίσει την προτεραιότητα που θέτει η «Σύμπραξη Προοπτικής» στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής Οικονομίας. Άκουσε τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους και αντάλλαξε απόψεις με σκοπό, όπως τόνισε, την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Η αντιπροσωπεία έθεσε ζητήματα που αφορούν άμεσα στον τουριστικό αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής μας, υποστηρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το δήμο μας τουριστικό και αναπτυξιακό πόλο.

Τι ζητούν οι ξενοδόχοι για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΤη σύσταση αντιδημαρχίας τουρισμού με εξειδικευμένο προσωπικό ζητά η αντιπροσωπεία των ξενοδόχων της Ροδόπης ξεκινώντας το διάλογο με τους υποψήφιους των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών Εκλογών. Παράλληλα, διεκδικεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Σύμπραξη Προοπτικής» (ο επικεφαλής της οποίας κος Αντώνης Γραβάνης είχε συνάντηση μαζί τους) τη βελτίωση των συνεδριακών χώρων της πόλης και την αξιοποίηση του Μεγάρου Μουσικής, τη συνεργασία με μεγάλες εταιρίες και φορείς, τη συνεργασία φορέων για την ανάπτυξη και δημιουργία αναγνωρίσιμων παραδοσιακών προϊόντων, την αναβάθμιση του ρόλου του άλσους Νυμφαίας, την οργανωμένη αξιοποίηση της παραλίας Φαναρίου, την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων «φιλέτων» του οικισμού, καθώς και τη βελτίωση και στήριξη του λιμανιού, αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης.
Αρχαιολογία
Τα αποκαλυφθέντα τμήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού
Κομοτηνή: 22-3-2019 Ειδήσεις«Τα δύο προσφάτως αποκαλυφθέντα τμήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται πολύ κοντά στο ήδη γνωστό τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού, η οποία διέρχεται από την περιοχή της Π.Ε. Ροδόπης 1χλμ. ανατολικά του Ιάσμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και σημειώνεται ότι «Αποτελούν τα πρώτα εντοπισμένα οδοστρώματα της Εγνατίας οδού μετά την Καβάλα και μέχρι την Μέστη, όπου σώζονται τα πιο καλοδιατηρημένα τμήματα στη Θράκη.»

Κοινωνία
Ενημερωτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΕνημερωτική εκδήλωση πραγματοποιούν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, μέλος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Ξενοδοχείου Ορφεύς . Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, στην κτηματαγορά και στην οικοδομή. Εισηγητές θα είναι: Ο Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ Δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς (Κεντρικός ομιλητής) και ο ασφαλιστικός Σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Κεχαγιάογλου Συντονίστρια: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ροδόπης, δικηγόρος κα Χρύσα Κυριακούση . Η Είσοδος είναι ελεύθερη.
“Η ποινική προδικασία”
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΕπιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Η ποινική προδικασία” διοργανώνει την Τρίτη 26/3/2019 στις 17:00 στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης σε συνεργασία με τον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του ΔΠΘ.

Παιδεία
Μαθήματα και παιδαγωγικές δραστηριότητες στην Πρωτοβάθμια
Κομοτηνή: 22-3-2019 Ειδήσεις320 παιδιά, από νήπια έως την τελευταία τάξη του δημοτικού, συμμετέχουν στα μαθήματα ελληνομάθειας που οργανώνει το Πρόγραμμα, εκτός ωρών του σχολείου, απογεύματα και Σαββατοκύριακα, στο ΚΕΣΠΕΜ της Ξάνθης, στα Κιμμέρια, στον Κύρνο, στις Σάπες, στον Άρατο, στα Αρριανά, στο Γ΄ Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής. Τα μαθήματα διδάσκουν συνολικά 19 εκπαιδευτικοί. Αξιοποιώντας τα εκπαιδευτικά υλικά του Προγράμματος, έντυπα και ηλεκτρονικά, παραμύθια και παιδικά βιβλία, με παιγνιώδεις μεθόδους και συλλογικές εργασίες, τα μαθήματα αναπτύσσουν την ελληνομάθεια των παιδιών, ενισχύουν τη σχολική τους επίδοση και προετοιμάζουν τα μεγαλύτερα παιδιά για την ένταξή τους στο γυμνάσιο.

Εθελοντισμός
Ο πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ουγκάντας επισκέπτεται την Κομοτηνή
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΟ πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ουγκάντας επισκέπτεται την Κομοτηνή στις 27 Μαρτίου . Γι αυτό το λόγο η “Φιλόπτωχος αδελφότης” διοργανώνει μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε Ιεραποστολή στην Ουγκάντα. Η εκδήλωση στήριξης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στις έξι και μισή το απόγευμα στην «Λέσχη Κομοτηναίων».

Πολιτισμός

Πορεία με φαναράκια των παιδικών σταθμών της πόλης
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΠορεία με φαναράκια των παιδικών σταθμών της πόλης από την Πλατεία Ειρήνης έως το ίδρυμα Παπανικολάου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αιγείρου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συναυλία από το Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής «ΝΟΤΑ» και του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής. Παράλληλα, στη συναυλία θα συμμετάσχει χορευτική παιδική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών και χορωδία του Συλλόγου Εβριτών υπό τη διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου. Αύριο Σάββατο στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των χελιδονοφωλιών στο Κόσμιο και Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην ύπαιθρο.

Θεατρική παράσταση
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΤο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Michael Hollinger «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, «Το Μεγάλο Βόδι» από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το βράδυ, σε Σκηνοθεσία: Μυρσίνης Λαντζουράκη.

Περιβάλλον
Έκθεση πτηνών στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΗ πρώτη έκθεση πτηνών έρχεται στην Κομοτηνή και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Περιστεριών και Πτηνών Θράκης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22 έως 24 Μαρτίου στο 2ο χλμ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης (Fair Play). Η έκθεση είναι επισκέψιμη από σήμερα από τις 11:00 έως 21:00, Σάββατο 9:00 έως 21:00 και Κυριακή 9:00 – 16:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη βραδινές ώρες της 20/21-3-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, 20χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 23χρονος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη χθες 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα ακινητοποιημένο, ενώ διαπίστωσαν ότι ο 23χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Αθλητικά
Έτοιμοι για το «THRAKI BIKE FESTIVAL»
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΤο «THRAKI BIKE FESTIVAL» πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδηλατικές διαδρομές για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών • Παιχνίδια εξοικείωσης με τον ΚΟΚ και τη σωστή χρήση ποδηλάτου • Ποδηλατοβόλτα στο BIKE Park της Κεντρικής Πλατείας Κομοτηνής, αλλά και ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χλμ. Το THRAKI BIKE FESTIVAL θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι αθλητές εθνικών ομάδων ποδηλασίας. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία.
Καιρός:
Κομοτηνή: 22-3-2019 ΕιδήσειςΑραιές νεφώσεις σήμερα στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί από 3 μέχρι 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος