Κομοτηνή: 4-5-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΣτο κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου της Ξάνθης θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα 6 Μαΐου στις επτά το απόγευμα.

Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΕπικεφαλής  πολυμελούς Κλιμακίου των ΑΝΕΛ και πέντε υποψηφίων Ευρωβουλευτών ο πρόεδρος  Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, τον κο Παναγιώτη Σγουρίδη επισκέφτηκε την Ξάνθη και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη του στη Θράκη λέγοντας ότι έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα.

Ο Νίκος Παππάς στην Κομοτηνή στις 17 Μαΐου
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση με θέμα: «Έξυπνη πόλη, μια αόριστη εξαγγελία ή μια ρεαλιστική πρόταση» διοργανώνει η παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» την Παρασκευή στις 17 Μαΐου. Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Παππάς, υπουργός ψηφιακής πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και η Ελένη Λαφτσή , υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Περιφέρεια
Τέσσερα νέα πρόσωπα στον συνδυασμό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κώστα Κατσιμίγα
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΟ Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, καλωσορίζει νέα πρόσωπα στον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ανακοίνωσε ότι υποψήφιος με τον συνδυασμό του  θα είναι ο Ηλίας Ιωαννάκης – Δρ. Καθηγητής Μουσικής, Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, πρώην Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών.

«Όραμα Αναγέννησης» από τον Κυριάκο Αμούτζα
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΗ παρουσίαση του συνδυασμού «Όραμα Αναγέννησης» και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου θα πραγματοποιηθούν από τον επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο Ιάσμου κ. Κυριάκο Αμούτζα την Δευτέρα 6 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ στην Κεντρική πλατεία Ιάσμου.

Η Πατριαρχική Μεγάλη Σχολή του Γένους και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΗ Πατριαρχική Μεγάλη Σχολή του Γένους και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο, είναι από χθες στην Ξάνθη με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πυροσβεστών της Ξάνθης. Αυτή την ώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης παρουσιάζουν Μουσικοχορευτική παράσταση η Ξάνθη συναντά την Πόλη σε μία πανδαισία μουσικής και χορού. Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο και η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή. Προλογίζει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Βουλή
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΕρώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ με την οποία ζητά: Πρώτον, να εφαρμοστεί ο νόμος 3647/2008 και δεύτερον, να προκηρυχθούν εκλογές στα Βακούφια. «Όμως πριν την προκήρυξη τους η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς της Μειονότητας και ειδικότερα ο Σύλλογος Επιστημόνων, οι σύλλογοι θρησκευτικών λειτουργών Ιερών Τεμενών Θράκης, καθώς και το σύνολο της κοινωνίας της Μειονότητας» αναφέρει ο βουλευτής της Ροδόπης και σημειώνει μεταξύ άλλων: «με το νόμο 3554/2007 η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην μερική διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, τα οποία την ημέρα ψήφισης του νόμου ανερχόταν στο ποσό των 4.879.139,58 ευρώ.»

Στην Ξάνθη ο κος Δημήτρης Μελάς

Κομοτηνή: 4-5-2019 Ειδήσεις
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Ξάνθη επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός κ. Μελάς Δημήτρης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ) μετά το 2020» και ομιλητή τον κ. Μελά.

ΔΠΘ
Το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΤο 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) ανοίγει για άλλη μια φορά τις πύλες του την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει ανελλιπώς η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. από το 1992 και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.. Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και φέτος καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από πολλές χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςTο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει αθλητικές δράσεις με τίτλο: «Ημέρες Άθλησης 2019 – 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα», την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 από τις 9:00 έως 13:00 στις εγκαταστάσεις του, στην Πανεπιστημιούπολη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΤη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Τον κ. Γκαράνη υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κική Κωνσταντινίδου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν εποικοδομητικό διάλογο και ν’ ανταλλάξουν τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, αλλά και τους σχεδιασμούς τους για το παρόν και το μέλλον της αγοράς μας. Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε επιτακτικά την ανάγκη στήριξης της αγοράς της Κομοτηνής και της χάραξης και εφαρμογής στρατηγικών, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης στην περιοχή μας. Ο κ. Γκαράνης με τη σειρά του διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας ότι ως Δήμαρχος θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια, καθώς θεωρεί ότι ο εμπορικός κόσμος της περιοχής μας είναι ο στυλοβάτης της οικονομικής μας ζωής. Δεσμεύτηκε δε, να έχει διαρκή και αδιάλειπτη συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση, όσο και με τους εμπόρους συνολικά, προκειμένου Δήμος και Εμπορικός κόσμος από κοινού να χαράζουν και να υλοποιούν πολιτικές, που θα βελτιώνουν και θα ενισχύουν την αγοραστική κίνηση και δυναμική του τόπου μας, με την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών.
Οικονομία
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΚΛΙΒΑΝΕΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΤο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΚΛΙΒΑΝΕΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη στις 7 Μαΐου στις 18:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης (Σ. Κομνηνού 13, Κομοτηνή. Η Συσκευασία άρτου, το Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, οι Έλεγχοι υπηρεσιών, οι Φορολογικοί έλεγχοι θα είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Σωματείο.

Κοινωνία
Θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Γιαντσίδη
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΤην βαθιά θλίψη της για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιώργου Γιαντσίδη εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ροδόπης. Στην ανακοίνωση σημειώνεται « Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οργάνωσή μας. Υπήρξε αγνός αγωνιστής της παράταξης μας, τον διέκρινε η αγάπη του για την πατρίδα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων με ήθος και μαχητικότητα.»
Η ΝΟΔΕ Ροδόπης με ομόφωνο ψήφισμά της αποφάσισε :
1. Να παραστεί σύσσωμη στην κηδεία του εκλιπόντος.
2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
Εκπαιδευτικός ο Γιώργος Γιαντσίδης ήταν επί σειρά ετών διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής πριν την συνταξιοδότησή του.
Εθελοντισμός

Επίσκεψη αγάπης από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσάνων 
ΟΚομοτηνή: 4-5-2019 Ειδήσεις Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε και φέτος επίσκεψη στην Στέγη «Αξίζω» του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Οι Σαρακατσαναίοι έβαψαν τα αυγά στην Πολιτιστική Στέγη και επισκέφτηκαν την Στέγη «Αξίζω» . Προσέφεραν στα παιδιά κόκκινα αυγά, επίσης γλυκά και την Σαρακατσάνικη Στριφτόπιτα.

Πολιτισμός
Εγκαίνια της έκθεσης Θρακών καλλιτεχνών
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΤα εγκαίνια της έκθεσης Θρακών καλλιτεχνών στο πλαίσιο των ελευθερίων της Θράκης θα γίνουν την Πέμπτη 9 Μαΐου στις έξι και μισή το απόγευμα στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου. Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος θα πρέπει να παραδώσουν τα έργα τους την Τρίτη 7 Μαΐου από τις εννέα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι.

Εκδηλώσεις στην Πολιτιστική Κίνηση
LIVE ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ JAZZ “ALLEGRO BIG BAND” Κομοτηνή: 4-5-2019 Ειδήσειςυπό τη διεύθυνση του Νίκου Ιερώνυμου  την Δευτέρα 6 Μαΐου στις οκτώ και μισή το βράδυ. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2017 και αποτελείται από δεκαπέντε άτομα. Τα όργανα που την απαρτίζουν είναι κυρίως πνευστά. Παίζουν Jazz μουσική και Λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Είσοδος Ελεύθερη
Η Ιωάννα Καρυστιάνη στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΗ παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη «Χίλιες Ανάσες» θα γίνει στις επτά και μισή το απόγευμα στην Πολιτιστική Κίνηση από την Σοφία Βούλγαρη και τη Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου – Φιλόλογο και την ίδια τη Συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Σούλα Κυρατζόγλου. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο Σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Συνδιοργανωτές : Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ” Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜόρΦωΣη από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκδόσεις Καστανιώτη Βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Υπό την αιγίδα της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Είσοδος Ελεύθερη. Επίσης, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις οκτώ και μισή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη με την προβολή της ταινίας “ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ”. Θα προλογίσει ο Σκηνοθέτης της ταινίας “Μικρά Αγγλία” Παντελής Βούλγαρης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή της.
Η Οικογένεια του Γηροκομείου της καρδιάς μας
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΗ Οικογένεια του Γηροκομείου της καρδιάς μας, «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» προσκαλεί τους φίλους της την Κυριακή για Εκκλησιασμό και Αρτοκλασία υπέρ υγείας στην καθιερωμένη ετήσια ημέρα Ευεργετών – Δωρητών και Εθελοντών του Ιδρύματος.Οι υπεύθυνοι καλούν όλους τους Ευεργέτες και Δωρητές του Ιδρύματος καθώς επίσης και τους Εθελοντές του ραδιομαραθωνίου και τους Εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που βοηθήσανε στον φετινό ραδιομαραθώνιο ΑΓΑΠΗΣ να τιμήσουν όλους με την παρουσία τους στο .να βρεθούν στο χώρο του γηροκομείου.
Στρατός
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΣτο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Πραγματοποιήθηκαν δοξολογία, ανάγνωση ΗΔ του κ. Α/ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνων, επίδειξη οπλικών συστημάτων και μικρή δεξίωση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν θρησκευτικές, πολιτικές, τοπικές αρχές, φορείς της πόλης και του Νομού Ξάνθης, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς
Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη χθες το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 41χρονού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • 3 πυθάρια υστεροβυζαντινών χρόνων •1 αμφορέας υστεροβυζαντινών χρόνων • 1 μαχαίρι • 1 ναρκωτικό δισκίο. Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές

Κομοτηνή: 4-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 23χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος