Κομοτηνή: «Αφήστε την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα να ανθίσει»

Κομοτηνή: «Αφήστε την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα να ανθίσει»«Αφήστε την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα να ανθίσει, μόνο έτσι θα ξανανθίσει ο τόπος μας» το μήνυμα αυτό έστειλε προς τους υπευθύνους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση κοπής πίτας της Ομοσπονδίας. «Αυτό που ζητάμε είναι να μας πιστέψουν ότι μπορούμε να ανεβάσουμε την περιοχή μας» τόνισε.

Κομοτηνή: «Αφήστε την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα να ανθίσει»
Ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών κ. Σάκης Δεμίρης με τη σύζυγό του.

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Βράχος Νο2 » ο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του το νέο έτος να είναι πραγματικά έτος ανάκαμψης για το επειχειρείν, για τη χώρα και τον τόπο. Μιλώντας για τη Ροδόπη ο κος Βαφειάδης υποστήριξε ότι ειδικά στην περιοχή η ύφεση και η στασιμότητα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, «μια περιοχή, που όπως είπε, βάλλεται πανταχόθεν». Όπως τόνισε ο κος Βαφειάδης η υπερφορολόγηση, το μεγάλο εργοδοτικό ασφαλιστικό κόστος, η γραφειοκρατία, η έλλειψη φιλικού περιβάλλοντος δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των επιχειρηματιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην γειτνίαση με την Βουλγαρία και την Τουρκία, όπου οι κατά πολύ χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές οδηγούν σε άνισο ανταγωνισμό. Μάλιστα αυτό έχεις ως συνέπεια, όπως είπε ο κος πρόεδρος, την κατακόρυφη αύξηση του παρεμπορίου και μεγάλες εκροές καταναλωτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τοπική οικονομία κάνοντας λόγο για «φτωχοποίηση, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας».

Κομοτηνή: «Αφήστε την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα να ανθίσει»
Οι αδερφοί Παγκοζίδη με τους συνεργάτες του ανέλαβαν την διασκέδαση του κόσμου.

Από την ομιλία του κ. Βαφειάδη δεν έλειψαν και τα παράπονα από τους υπεύθυνους που κατά καιρούς δέχθηκαν τα αιτήματα του κλάδου. «Τα όποια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου προς ανάσχεση αυτών των ροών και πάταξης του παρεμπορίου που έχουμε υποβάλλει προς τους υπεύθυνους έχουν πέσει στο κενό δίχως να δοθούν πειστικές απαντήσεις.» Σ΄αυτό δε το σημείο έκανε λόγο για αδιαφορία και έλλειψη βούλησης, ενώ πρότεινε και τα σημεία εκείνα  στα οποία θα μπορούσε ο τόπος να στηριχθεί, όπως  είναι το Πανεπιστήμιο, η ΒΙΠΕ Κομοτηνής και η στρατηγική θέση της περιοχής ως είσοδο και έξοδο της Βαλκανικής Ενδοχώρας.
Εκτός από τα μέλη της Ομοσπονδίας, το ΔΣ της, τους φορείς και τις αρχές του τόπου, αλλά και προεδρεία άλλων συλλόγων,αιρετούς και αυτοδιοικητικούς  ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, όπως και των προέδρων των ΟΕΒΕΣ Σερρών, Δράμας, Καβάλας,Ξάνθης και Έβρου.
Φώτο:Οι κ.κ. Α. Βαφειάδης και Α.Δεμίρης- Στιγμιότυπα από την εκδήλωση ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος