Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Η εκδήλωση της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τις Ευρωεκλογές με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι Πρόοδος η Οπισθοδρόμηση» με ομιλητές τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Β´ Αθηνών, πρώην υπουργός) και Ουφούκ Μουσταφά (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έντεκα στην Λέσχη Κομοτηναίων.

Κώστας Κατσιμίγας: «Χρέος μας να στηρίξουμε τον θεσμό των ΕΠΑΛ»
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Την έκθεση όπου παρουσιάζονται έργα μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Κομοτηνής, επισκέφτηκαν το Σάββατο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης Χακάν Μουμίν, Κική Παιδαράκη, Ταχήρ Ταχήρ, Αρζού Μπουραζάν Χαλήλ και Χρήστος Χατζηπέμου. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Κατσιμίγας, συνεχάρη τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τους καθηγητές τους και όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ σε δήλωσή του τονίζει: «Στα Επαγγελματικά Λύκεια γίνεται μια αξιέπαινη δουλειά και οι απόφοιτοί τους αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, που τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις προκλήσεις της αγοράς. Ωστόσο, εκτός από το καλό υπάρχει και το καλύτερο, και γι’ αυτό στα σχολεία πρέπει να εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι για την προμήθεια υλικών, μηχανημάτων και εποπτικού υλικού. Τα Επαγγελματικά Λύκεια μπορούν να εξελιχτούν σε σχολεία που θα εξασφαλίζουν στους νέους ανθρώπους του τόπου μας τις δυνατότητες για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό αυτό θεσμό».

Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Eκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Ζ-PALACE στην Ξάνθη.
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί σήμερα από τις 08:00 έως 09:00 στην Κομοτηνή τμήμα της οδού Φαβιέρου γύρω από την περιοχή της οδού Εφέσου, Θερμοπυλών, Ναυαρίνου, Αφροδίτης, Πυθαγόρα, τμήμα της οδού Φιλαδελφείας, από την οδό Κοσμίου (περιοχή Σ/Μ Σκλαβενίτη) , έως Γ.Ρίτσου, στην οδό Κουρτίδη από Κοσμίου έως Θάσου, στην οδό Χ.Τσούντα από Κουρτίδη έως Κουμπάρη, στην οδό Ιωακειμίδη, τμήμα της οδού Τριαρίδη, στην οδό Παιωνίου, Ζυμβρακάκη από Κουρτίδου έως Σαμακοβίου, και από Ζυμβρακάκη έως Μ.Μ.Κωνσταντίου. Από τις 08.00 έως 11:00 στον παράδρομο της Εγνατίας οδού, βόρεια προς Κομοτηνή, έως ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Από 11.00 έως 15.00 στην περιοχή Αράτου, Βραγιάς, Αρίσβης. Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν .
Κοινωνία
Το Μονοπάτι Της Παναγίας
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019O 2ος Αγώνας Δρόμου 15km “Το Μονοπάτι Της Παναγίας” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή στις 11:30 το πρωϊ με την εκκίνηση να γίνεται από τον : Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και τον Τερματισμό στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Εγγραφές πραγματοποιούνται στο: https://ierapostolimk.gr/?page_id=1259 . Συμμετοχή: 10€ – Ανήλικοι: 5€ – Φοιτητές: Δωρεάν

19η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Η 19η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στην Π. Ε. Δράμας, από τις 10:30 το πρωί ως της 7:00 το απόγευμα.

Εκδήλωση της ΕΦΑ Ξάνθης
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Διάλεξη της Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ξάνθης Κωνσταντίνας Καλλιντζή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Τοπείρου. Τίτλος: Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου. Ώρα: 17.30. Είσοδος ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 6ου «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων»
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 6ου «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων» ξεκινά την Τρίτη 16 Απριλίου στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρόκειται για εκδήλωση -σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια τρελή μουσική γειτονιά» σε κείμενα της καθηγήτριας Φανής Τερζόγλου. Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι» θα πραγματοποιηθεί βραδιά αφιέρωμα στον ακαδημαϊκό, συνθέτη, μαέστρο και δάσκαλο Θεόδωρο Αντωνίου. Διάλεξη – παρουσίαση της ζωής και του έργου του Θεόδωρου Αντωνίου από τον Θωμά Ταμβάκο, μουσικογράφο, κριτικό, ερευνητή, συγγραφέα και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Καθηγητές και μαθητές των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τιμούν τον συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου. Υπεύθυνος καθηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Χίζαρης.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Συνελήφθησαν χθες στην Κομοτηνή, δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.
Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 12-4-2019 το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-4-2019Συνελήφθη την 12-4-2019 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος