Κομοτηνή: 28-3-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Περιοδεία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Κομοτηνή: 28-3-2019 Ειδήσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει περιοδεία, σήμερα στη Ροδόπη. Στις 10:30πμ. Θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑΤΕΝ, στις Σάπες Ροδόπης, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρίας και θα συζητήσει με εργαζόμενους του εργοστασίου.Στις 12:00 Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις Σάπες Ροδόπης. Και στις 19:30 Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή, στο κινηματοθέατρο REX.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΑνοικτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρόεδρο της παράταξης και υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ. στο Z Palace στην οποία καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν.

Υγεία
Εκπαίδευση κατοίκων και μαθητών
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΠερισσότεροι από 150 κάτοικοι της Οργάνης, του Κέχρου, της Φιλλύρας και των Αρριανών εκπαιδεύτηκαν σε παροχή πρώτων βοηθειών παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκδηλώσεις του έργου MediciNet II που διοργανώθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών. Παράλληλα, περισσότεροι από 210 μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρριανών συμμετείχαν στο πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Αγωγής Στοματικής Υγείας όπου εξετάστηκαν από οδοντίατρο και ενημερώθηκαν για τη σωστή φροντίδα της οδοντοστοιχίας τους. Η δράση υλοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Οργάνης, Κέχρου και Φιλλύρας, με τη συμμετοχή συνολικά 10 δημοτικών σχολείων.

Δ.Π.Θ.
Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΤην συνεργασία τους επισφράγισαν χθες στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λεξικογραφίας Euralex προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για το Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από το Δ.Π.Θ. το Σεπτέμβριο του 2020 στην Αλεξανδρούπολη. Η Euralex είναι η ευρωπαϊκή, επιστημονική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία λεξικογραφίας και ο μοναδικός θεσπισμένος φορέας που αφορά στη λεξικογραφία, δηλαδή στην επιστήμη η οποία ασχολείται θεωρητικά και εμπειρικά με τη δημιουργία λεξικών.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΤην συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο στην Λειτουργική Διαχείριση Τραυματισμένων Αθλητών και Ασκουμένων, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από 8 μέχρι 9 Νοεμβρίου 2019 αποφάσισε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Επίσης, αποφάσισε την συμμετοχή και στο 4ο Συνέδριο Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών με θέμα : “Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019), που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 22-24 Νοεμβρίου 2019”. Ο δήμος Κομοτηνής ενισχύει τις δύο διοργανώσεις συνολικά με το ποσό των 7.000 ευρώ.

Παιδεία
Αποχή για τους δασκάλους του Δροσερού
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΜετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό δασκάλου στο Δροσερό Ξάνθης οι δάσκαλοι του σχολείου απείχαν χθες από τα καθήκοντά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον αναίτιο ξυλοδαρμό συναδέλφου τους και την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, που τα καθιστά μη ελκυστικά τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. «Ζητούμε την αναβάθμιση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής με στόχο την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος. Την φύλαξη σε 24ωρη βάση και την άμεση υλοποίηση της υπουργικής εξαγγελίας για 15 μαθητές ανά τμήμα, όπως επίσης υποστηρικτικές δομές πλήρους ωραρίου.»

Εκλογές Μάιος 2019
Επίσκεψη στο «Σισμανόγλειο» από την «Κοινωνία Πολιτών»
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςTο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του με τοπικούς φορείς. Ο κ. Γκαράνης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γεώργιο Φιλιππίδη, αλλά και με τον Σύλλογο των Εργαζομένων. Ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, και κατέθεσε για μία ακόμη φορά τη δεδομένη βούληση προσωπικά του ιδίου καθώς και της παράταξης της “Κοινωνίας Πολιτών”, στήριξης και ενίσχυσης του διοικητικού συμβουλίου και του προσωπικού, στο ύψιστης σημασίας για το κοινωνικό σύνολο έργο τους.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΤα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Εμπρός» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν πραγματοποιήθηκαν χθες στον Ίασμο της Ροδόπης. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο συνδυασμός του δεν ξεχωρίζει κανέναν και θέλει την ισόρροπη ανάπτυξη για όλο τον Δήμο Ιάσμου.

Παρουσίαση αρχών

Κομοτηνή: 28-3-2019 Ειδήσεις
Σ

Η παρουσίαση των αρχών και των θέσεων του συνδυασμού του υποψήφιου δήμαρχου Μαρωνείας Σαπών κου Ντίνου Χαριτόπουλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 7:30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο, (πίσω από το δημαρχείο) στις Σάπες.

Περιβάλλον
Παραδοσιακούς σπόρους θα σπείρουν την Κυριακή
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΠαραδοσιακούς σπόρους θα σπείρουν την Κυριακή 31 από τις 11:00 το πρωί έως τη 1:00 μ.μ στην αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής τα μέλη του ΠΕΛΙΤΙ καλώντας όλους να συμμετέχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα σακουλάκια τους γεμισμένα με φυτόχωμα και ποτισμένα. Τα μέλη της τοπικής ομάδας του Πελίτι Κομοτηνής θα σπείρουν τους σπόρους, όπως : Μελιτζάνα: μαύρη, πράσινη, άσπρη, τσακώνικη, Ντομάτα : Σερρών, κίτρινη ξερική, τσερόκι, Βασιλείας, Αλιβερίου, για σάλτσα, Ντοματάκι: Λήμνου ξερικό για λιαστό, Ντοματίνια: βελανίδι, Σαντορίνης μαύρο και Πιπέρια: κατσίκια, ντοματοπιπεριές, Φλωρίνης, γεμιστά Κύμης.

Πολιτισμός
Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» Έκθεση ζωγραφικής | γλυπτικής
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςO Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 5 ως τις 19 Απριλίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π» στην οδό καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςO Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα τελέσει σήμερα στις έξι το απόγευμα την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ἀετολόφου.

Καιρός:
Κομοτηνή: 28-3-2019 ΕιδήσειςΑίθριος ο καιρός σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος