Κομοτηνή: 9-10-2018 Πρωινή Ενημέρωση

Πολιτική
Διαβεβαιώσεις για μη περικοπή συντάξεων
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή Ενημέρωση«Κατανοώ την ανησυχία, για την τύχη και το μέλλον των συντάξεων, από τη νέα χρόνια. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή συντάξεων και η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ακυρωθεί!» ανέφερε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Δήμου Κομοτηνής για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας το μέλος  της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Δημήτρης Χαρίτου.

«Και αυτό», όπως είπε ο κος Χαρίτου, « δε θα χαριστεί απ´ τους εταίρους. Το κερδίζει με το σπαθί του και τις θυσίες του ο ελληνικός λαός. Γιατί είναι η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, που βάζει σε τάξη τα οικονομικά της χώρας.»

Περιφέρεια
Ψεκασμοί για τα κουνούπια
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνεχίζεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στο πλαίσιο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με ψεκασμούς και τοποθέτηση παγίδων εντός πόλης.

Παιδεία
Εγκαίνια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤα εγκαίνια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ρωσικός Κόσμος» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις δέκα το πρωί . Τα εγκαίνια του Κέντρου θα τελέσουν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ρωσικός Κόσμος κ. Vladimir Kochin και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexandr Shcherbakov.

1η Εκδήλωση της Νομικής
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΗ 1η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής για την φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:15 στο αμφιθέατρο 11 της Νέας Νομικής. Η εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή προσέγγιση της σχολής από τους ίδιους τους φοιτητές. Το πρόγραμμα σπουδών, οι δυνατότητες που παρέχει το ακαδημαϊκό τμήμα, ότι αφορά την σχολή! Με ομιλητές τους ίδιους του φοιτητές, χαιρετισμό θα απευθύνει ο καθηγητής κ. Αντωνόπουλος.

Οικονομία
Εργασιακό πλαίσιο

Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΕπιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Υφιστάμενο Εργασιακό Πλαίσιο Μετά Τις Τελευταίες Νομοθετικές Ρυθμίσεις» διοργανώνει το Π.Τ Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος  σε Κομοτηνή και Ορεστιάδα. Η εκδήλωση στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου  στις εννέα το πρωί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο  Ροδόπης.

Κόμματα Κινήματα
Ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για τους πολίτες της Ροδόπης.
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΑπό το Νέο Σιδηροχώρι ξεκίνησε ένα νέο κύκλο ομιλιών στο Νομό Ροδόπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην βουλευτής Ροδόπης. Ο Θρακιώτης πολιτικός ενημέρωσε τους συμπατριώτες του για τις τελευταίες εξελίξεις παροτρύνοντας τους κατοίκους να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και στις δυνατότητες του τόπου.

Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΣυγκέντρωση – πορεία στο κέντρο της Ξάνθης διοργανώνεται την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου στις 18:00μμ από την ακομμάτιστη Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης με σημείο συγκεντρώσεως και έναρξης πορείας την πλατεία Ελευθερίας κατά την οποία θα γίνει συλλογή υπογραφών για την αντίθεσή στο προσύμφωνο των Πρεσπών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ξάνθης με συμμετοχή έως σήμερα πέραν των 40 εθελοντών και 2000 υπογραφών, ενώ υπάρχει συμμετοχή εθελοντών από Αγγλία, Σουηδία και Γερμανία.

Κοινωνία
Γαστρονομία με τσίπουρο
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή Ενημέρωση“ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΙΑΣΜΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ “ είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα διοργανώσει τo τμήμα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της σχολής ΠΑΣΤΕΡ,με επικεφαλής τον καταξιωμένο Chef Νίκο Λιογγάρη στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Τσίπουρου στον Ίασμο της Ροδόπης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δημιουργηθούν γαστρονομικές λιχουδιές βασισμένες στο Ιασμιώτικο τσίπουρο καθώς και στα προϊόντα που παράγει η περιοχή.

ΑμεΑ
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤο νέο μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας, τον  Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” επισκέφτηκε το προεδρείο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αν.Μ.θράκης . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν και προοπτικές συνεργασίας.

Εθελοντισμός
Ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΕθελοντής του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί . Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κομοτηνής . Στη Διεύθυνση: Μαρασλή και Πύργου 1 και στο τηλέφωνο:2531022602 (e- mail: eeskomotinis@hotmail.gr)

Πολιτισμός
Γιορτή Τρύγου από τους Ανατολικορωμυλιώτες
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΓιορτή Τρύγου με σταφύλια, χορό, τραγούδι, ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα και αμείωτο κέφι διοργανώνει σήμερα στις 19:30 ο Σύλλογος Ανατολικο Ρωμυλιωτών Κομοτηνής. Με αμείωτο κέφι και ζεστή φιλοξενία αγκαλιάζουν την παράδοση και καλούν όλους να πάρουν μέρος.

Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΛογοτεχνική εκδήλωση με τίτλοι «Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19:00 από το Εργαστήρι Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης . Πρόκειται για μια σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάδειξης της Αθήνας σε παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου, όπου η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων της Γερμανίας βρίσκει ευκαιρία να παρουσιάσει την ελληνική λογοτεχνία που ανθίζει στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία. Τέσσερις Έλληνες και μια Αυστριακή συγγραφείς ταξιδεύουν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και διαβάζουν από το έργο τους στους συμπατριώτες μας. Με σύντομες αναγνώσεις και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα, προσφέρουν δείγματα μιας λογοτεχνίας χωρίς σύνορα

Βιβλιοπαρουσίαση: η έμμηνος ρήση μου
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟι εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ και η Μαρία Μαλαμίδου παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο: “η έμμηνος ρήση μου – στριμωγμένες αδυναμίες κοινής γυναίκας”,το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 8 μ.μ. στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

Αστυνομικό Δελτίο
Τελετή ονομασίας νέων Αστυφυλάκων
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΤελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, όπου ονομάστηκαν 224 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Πρωτοσύγκελος Βαρθολομαίος Ιατρίδης.Τα πτυχία επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ροδόπης Μεμέτ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και άλλοι εκπρόσωποι. Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο.

Συλλήψεις τεσσάρων διακινητών
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Μάλιστα στη μια περίπτωση το όχημα του λαθροδιακινητή εισήλθε στην πόλη της Ξάνθης, μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από την Κομοτηνή,συνεχίζοντας την πορεία του και τελικά προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 21χρονος οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν δύο (2) από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΖημιές σε ένα αυτοκίνητο προκάλεσε φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης επί της οδού Ανδρονίκου στην Κομοτηνή. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο δίπλα στον κάδο. Το συμβάν αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα τα ξημερώματα.

Αθλητικά
1η Θέση στη Μόσχα
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Σωτήρης Τραμουντάνης κατέκτησε την 1η θέση στα 105+ ηλικία 21+ του συλλόγου ΑΟΓ Κομοτηνής (ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη )στο κάτω παγκράτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Σπουδαία νίκη για την Ξάνθη

Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή Ενημέρωση
C

Η Ξάνθη πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΕΛ χάρη στο πέναλτι του Γέντρισεκ. Οι Θεσσαλοί έπαιζαν από το 43′ παίζει με 10 λόγω αποβολής του Ζίζιτς κι από το 74′ με 9 λόγω κόκκινης στον Καρανίκα.

Καιρός:
Κομοτηνή: 9-10-2018  Πρωινή ΕνημέρωσηΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος