Κομοτηνή: 30-4-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΠεριοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η κεντρική του ομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στην Ξάνθη, αλλά σκοπεύει να επισκεφθεί τις πρωτεύουσες και των 5 νομών.

Στρατός
Στη Θράκη ο Αρχηγός ΓΕΣ
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΣτη Θράκη γιόρτασε το Πάσχα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντοστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες μονάδων.
Υγεία
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 1066 παιδιά
Κομοτηνή: 30-4-2019 Ειδήσεις1.066 παιδιά υποβλήθηκαν σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις 04.03.2019 έως και τις 29.03.2019 μέσω της δράσης προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής, η οποία πραγματοποιείται στους Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Ιάσμου στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II INTERSYCII». Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση του Κινητού Πολυϊατρείου για παιδιά «Ιπποκράτης», το οποίο περιλαμβάνει ακουολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό τμήμα και των κινητών ιατρικών μονάδων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οικονομία
Ενδιάμεσες Εκπτώσεις
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΞεκινάει το πρώτο δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το έτος 2019 την Πέμπτη, 2/05/2019 και λήγει την Τετάρτη , 15/05/2019. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά , την Κυριακή 06/05/2019 από τις 11:00 – 15:00.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πρόσκληση του Δημάρχου Κομοτηνής εν όψει εκλογών

Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΚοινή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου στις 11:00 π.μ, στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής (Πλατεία Γ. Βιζυηνού 1) υπό την προεδρεία του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Πετρίδη με θέμα: «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων», για την προβολή τους.

Δώδεκα νέα πρόσωπα στον συνδυασμό του Ντίνου Χαριτόπουλου

Κομοτηνή: 30-4-2019 Ειδήσεις

Δώδεκα νέα ονόματα προστεθήκαν στην λίστα των υποψηφίων του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ» . Τα νέα ονόματα είναι τα εξής: 1. ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 2. ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΥΑΝΘΙΑ 3. ΚΑΡΑ ΜΕΜΕΤ ΧΑΤΙΤΖΕ 4. ΚΙΠΤΗ ΑΜΕΤ ΣΕΛΤΖΟΥΚ 5. ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 6. ΜΕΜΕΤΣΑΛΗΟΓΛΟΥ ΣΑΜΠΡΗ 7. ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 8. ΟΜΕΡ ΓΙΑΧΙΑ 9. ΣΙΣΧΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ 10. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ 11. ΧΑΙΔΑΡ ΝΕΣΛΙΧΑΝ και 12. ΧΑΤΖΗΦΡΑΝΤΖΗΣ ΜΟΣΧΟΣ
Παιδεία

Η Πόλη στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΟ Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο ¨Η Πόλη στην Ξάνθη¨. Ο σύλλογος θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει στην Ξάνθη, στις 3-4-5 Μαΐου 2019, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωνσταντινούπολης. «Μέσα από τις εκδηλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο των ομογενειακών σχολείων το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και να πετύχουμε την πολιτιστική και εκπαιδευτική γεφυροποίηση της πόλης μας με τα σχολεία αυτά. Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλη μας, το φιλόξενο χαρακτήρα της άλλα και τις αξίες που την διακατέχουν. Επιδιώξεις που κατέχουν πάντα περίοπτη θέση στις προθέσεις του συλλόγου μας.» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΗ Προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 6ΒΟΗ4653ΠΩ-ΖΣΦ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.
ΔΠΘ
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΔιεθνές επιστημονικό συνέδριο του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ με θέμα «Λατινική Γλώσσα και Λογοτεχνία: (Παλιά) Όρια και (Νέες) Προοπτικές» θα διεξαχθεί στις 6 και 7 τον Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ιταλία, Κύπρο) και την Ελλάδα.
Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΑυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ιερουργεί στον πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πολυάνθου. Και αύριο Τετάρτη στις 19:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γρατινής.

Πολιτισμός
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΜε την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών που πραγματοποιηθήκαν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και την πρώτη συνάντηση των εκλεγέντων για σύσταση σε σώμα, αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Θ.Σ. όπως παρακάτω: 1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χρυσόπουλος Αριστείδης 2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’ : Πολυμένης Απόστολος 3. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ : Μακρίδου Δήμητρα 4. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Πυλούδης Γεώργιος 5. ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γιαννιού Ιωάννα 6. ΤΑΜΙΑΣ : Παπαντίνας Αχιλλέας 7. ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑ : Ραγιάς Νικόλαος 8. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Πακάλη Ιωάννα 9. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ : Μαντζαρούδης Βασίλειος 10.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ : Καρατσομπάνη Κωνσταντίνα 11.ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : Χατζόπουλος Ελευθέριος

Φεστιβάλ Κιθάρας
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΑπό τις 2 έως τις 5 Μαΐου θα διεξαχθεί φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή με την παρουσία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή, την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με σολίστ τους καταξιωμένους κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη & Δημήτρη Σβυντρίδη. Το φεστιβάλ που αποτελεί πλέον ένα διεθνή πολιτιστικό θεσμό με ευρεία απήχηση, διοργανώνει η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κομοτηναίο συνθέτη & κιθαριστή Δημήτρη Σβυντρίδη. Στην διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη ο Ιταλός Νικόλα Μοντέλα, η Βουλγάρα Στέλα Ντίνκοβα, ο Γάλλος Ερίκ Φρανσερις, ο Βούλγαρος Κοσταντίν Ντίνκοβ και οι Έλληνες Τάσος Δέλιος, Νίκη Ζάκα, Αντώνης Μιτζής, Κώστας Χίζαρης κ.α.

Ημερίδα με θέμα: «Πολίτης Μάνος»
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΗμερίδα με θέμα: «Πολίτης Μάνος» διοργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο Μεταδεύτερο (metadeftero.gr) στην γενέθλια πόλη του, την Ξάνθη. Πρόκειται για ημερίδα που ανιχνεύει την πολιτική διάσταση του Χατζιδάκι στο έργο και τον βίο του, επιχειρώντας την αποτύπωση όσων έχει κληροδοτήσει στο σήμερα, στην αυγή του μακρού και ζοφερού 21ου αιώνα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν άνθρωποι που υπήρξαν στενοί συνεργάτες και φίλοι, και άνθρωποι που έχουν μελετήσει σε βάθος το πολυδιάστατο έργο του: Γιώργος Χρονάς, Γιώργος Αλλαμανής, Δημήτρης Λέκκας, Βασίλης Λαλιώτης, Βασίλης Δίπλας, Κώστας Αδαμόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Μητρόπουλος.Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης & Black Box. Παραγωγή: Μεταδεύτερο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το metadeftero.gr

Παρουσιάζονται τα Ελευθέρια
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΤο πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2019, θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14) από την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κα Νατάσα Λιβεριάδου.

Εκδηλώσεις εορτασμού Ζωοδόχου Πηγής
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΕκδηλώσεις εορτασμού Ζωοδόχου Πηγής διοργανώνει ο πολιτιστικός, μορφωτικός εξωραϊστικός σύλλογος γυναικών Γρατινής, το διήμερο 1 και 2 Μαΐου, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής. Αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει λιτανεία της εικόνας και θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γρατινής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα. Την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γρατινής. Θα ακολουθήσει αγιασμός στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στις 10.30 το πρωί. Το βράδυ στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποσό. Τιμή ανά άτομο 8 ευρώ.

«Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» από τον Χρήστο Χατζόπουλο
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΟ 5ος προσωπικός μουσικός δίσκος του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Χατζόπουλου παρουσιάζεται την Πέμπτη 2 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Τίτλος της νέας του δουλειάς «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα». Περιέχει εφτά τραγούδια, ένα οργανικό κομμάτι και έναν αυτοσχεδιασμό.

Βιβλιο-παρουσίασεις στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΤην παρουσίαση των βιβλίων της Ελένης Ανδρέου, «Το Ξένο Βλέμμα» και «Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος» θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η «ΣΗΜΑ» Εκδοτική  την Τρίτη 7 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π».

Αθλητικά
Διακρίσεις στο πρωτάθλημα αναρρίχησης
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΣτο 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στο Βόλο αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες του ΕΟΣ Κομοτηνής, με αρκετούς εξ αυτών να διακρίνονται και τελικά να προκρίνονται στην τελική φάση. Εκ μέρους του ΕΟΣ Κομοτηνής έλαβαν μέρος οι: Μαρία Κασάπη, Αλίκη Κασάπη, Χριστίνα Αθανασιάδη, Άννα Κασμερίδου, Φίλιππος Σιμόπουλος, Όλγα Εξακοΐδη, Κωνσταντίνα Χριστίδου, Μαριλίνα Χατζηχριστοδούλου και Βασιλική Κοκκινάκη. Προκρίθηκαν στους τελικούς έξι από τους αθλητές του ΕΟΣ Κομοτηνής. Επόμενοι αγώνες είναι αγώνες Boulder και θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 4 και 5 Μαΐου.

Τρέχουμε στον αγώνα VIA EGNATIA RUN

Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΝέο ρεκόρ συμμετοχών προβλέπεται να υπάρξει φέτος στον αγώνα VIA EGNATIA RUN που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην Αλεξανδρούπολη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21 χλμ., στον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στους αγώνες 800 μ. παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μπλούζα του αγώνα, το πρωτότυπο μετάλλιο με τη Νίκη της Σαμοθράκης, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.

Μπάσκετ με τον ΓΑΣ
Κομοτηνή: 30-4-2019 ΕιδήσειςΤο πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου, η κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ και θα φιλοξενήσει παιδιά γεννηθέντων από το 2005 μέχρι 2012, τα οποία θα χωριστούν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή καλεί όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6945331512

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος