Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ Ειδήσεις

Array

Πολιτική
Περιφερειακές εκλογές
Η Γραμματεία της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ συνεδρίασε την Τετάρτη 6/6/2018 με θέμα τις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ_Θ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «Εκτιμά πως στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής, με τη μεγάλη συμμετοχή φορέων και πολιτών, τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, αναδείχτηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας. Δεσμεύσεις δε της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ήδη υλοποιούνται.

Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ Ειδήσεις Υπογραμμίζει την ανάγκη για ανάδειξη μιας νέας Περιφερειακής Αρχής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η οποία θα διοικήσει με σχέδιο, στόχους, αποτελεσματικότητα και με την πολιτική βούληση και ικανότητα να αντιστοιχηθεί με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ_Θ.» Όπως τονίζεται, στην ίδια ανακοίνωση, « οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ_Θ θα πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, προοδευτικού μετώπου ισότιμης συνεργασίας για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεδριάζουν την Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης ή μη προγραμματικής σύμβασης στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ. Αλλά και η έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης υπηρεσίας “Ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας μέσω υλοποίησης πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων” στο πλαίσιο της πράξης “ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016-ΚΣ ΡΟΔΟΠΗΣ” του Ε.Π. “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ”.

Έκθεση- Οικονομία
4η Θρακο-Μακεδονική Synergia

Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ Ειδήσεις

Η «4η Θρακο-Μακεδονική Synergia» Ένδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα πραγματοποιείται  σήμερα στην είσοδο του Διοικητηρίου της ΠΕ Δράμας. Στο πλαίσιο της «4ης Θρακο-Μακεδονικής Synergia» θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση τοπικών προϊόντων στον προαύλιο χώρο –  Παρουσίαση Περιφερειακής κουζίνα ς- Έκθεση Φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Έκθεση παραδοσιακών οικιακών σκευών – Συναντήσεις Β2Β. Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις.

ΑΣΠΑΙΤΕ τελετή αποφοίτησης
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών/τριών του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΣΑΠΩΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 10 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο στις Σάπες. Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις φοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 και ολοκληρώνονται στις 23/7/18. Στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών εκτός από τα τμήματα ΕΠΠΑΙΚ 200 ατόμων, θα λειτουργήσει και τμήμα ΠΕΣΥΠ 35 ατόμων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην κεντρική ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

ΑμεΑ
Εγκαίνια του κέντρου «Άγιοι Θεόδωροι»
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤα Εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητ. Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο στις 19.00. Συμβολική τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Περιλαμβάνεται φαγητό, ποτό/αναψυκτικό, μουσική και χορός.

Εθελοντισμός
Γυναίκα και δημιουργία
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Αρωγής και Φαναρίου Ν. Ροδόπης από απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά θα προβεί αύριο στις 10:00 το πρωί ο σύλλογος «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του Ν.Ροδόπης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής . Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017.

Αλληλεγγύη
Στο πλευρό οικογένειας που επλήγη
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΚάλεσμα αλληλεγγύης για την στήριξη της οικογένειας Πασχαλίδη στις Σάπες που έχασε το σπίτι της μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς απευθύνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής. «θεμιτή θα ήταν η άμεση ενεργοποίηση, αποτελεσματική και έμπρακτη κινητοποίηση και προσφορά όλων των πολιτών και των φορέων της πόλης. Ας αποδείξουμε όλοι, για μία ακόμη φορά, ότι στην περιοχή μας παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση που αυτή υφίσταται, αξίες όπως ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και αλτρουισμός, παραμένουν αναλλοίωτες.» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Άποψη”. Οι τρόποι που μπορεί κάποιος να προσφέρει, αν το επιθυμεί, είναι:
1) Οικονομικά: στον τραπεζικό λογαριασμό: GR71 0172 3560 0053 5605 7907 468 στην τράπεζα Πειραιώς.
2) Προσφέροντας οικοδομικά υλικά ( τσιμέντα, τούβλα, κεραμίδια, ασβέστη, άμμο, κλπ) : ύστερα από λίγες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την οικογένεια, στο τηλέφωνο 6972377050.

Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης σήμερα στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής. Στις οκτώ και μισή το βράδυ θα ανέβει θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και μουσική από την Μαρία Κηπουρού (βιολί) και την Αλίκη Διαμαντίδου (πιάνο).

Βιβλιοπαρουσίαση: Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» του Νίκου Αγγελίδη παρουσιάζεται σήμερα στις 19:00 στην Κομοτηνή, στο Away The New Era (στην Κεντρική Πλατεία Ειρήνης 66). Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 19:00 παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Οδός Αίνου 46). Την Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 19:30 παρουσιάζεται στην Ορεστιάδα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κωνσταντινουπόλεως 55). Τέλος, θα ακολουθήσει παρουσίαση και στην πόλη της Ξάνθης στις 30 Ιουνίου.

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παμφόρου θα ιερουργήσει αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ανακοινώσεις
Διακοπή ρεύματος αύριο Κυριακή
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) γνωστοποιεί στο κοινό του Νομού Ροδόπης, ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης εναερίων και υπογείων δικτύων θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 10-6-2018, από τις 08:00 έως 09:00 στο Νότιο και Δυτικό τμήμα της Κομοτηνής, περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού, εργατικές κατοικίες Σιδ. Σταθμού, τμήμα της πόλης της Κομοτηνής από την οδό Κοσμίου έως Μ.Μ.Κωνσταντίου (2ο Γυμνάσιο), τμήμα της οδού Χρ.Τσούντα και των κάθετων δρόμων μέχρι την οδό Στ.Κουμπάρη , τμήμα της οδού Θάσου από οδό Κουρτίδη προς 5ο Δημ.Σχολείο, οδός Κουρτίδη, νότιο τμήμα της οδού Ζυμβρακάκη από Σαμακοβίου έως Κουρτίδη, οδός Θεμιστοκλέους και οι κάθετοι οδοί σε αυτήν έως Μ.Μ.Κωνσταντίου. Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν . Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του.

Ανακοίνωση για το κουλούρι
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Παντελεήμονα , την Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, τους αρτοποιούς της Κομοτηνής: κ. Αλμπάνης Γιώργο , κ. Δαλθαναση Γιώργο , κ. Αντωνακόπουλο Γιώργο , κ. Αφοί Καρακαξιδη , κ. Λεχούδη Νεοκλη , κ. Λιάπη Αντώνη , κ. Τσιλιγκιρη Ανέστη , κ. Τσακίρη Αμαλία , κ. Μαργαρίτη Χρυσή και την κ . Παναγιωτου Ασημένια για την προσφορά του πρωινού κουλουριού στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Κομοτηνής, καθώς και τις κυρίες που τα διανέμουν καθημερινά στα σχολεία ,καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Θράκας Ιππέας
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Θράκα Ιππέα συνεχίστηκαν και το προηγούμενο Σ/Κ με τη συμμετοχή στο καθιερωμένο πλέον Hydrama Tour που διοργανώνει με επιτυχία ο σύλλογος Χίλια Δέντρα στη ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Το Σάββατο 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ομαδική Χρονομέτρηση στο Κάτω Νευροκόπι, με τη συμμετοχή 17 ομάδων και 70 περίπου αθλητών. Με συμμετοχές δυνατών ομάδων από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ο Θράκας Ιππέας αγωνίστηκε με δύο ομάδες από τέσσερεις αθλητές έκαστη. Πάντα αξιόμαχοι οι αθλητές μας κατάφεραν να κατακτήσουν τη 3η θέση με την ομάδα των: Justin Rice, Matthew Miller, Τερζή Δημήτρης, Ιωαννίδης Ορέστης. Ενώ η δεύτερη ομάδα μας κατέλαβε την 8η θέση με τους: Πάσχος Σταύρος, Φραγκούλης Άγγελος, Τερζής Σταύρος, Μπούντας Δημήτρης. Επίσης και στην κατηγορία των γυναικών η Δήμητρα Πλεσιώτη κατέβαλε την 2η θέση στην Ατομική χρονομέτρηση! Την Κυριακή γίνηκε ο αγώνας Αντοχής των 106 χιλιομέτρων στις ανηφορο-κατηφόρες της πανέμορφης περιοχής του Βώλακα. Δύσκολος αγώνας με δυνατές συμμετοχές, ο Θράκας Ιππέας αγωνίστηκε με πάθος καταλαμβάνοντας τα εξής αποτελέσματα: Φραγκούλης Άγγελος 5ος, Justin Rice 6ος,Τερζής Δημήτρης 20ος. Ιωαννίδης Ορέστης 22ος, Φίλιογλου Ελευθέριος 39ος, Μπούβτας Δημήτρης 43ος , Μουσούρης Μιχάλης 44ος, Αθανάσιος καβουρτζικλης 1ος στην κατηγορία των Μάστερ, Δήμητρα Πλεσιώτη 2η στην κατηγορία Γυναικών. Ενώ αξιόμαχη ήταν και η παρουσία του Τερζή Σταύρου που κατέκτησε τη 3η θέση στη κατηγορία των Εφήβων.

Καιρός:
Κομοτηνή: 9-6-2018 ΕΡΤ ΕιδήσειςΓενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες  κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος