Κομοτηνή: 23-2-2019 Ειδήσεις

Εκλογές Μάϊος 2019

ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΗ προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου παρουσίαση διακήρυξης της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ αναβάλλεται λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και μετατίθεται για την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ.

Περιφέρεια

Εμερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΕνημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014 – 2020 που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Chris & Eve Mansion, Κομοτηνή. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:45 με εισήγηση του Χρ. Μέτιου, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΠΘ

Συμφωνία των Πρεσπών
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΗ Συμφωνία των Πρεσπών θα αναλυθεί σε ειδική εκδήλωση από τον επίκουρο καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και διεθνολόγο, Σωτήρη Σέρμπο και τους καθηγητές του Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και Βασίλη Γραμματίκα. Την πολιτική σκοπιά του ζητήματος καθώς και τα περιθώρια ευελιξίας του ελληνικού κράτους θα αναπτύξει ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/2 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου (Δημοκρατίας 1) στην Κομοτηνή.

Εθελοντισμός
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΕθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3/3/2019 από 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ιάσμου

Πολιτισμός
Αγάπα την Ελλάδα σου
«Αγάπα την Ελλάδα σου» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού του Θανάση Γκαϊφύλλια.
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΟ σπουδαίος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, αποφάσισε να δημοσιεύσει στο YouTube το καινούργιο τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε. Αποφάσισε να το μοιραστεί με όλους εμάς, χωρίς μεσάζοντες και μακριά από τους μηχανισμούς των δισκογραφικών εταιρειών. Το ακούμε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Ecqp2SwSwcA

Τα ελευσίνια μυστήρια
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΗ προγραμματισμένη εκδήλωση για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, με θέμα «Τα Ελευσίνια Μυστήρια στην Αποκριά…» με εισηγήτρια την ιστορικό κ. Βασιλική Στρώλη μετατίθεται για την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 19:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιούνταν στα πλαίσια του Εργαστηρίου Τοπικής Ιστορίας.

Μουσική εκδήλωση
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΜουσική εκδήλωση στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Στην συναυλία θα ακουστούν τα μουσικά σύνολα ροκ και ποπ μουσικής του Μουσικού Σχολείου Νομού Ξάνθης. Υπεύθυνος εκδήλωσης: Γιάννης Γούτμαν, Καθηγητής μουσικής Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Αναβολή εκδήλωσης
Η προγραμματισμένη εκδήλωση για σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 “Η γιορτή της Λαογραφίας” στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019, λόγω καιρικών συνθηκών ακυρώνεται.

Η παράσταση “Ο Καρυοθραύστης”
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΚομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΗ παράσταση “Ο Καρυοθραύστης” θα παρουσιαστεί ζωντανά από το Μπαλέτο στον Πάγο “Αγία Πετρούπολη” για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 21:00. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticketservices.gr και στα καταστήματα Public.

Η Ξάνθη και η Κατίνα Βέικου Σεραμέτη
Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΗ Ξάνθη και η Κατίνα Βέικου Σεραμέτη είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Την παρουσίαση θα αναλάβει η κα Δήμητρα Κατάκη, φιλόλογο. Αποσπάσματα από το έργο της Κατίνας Βέικου Σεραμέτη διαβάζει η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ.

Καιρικό- Ροδόπης

Η “Ωκεανίς” σαρώνει τη Θράκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1)Επ. δίκτυο Δρανιάς – Οργάνης – Σμιγάδας – Μυρτίσκης – Άνω Βυρσίνης 2)Επ. Ο. Νέας Σάντας – Κέχρου (από 15ο χλμ και στον υπόλοιπο ορεινό όγκο) 3)Επ. Ο. Ραγάδας – Εσοχής
Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων
Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, λόγω θυελλωδών ανέμων: Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον κόμβο Ιάσμου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις: 1)Μεσοχωρίου 2)Αγ. Μαρίνας Ιμέρου 3)Μωσαϊκού
Καιρικό Ξάνθης
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1) Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 35ο χιλ. 2) Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωριού. Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, λόγω θυελλωδών ανέμων: Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από κόμβο Βαφέικων έως τον Κόμβο Ιάσμου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής

 

Κομοτηνή: 23-2-2019 Ειδήσεις
(Eurokinissi)

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ενδιαφερθείτε για την ασφάλεια γνωστών σας ατόμων οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν όπως ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ και ενδέχεται να κινδυνέψουν σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα μαστροπείας, απλή σωματική βλάβη, παράνομη βία και υπεξαγωγή εγγράφων

Κομοτηνή: 23-2-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη, προχθές (21-2-2019) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα μαστροπείας, απλή σωματική βλάβη, παράνομη βία και υπεξαγωγή εγγράφων. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί επίσης μία 36χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δύο 27χρονων ημεδαπών γυναικών, την 20-2-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, ο 34χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζονταν, με την άσκηση σωματικής βίας και απειλές, επιχείρησε να τις εξαναγκάσει να συνευρεθούν ερωτικά, έναντι αμοιβής, με θαμώνα του καταστήματος. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία και η 36χρονη σύζυγος του δράστη άσκησε σωματική βία σε βάρος της μίας 27χρονης, ενώ ο 34χρονος παρακρατούσε προσωπικά τους αντικείμενα και έγγραφα, προκείμενου να τις εξαναγκάσει να συνεχίζουν να εργάζονται στο κατάστημά του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος