Κομοτηνή: 5-5-2019 Ειδήσεις

Καταθέσεις συνδυασμών
Υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςH μοναδική γυναίκα υποψήφια για δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», κα Ελένη Λαφτσή κατέθεσε σήμερα τον συνδυασμό της στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το τελικό αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του συνδυασμού από τον Γιάννη Γκαράνη για την ¨Κοινωνία Πολιτών¨, τον Αντώνη Γραβάνη για την «Σύμπραξη Προοπτικής», από τον επικεφαλής του συνδυασμού  “Σπάρτακος”, κ. Κ.Καραϊσκο και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” από τον Γιάννη Λεβέντη. Ομοίως στην κατάθεση των συνδυασμών τους προέβησαν υποψήφιοι δήμαρχοι στους δήμους: Ιάσμου και Μαρωνείας -Σαπών.

“Κοινωνία Πολιτών”

Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΤο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Κοινωνία Πολιτών”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Γκαράνη, κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.
“Πρόκειται για ένα πλήρες, δυναμικό και ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από 197 συμπολίτες μας. Όλοι οι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι και ενεργοί δημότες, που ενδιαφέρονται για την πόλη και τους οικισμούς μας και θα εργαστούν για την πρόοδο του τόπου μας με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι ένα ψηφοδέλτιο, που συνδυάζει την πολύτιμη γνώση έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών με τη φρεσκάδα της ανανέωσης υποψηφίων, που κατέρχονται για πρώτη φορά στον στίβο των εκλογών.” αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού και σημειώνεται: “Εκατόν ενενήντα επτά συμπολίτες μας, προερχόμενοι από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας, χωρίς κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις, συγκροτούν το ψηφοδέλτιο νίκης και συστρατεύονται με τον Γιάννη Γκαράνη στο προσκλητήριο αγώνα, ενότητας και προόδου. 197 συμπολίτες μας, που υπόσχονται να δουλέψουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για το αύριο αυτού του τόπου.”

Δήλωση από το «Ξε-Κίνημα για την πόλη» και τον Τάσο Βαβατσικλή
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΜε αφορμή την κατάθεση του συνδυασμού «Ξε-Κίνημα για την πόλη» στο Πρωτοδικείο. Ο επικεφαλής Αναστάσιος Βαβατσικλής προέβη σε δήλωση στην οποία αναφέρεται: «Με την ολοκλήρωση των τυπικών, νομικών και θεσμικών διαδικασιών, καταθέσαμε σήμερα τον συνδυασμό μας. Τη νέα, ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρότασή μας, για τις εκλογές της 26ης Μαΐου στο Δήμο Κομοτηνής. Ενός συνδυασμού που αποτελείται κατά 80% από συνδημότες μας που θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Το “ξε-Κίνημα για την πόλη”, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, αποδεικνύει ότι αποτελεί την έντιμη, διάφανη, την κυρίαρχη πολιτική δύναμη, τη δημοκρατική έκφραση της τοπικής κοινωνίας. Τη μόνη σίγουρη και αποτελεσματική επιλογή για τη δημοκρατική αλλαγή στο Δήμο και την πόλη απέναντι σε συντηρητικούς διαχειριστές, σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οικονομικά συμφέροντα.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καταθέσαμε σήμερα μια νέα αστική συνθήκη, μια νέα πολιτική συμφωνία με την πόλη και τους πολίτες του Δήμου μας, για το λαϊκό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργοποιώντας νέες, ενεργές, άφθαρτες, δημιουργικές δυνάμεις της αληθινής τοπικής κοινωνίας, κόντρα σε αυτοδιοικητικά κακέκτυπα πολιτικών του θεάματος, του καταναλωτισμού και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αστικού περιβάλλοντος και των οικισμών του Δήμου μας. Επιστρέφουμε δυνατοί, ανανεωμένοι, ασυμβίβαστοι, στην πολιτική δημοκρατική παράδοση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως φορέα λαϊκής εξουσίας που θα δυναμώσει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή. Επιστρέφουμε στο Έργο μας, στην πόλη – έργο, που θα παράγεται συλλογικά από τους πολίτες και θα ανήκει σ’ αυτούς. Αναλαμβάνουμε με ευθύνη να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, με βάση τις αρχές της πολιτικής μας διακήρυξης.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους εμπιστεύτηκαν και περιέβαλλαν τη νέα πολιτική μας πρόταση. Η εμπιστοσύνη τους αποτελεί εγγύηση για την αγωνιστική ενότητα της δημοτικής μας παράταξης.»

Κατατέθηκε πλήρης ο φάκελος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής

Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΠλήρη φάκελο με τους υποψηφίους του συνδυασμού της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Ο φάκελος περιέχει τα ονόματα 79 υποψηφίων, 32 γυναικών και 47 ανδρών, οι οποίοι, όπως σημείωσε ο κ. Μέτιος, είναι γνωστοί στην κοινωνία της Περιφέρειας από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία και προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μέτιου:
«Με χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης καταθέτουμε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής τον πλήρη φάκελο με τους υποψηφίους της παράταξής μας “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.
79 ενεργοί πολίτες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 32 γυναίκες και 47 άνδρες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία και προερχόμενοι από διάφορους πολιτικούς χώρους συστρατεύονται στον κοινό μας στόχο: να δουλέψουμε για να πάμε την Περιφέρειά μας μπροστά.
Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” θα δώσει τη μάχη των εκλογών και θα πετύχει μια μεγάλη νίκη!».

79 υποψήφιοι από την Περιφερειακή Σύνθεση
Κομοτηνή: 5-5-2019 Ειδήσεις«Ο συνδυασμός της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ έχει συμπληρώσει πλήρως το ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τη συμμετοχή 79 υποψηφίων συμβούλων (τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων), εκ των οποίων 32 γυναίκες.» αναφέρεται σε δήλωση του επικεφαλής, του κ. Χριστόδουλου Τοψήδη και σημειώνεται « Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως, όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ! Όλους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν. Άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, με όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες μας.» Και η δήλωση καταλήγει: «Θα ήθελα ακόμη, να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και τους φίλους του συνδυασμού μας, οι οποίοι με τις προσπάθειες και την αγάπη τους, μας έδωσαν τη δύναμη να χτίσουμε έναν ανεξάρτητο και νικηφόρο συνδυασμό. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά. Όλοι Μαζί, ενωμένοι, στις 26 Μαΐου αλλάζουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης!»

Κωστής Σιμιτσής: με δυνατό ψηφοδέλτιο αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΤον συνδυασμό του «Περιφέρεια σε Δράση» κατέθεσε στα δικαστήρια της Κομοτηνής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους και συνεργάτες. «Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο 60 προσώπων, με συμμετοχές έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης, με γνώσεις στη διοίκηση, τον τουρισμό και την ανάπτυξη, αλλά και νέων ανθρώπων, με επιστημονική κατάρτιση και φρέσκες ιδέες.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού. Μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου, ο κ. Σιμιτσής δήλωσε: «Η παράταξή μας διαθέτει ένα μεγάλο παρελθόν, μία ιστορική διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση. Είμαστε η παράταξη που γκρέμισε τις μπάρες κι έφερε την ισονομία. Μια παράταξη με πολύ μεγάλο μέλλον, με προτεραιότητες την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε από πόλη σε πόλη κι από χωριό σε χωριό το πρόγραμμά μας για την Περιφέρεια.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την οικονομική απομόνωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έμφαση στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό, στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλες τις μη αστικές περιοχές και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα προγράμματα για τα ‘Έξυπνα Χωριά’ και τις ‘Έξυπνες Πόλεις’. Είναι η πολιτική πρόταση που θα ανεβάσει την Περιφέρεια ψηλά και την οποία καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους»».
Ευρωεκλογές
Περιοδεία του ΜέΡΑ25 στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία

Κομοτηνή: 5-5-2019 Ειδήσεις
DiEM25 1st May Demo Athens 2019

Το ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη συνοδευόμενος από την Ευρωβουλευτή του κόμματος και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα αλλά και άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του ΜέΡΑ25 από την Δευτέρα 6 Μαϊου θα περιοδεύσουν στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 6 Μαϊου ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη θα διοργανωθεί μεγάλη πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με τους πολίτες στις 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grecotel με ομιλητές τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, την ευρωβουλευτή και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Ρουμελιώτη, Κωνσταντίνα Αδάμου και Κώστα Νάνο. Την Τρίτη 7 Μαϊου το ΜέΡΑ25 θα είναι στην Ροδόπη και πιο συγκεκριμένα στην Κομοτηνή όπου ο Γραμματέας του κόμματος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν στην αγορά της πόλης με τους πολίτες. Το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας (7 Μαϊου) θα είναι στην Ξάνθη για να έχουν και εκεί συζήτηση με τους πολίτες και να απαντήσουν σε κάθε απορία ή ερώτηση τους για το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25.
Πολιτισμός
Παρχάρια Ροδόπης 18 χρόνια
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΓια 18η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα Παρχάρια από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή 5 Μαΐου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Τέλεση Θείας Λειτουργίας στο εκκλησάκι Αγ. Γεωργίου Αργυρουπόλεως ενώ ακολούθησε Τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Στη συνέχεια αναβίωσε το ολοήμερο υπαίθριο πανηγύρι των Οροπεδίων του Πόντου «Παρχάρια»
Πορεία Μνήμης
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΟ Σύλλογός Ποντίων Ξάνθης διοργανώνει Πορεία εις μνήμη των 353.000 θανόντων, κατά τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Ποντιακού Ελληνισμού. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας στις 20:00 και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπου και οι χορωδίες των Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης, Μικρασιάτες Ξάνθης Αλησμόνητες Πατρίδες, Αρμενικη Κοινοτητα Ξάνθης και Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ”Τραντέλλενες”, θα πούνε τραγούδια για τη Γενοκτονία

Αστυνομικό δελτίο
Κομοτηνή: 5-5-2019 ΕιδήσειςΧθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 60χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθόσον όπως διαπιστώθηκε το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τρεις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και διάφορα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος