Κομοτηνή: 3η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Σοφία Χατζησαββίδου, ειδική συνεργάτης στο Europe Direct Κομοτηνής και η Αριάδνη Χαρπαντίδου, συντονίστρια του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων ΕΟΠΕ Κομοτηνής, μαζί με δεκάδες άλλους εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς για την 3η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή. Περιμένοντας την συμμετοχή 80 και πλέον νέων από όλη την Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενες κι αισιόδοξες.

«Είναι ένα συνέδριο των νέων, με επιστημονικό κύρος, που έχει ως στόχο την εξοικείωση τους με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πολιτική, την νομική επιστήμη, αλλά και με οικονομικά θέματα. » δηλώνει η Αριάδνη Χαρπαντίδου και σημειώνει πως μπορεί να συμμετάσχει όποιος νέος το επιθυμεί. «Είμαστε όλοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουμε και να έχουμε μια εξοικείωση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και να θέλουμε να συμμετέχουμε κάνοντας πράγματα για τον τόπο μας »

Κομοτηνή: 3η Προσομοίωση του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΘα συνεδριάσουν δύο επιτροπές, η «Επιτροπή Οικονομίας κι Ανάπτυξης» και η «Επιτροπή Παιδείας κι Εκπαίδευσης». « Έχουμε θέματα τα οποία σχετίζονται με την κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη, την προβολή της πόλης» εξηγεί η Αριάδνη και η Σοφία αποκαλύπτει με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκε ο επιπλέον χρόνος . «Δεν πραγματοποιήθηκε το Μάιο, όπως οι δύο προηγούμενες, αλλά ο επιπλέον χρόνος μας έδωσε την δυνατότητα να οργανωθούμε καλύτερα και να ενημερωθούμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει. Η Επιστημονική Επιτροπή μελέτησε με πολύ προσοχή τα θέματα και τον ευρωπαϊκό κανονισμό ».

Το Europe Direct Κομοτηνής με τους εθελοντές του, τις προηγούμενες δύο χρονιές στάθηκε αρωγός σε όλο αυτό το εκπαιδευτικό συνέδριο, το υποστήριξε όσο καλύτερα μπορούσε και φέτος είναι συνδιοργανωτής με την ειδική συνεργάτιδα του να υπενθυμίζει μια φράση του jean Mone «Το σημαντικότερο δεν είναι να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Το σημαντικότερο είναι να είσαι αποφασισμένος. Θεωρώ ότι νέοι, παίρνοντας όλες αυτές τις ωραίες πρωτοβουλίες δείχνουν να είναι αποφασισμένοι.»
Φώτο:Σοφία Χατζησαββίδου και Αριάδνη Χαρπαντίδου ρεπορτάζ – κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος