Κομοτηνή: 27-3-2019 Ειδήσεις

Δ.Π.Θ.
Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΣτην επισφράγιση της συνεργασίας τους θα προχωρήσουν σήμερα στις 12:00, στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για το Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Π.Θ. το Σεπτέμβριο του 2020 στην Αλεξανδρούπολη. Η Euralex είναι η ευρωπαϊκή, επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία λεξικογραφίας και ο μοναδικός θεσπισμένος φορέας που αφορά στη λεξικογραφία, δηλαδή στην επιστήμη η οποία ασχολείται θεωρητικά και εμπειρικά με τη δημιουργία λεξικών.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΣυνεδριάζουν σήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στις 19.00 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι θα αποφασίσουν για την έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου στο 2ο Διεθνές Συνέδριο στην Λειτουργική Διαχείριση Τραυματισμένων Αθλητών και Ασκουμένων, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από 8 μέχρι 9 Νοεμβρίου 2019. Αλλά και για την έγκριση ή μη συμμετοχής του Δήμου στο 4ο Συνέδριο Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών με θέμα : “Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019), που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 22-24 Νοεμβρίου 2019”.
Πρωτογενής Τομέας
Νέα ΚΑΠ
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΠαρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ροδόπη ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ για την προσεχή προγραμματική περίοδο από τον Τάσο Χανιώτη, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ε.Ε., μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος. Ο γεωπόνος Νίκος Καπούλας, διευθυντής πρωτογενούς τομέα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ροδόπης, παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό της Ροδόπης το νέο LEADER για τους ιδιώτες που ανοίγει επισήμως στις 12 Απριλίου.
Εκδήλωση ΚΟΙΝΣΕΠ
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση διοργανώνει το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δράμα με θέμα: «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Δικτύωση και Τοπική Ανάπτυξη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 18.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Παραδοσιακούς σπόρους θα σπείρουν την Κυριακή
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΠαραδοσιακούς σπόρους θα σπείρουν την Κυριακή 31 Μαρτίου  από τις 11:00 το πρωί έως τη 1:00 μ.μ στην αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής τα μέλη του ΠΕΛΙΤΙ καλώντας όλους να πάρουν μέρος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σακουλάκια τους γεμισμένα με φυτόχωμα και ποτισμένα. Τα μέλη της τοπικής ομάδας του Πελίτι Κομοτηνής θα σπείρουν  σπόρους, όπως : Μελιτζάνα: μαύρη, πράσινη, άσπρη, τσακώνικη, Ντομάτα : Σερρών, κίτρινη ξερική, τσερόκι, Βασιλείας, Αλιβερίου, για σάλτσα, Ντοματάκι: Λήμνου ξερικό για λιαστό, Ντοματίνια: βελανίδι, Σαντορίνης μαύρο και Πιπέρια: κατσίκια, ντοματοπιπεριές, Φλωρίνης, γεμιστά Κύμης.

Εκλογές Μάιος 2019
Η διαχρονική συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και Δ.Π. Θράκης

Κομοτηνή: 27-3-2019 Ειδήσεις

Με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης και υποψήφιοι του συνδυασμού του, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της περιοχής. Η «Σύμπραξη Προοπτικής» κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας, όπως: Τη σύνδεση του ποδηλατόδρομου με την Πανεπιστημιούπολη . Την από κοινού αξιοποίηση της Πινακοθήκης Μανέα . Την περαιτέρω αξιοποίηση και χρήση από τους δημότες Κομοτηνής και άλλων μεγάλων αθλητικών υποδομών του Πανεπιστημίου, πέραν του Κολυμβητηρίου. Τη σύσταση Κέντρου Επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής . Την αμοιβαία υποστήριξη έργων ή μελετών και την υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Το σχεδιασμό και την συνδιοργάνωση ενός νέου επιστημονικού συνεδρίου και την περαιτέρω ενδυνάμωση του ήδη επιτυχημένου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ. Τη συνδιοργάνωση Summer School στο Φανάρι. Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους φοιτητές με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το δήμο στον οποίο φοιτούν και τη θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων επανένωσης αποφοίτων όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου(reunion) και καλωσορίσματος των νέων φοιτητών στην Κομοτηνή.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΤα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Εμπρός» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 19.00 στον Ίασμο της Ροδόπης.

Πολιτισμός
Παρουσιάζεται το 15
Το δεύτερο cd του Ξανθιώτη συνθέτη Βαγγέλη Τσακίρη με τίτλο «15» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 19:00, στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Σεμινάριο
Κομοτηνή: 27-3-2019 Ειδήσεις«Σχολική Μάθηση και επιτυχία στις εξετάσεις χωρίς άγχος / Ο ρόλος της οικογένειας και του Σχολείου στη μόρφωση των παιδιών και στις κρίσιμες επιλογές της εφηβείας.» είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διάρκειας οκτώ ωρών την 1η και στις 4 Απριλίου πέντε με εννέα το απόγευμα στην Καπναποθήκη Π Καπνεργατών 9
Πρωτοβουλία ενημέρωσης
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΦυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε σε κάποιον που παθαίνει μια επιληπτική κρίση διένειμαν τα μέλη του Συλλόγου «Επισπεύδω» σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.. Η δράση γίνεται με αφορμή την “Purple Day” – Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Επιληψία.
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςO Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων θα τελέσει σήμερα στις έξι το απόγευμα την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου. Και την Πέμπτη την ίδια ώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ἀετολόφου.

Γ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου στο χωριό Γλαύκη
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου , στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2019’’, θα τελεστεί η Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου χ. ΓΛΑΥΚΗΣ, μέσα στο Στρδο ‘’Υπτγου Δημητρίου ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ’’, με μέριμνα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Οι επιθυμούντες, μπορούν  να κινηθούν ( δωρεάν), με 2 μισθωμένα λεωφορεία, από το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ και το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης.
Ανακοίνωση
Εμβολιασμός κατά της λύσσας
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΟ εμβολιασμός κατά της λύσσας , θα υλοποιηθεί, ως συνήθως, με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων(αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης είναι η 3η Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει για 6-8 ημέρες πτήσεων. Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας. Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου. H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα διενεργηθεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες

Επιστάμενες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΕπιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 26-3-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες (full face), προσέγγισαν τον 38χρονο, ο οποίος μετέβαινε από την επιχείρηση του στην οικία του και συγκεκριμένα τη στιγμή που εισέρχονταν στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και μαχαιριού τον τραυμάτισαν και αφαίρεσαν από την κατοχή του χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου νοσηλεύεται. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας καταδικάζει με ανακοίνωση του το συμβάν της επίθεσης και ληστείας. «Θέλουμε να διαβιβάσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και να ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά στον Συνάδελφο ευχόμενοι να μην συμβούν άλλα παρόμοια γεγονότα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται « Φυσικά η ασφάλεια αποτελεί πραγματικά ζητούμενο στις δύσκολες περιόδους που βιώνει όλη η κοινωνία.»
Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη στην Ξάνθη την Κυριακή το απόγευμα , από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 21χρονος ημεδαπός, διότι από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, επιχείρησαν να αφαιρέσουν από επιχείρηση μία ηλεκτρική συσκευή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Καιρός:
Κομοτηνή: 27-3-2019 ΕιδήσειςΝεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία τα νότια κατά τόπους ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια 8 με 9 μποφόρ μποφόρ. . Η θερμοκρασία σε πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος