Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση

Στη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση«Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω, θα προχωρήσει μπροστά, γιατί ο ελληνικός λαός, που πέρασε δύσκολα και άντεξε, κρατά το μέλλον σφικτά στα δικά του χέρια.» ανέφερε χθες από τη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου και ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης. «Αφήνουμε, όμως, πίσω τις δύσκολες μέρες και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία, όσο όμως και σε ό,τι αφορά το διεθνή ρόλο και τη διεθνή θέση της χώρας μας.» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τα Άγια Θεοφάνεια με λαμπρότητα
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια. Παρά το τσουχτερό κρύο δεν έλειψαν και οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά θαλασσών και ποταμών για να πιάσουν πρώτοι το σταυρό τηρώντας πιστά το έθιμο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών, τόσο στο Υδραγωγείο της Κομοτηνής, όσο και σε Μαρώνεια, Φανάρι και Ίασμο Ροδόπης. Στην Μαρώνεια πρώτος στο σταυρό έφτασε πρώτος ο Κώστας Ναθαναηλίδης, στο Φανάρι τον έπιασε για 3η χρονιά ο Γιάννης Πετράς και στον ποταμό Κομψάτο ο Χρήστος Μπέλλος, που μπήκε μέσα στο ποτάμι με τα ρούχα του και έπιασε τον σταυρό. Στην Γρατινή πάρα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πολλά ηταν τα παιδιά που έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού, τον σταυρό έπιασε ο Χρήστος Χατζηνάκης.

Δήλωση της Κ. Νοτοπούλου για τα Θεοφάνεια
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση«Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αδελφοσύνης.» ανέφερε σε δήλωση της η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι πολιτικές μας πράξεις να πορεύονται πάντα με γνώμονα να υπηρετούν τον άνθρωπο, να υπηρετούν την αγάπη. Χρόνια πολλά, καλή μας δύναμη.»

Δηλώσεις με αφορμή τα Θεοφάνεια
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΑπό τον οικισμό του Φαναρίου, όπου βρέθηκαν για τον καθαγιασμό των υδάτων χθες το μεσημέρι, έστειλαν τα μηνύματά και τις ευχές τους για την ημέρα των Θεοφανείων, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. «Ο φωτισμός του Θεού να είναι πλούσιος στις ζωές όλων μας» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης. «Μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μόνο όταν είμαστε ενωμένοι» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης για «Ευκαιρία αυτοκριτικής, ώστε να γίνουμε οι ίδιοι καλύτεροι και να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο γύρω μας» μίλησε ο δήμαρχος Κομοτηνής. «Δύναμη και αποτελεσματικότητα στη Ροδόπη για να ξεπεράσει τους δύσκολους καιρούς» ευχήθηκε ο πρώην βουλευτής Ε. Στυλιανίδης.

Δήλωση του Τ. Χαρίτου
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΣτις τελετές καθαγιασμού των υδάτων στο Υδραγωγείο Κομοτηνής και στο Φανάρι ν.Ροδόπης συμμετείχε το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου «Τους δρόμους τους ανοίγουν οι κοινωνίες με τις επιλογές και τις προτεραιότητές που δίνουν» τόνισε στο μήνυμά του ευχόμενος η νέα χρονιά «να είναι μία καλύτερη χρονιά, με αισιοδοξία, προσδοκίες, σταθερότητα και ασφάλεια, ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο».

Καιρικό
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΥποχώρησε η κακοκαιρία σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Υποχώρησε η κακοκαιρία σε Ροδόπη και Ξάνθη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά της Ροδόπης και της Ξάνθης. Παγετός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες με την θερμοκρασία να πέφτει πολύ κάτω του μηδενός.

Πολιτική
Πρόσκληση για επιχειρηματικά σχέδια στο INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΗ Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020 προχώρησε στην προδημοσίευση της 5ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του «Σχεδίου Επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές», που θα ανοίξει στις 15 Φεβρουαρίου 2019. Για πρώτη φορά στα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας, μια Πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής του Αξονα Προτεραιότητας 1 και στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην επιλέξιμη περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας και συμβάλλει στον Ειδικό Στόχο του προγράμματος για επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε νέες αγορές. Η συνολική δημόσια δαπάνη της Πρόσκλησης ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ που αναλύεται σε 8.500.000,00 από κονδύλια του ΕΤΠΑ και 1.500.000,00 ευρώ από την Εθνική Συνεισφορά Ελλάδας- Βουλγαρίας. Η ελάχιστη συνολική επιλέξιμη επένδυση (ανά πρόταση) ανέρχεται στις 300.000,00 και η μέγιστη στις 600.000,00 € ενώ η μέγιστη επιχορήγηση ανά μεμονωμένη επιχείρηση είναι 200.000 ευρώ για τριετή περίοδο.

Οικονομία
Χειμερινές εκπτώσεις

Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση
Φωτο αρχείου

Οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη , 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή,20 Ιανουαρίου 2019 από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Κοπή βασιλόπιτας για την Ομοσπονδία
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΚοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στο κέντρο Βράχος Νο2. Η εκδήλωση θα γίνει με τη συνοδεία του συγκροτήματος Λαλητάδες Ροδόπης, Κυριάκος Πετράς στο βιολί, Γιάννης Παγκοζίδης στο ούτι, ποντιακή λύρα και τραγούδι, Νίκος Αγγούσης στο κλαρίνο, Γιώργος Παγκοζίδης στα κρουστά, Δρόσος Κουτσοκώστας στο τραγούδι και λαούτο, Νίκος Βερβερίδης στο μπουζούκι, λαούτο και τραγούδι. Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ – φαγητό – ποτό.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αλλαγές στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΑλλάζει σήμερα το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης κατά μήκος της διαδρομής του ποδηλατοδρόμου στην Κομοτηνή (αλλά και όπου υπάρχουν σχετικές πινακίδες). Από τα 30 λεπτά του ευρώ το κόστος της κάρτας στάθμευσης ανεβαίνει στα 50 λεπτά του ευρώ για διάρκεια στάθμευσης μιας ώρας από μισή ώρα που ισχύει τώρα, χωρίς να επιτρέπεται η τοποθέτηση 2ης συνεχόμενης κάρτας από τον κάτοχο-οδηγό του ίδιου αυτοκινήτου. Οι ώρες λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00 εκτός Κυριακής.

Αλλάζει στέγη το Μουσείο Καραθεοδωρή
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΣυνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής τον κ. Γιώργο Πετρίδη θα έχει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καραθεοδωρή και Φίλων κος Αθανάσιος Λιπορδέζης για την ρύθμιση των λεπτομερειών της μετακόμισης του Μουσείου Καραθεοδωρή στο κτίριο Νέστωρος Τσανακλή. «Περιμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών στον κήπο για να ξέρουμε πότε θα μετακομίσει το μουσείο εκεί.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας πως «Ο νέος αυτός χώρος θα είναι πραγματικά διαδραστικός. Ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες με διακεκριμένους επιστήμονες, έως και Πρυτάνεις από όλο τον κόσμο, που θα έρθουν να μιλήσουν για τον Καραθεοδωρή και έτσι να ενημερώσουν όλους για το μέγεθος του.

Δ.Π.Θ.
Μετακινήσεις με τα Αστικά ΚΤΕΛ
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΜε τον στόλο των Αστικών ΚΤΕΛ Κομοτηνής θα μετακινούνται το 2019 οι φοιτητές ΔΠΘ της Κομοτηνής από διάφορα σημεία της πόλης από και προς όλες τις σχολές, τη λέσχη και τις εστίες της Πανεπιστημιούπολης. Η ανακοίνωση της Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ: “Αγαπητοί μας φοιτητές σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά αφενός και σας ενημερώνουμε αφετέρου για τα δρομολόγια που θα ισχύουν από Δευτέρα 7/1/2019 στις γραμμές 4 και 5.”

Έξι χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο Κομοτηνής και συνεχίζουν
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΈξι χρόνια το Κοινωνικό Φροντιστήριο Κομοτηνής, λειτουργεί συμπληρωματικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης κι αποτελεί ιδανικό χώρο μάθησης . Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδου επιλέχθηκε ο Δήμος Κομοτηνής γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών που οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τα έξοδα του Φροντιστηρίου. «Εμάς ο στόχος μας δεν ήταν να πάρουμε κόσμο από τα φροντιστήρια, αλλά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε παιδιά τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαιναν.» δήλωσε και σημείωσε ότι «Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών κι αξιόπιστα βγαίνει ποιοί είναι οι δικαιούχοι.»

Περιβάλλον
Άσκηση της θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση«Ο κυνηγός οφείλει να ασκεί τη θήρα όχι μόνο τηρώντας τους νόμους αλλά κυρίως με σύνεση διατηρώντας τη μακρόχρονη ελληνική κυνηγετική παράδοση, σεβόμενη το θήραμα και τους συναδέλφους του.» αναφέρεται σε ανακοίνωση η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι κυνηγοί οφείλουν να ενημερώνονται από την οικεία Δασική Υπηρεσία και από το Σύλλογο τους (στον οποίο κοινοποιείται κάθε σχετική απόφαση απαγόρευσης) για το αν υπάρχει κάποια έκτακτη απαγόρευση λόγω της κακοκαιρίας.

Αθλητικά

Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή Ενημέρωση
C

Η Ξάνθη υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος. Ήδη έχουν τεθεί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα.

Καιρός
Κομοτηνή: 7-1-2019 Πρωϊνή ΕνημέρωσηΣύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Τηλέμαχος» βρίσκεται προ των πυλών. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι σποραδικές καταιγίδες και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. Πιο αναλυτικά: Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί σήμερα και την Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος