Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017

Array

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου
Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10 και 30 σήμερα  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Στεφάνι επίσης θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Ν. Ροδόπης, Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συνδέσμους κ.τ.λ. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ. Στις 12:0 0 θα ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ. Στις 17:00 υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Στην παρέλαση της Ξυλαγανής θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης»
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης θα παρευρεθεί στην Ξυλαγανή, όπου θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα της παρέλασης.

Πολιτική
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην Κομοτηνή
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Στις 10: 30 θα επισκεφτεί το Στάδιο του Πανθρακικού και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ. Ο κύριος Βασιλειάδης αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τους φορείς της Θράκης. Την επόμενη μέρα η περιοδεία του θα συνεχιστεί στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Κομοτηνή
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει στην Κομοτηνή,την Κυριακή 5 Νοεμβρίου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917-2017) η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα. Στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα το πρωί της Κυριακής πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Καιρός-αρχινώ για τον Λένιν να ιστορώ», εμπνευσμένη από το έργο του Β.Μαγιακόφσκι «Β.Ι.Λένιν» και του Ε. Καζακίεβιτς «Γαλάζιο τετράδιο».

Εισήγηση προέδρου της ΠΕΔ Αν. Μ.Θράκης
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της εισήγησης του Προέδρου της ΠΕΔ Αν.Μ.Θράκης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις της ΠΕΔ ΑΜ-Θ όπως αυτές εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό της Συμβούλιο και αφορά στις Αναπτυξιακές Προτεραιότητες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην εν λόγω εισήγηση περιλαμβάνονται και θέσεις πολλών αναπτυξιακών παραγωγικών φορέων του τόπου μας . Ειδικότερα στο κείμενο αποτυπώνονται οι προτάσεις της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης για: •τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί με κυβερνητική πρωτοβουλία στην Περιφέρειά μας με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,προκειμένου αυτό να είναι αποτελεσματικό,• την αναπτυξιακή στρατηγική στην ΑΜ-Θ και τις βασικές παρεμβάσεις που συνάδουν με αυτή την στρατηγική,•την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. «Επιδίωξή μας είναι να συμβάλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πολυπόθητη επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην ΑΜ-Θ.¨» αναφέρει ο κύριος πρόεδρος σημειώνοντας τη διάθεσή του για κάθε συνεργασία.

«Επιστολή διαμαρτυρίας προς Ε.Ο.Ε.» από τον Αντιπεριφερειάρχη

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ2004 -ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εξαιτίας του αποκλεισμού της Θράκης από την πορεία της Λαμπαδηδρομίας για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018” . «Ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να εξαιρέσετε την ακριτική μας Θράκη από την πορεία της λαμπαδηδρομίας. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος έμεινε εκτός χάρτη πορείας.»¨αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. αντιπεριφερειάρχης.

Περιοδεία γραμματέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νομό Ροδόπης την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του έχεις ως εξής: 10.00 π.μ. Συνάντηση στις Σάπες με στελέχη και φίλους της ΔΗΣΥ στην κεντρική καφετέρια του πάρκου της πόλης. 11.00 π.μ. Επίσκεψη στην Βιομηχανία Diaxon του ομίλου των ΕΛΠΕ, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συνάντηση με εργαζομένους και τα στελέχη της επιχείρησης. 11.45 π.μ. Επίσκεψη στην έδρα της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης στην Κομοτηνή και συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και καπνοπαραγωγούς 12.15 μ.μ. Άφιξη στην Λέσχη Κομοτηναίων. Δηλώσεις σε δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ της Ροδόπης 12.30μ.μ. Συνάντηση με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Κομοτηνή και πολιτική συζήτηση για την εκλογική διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου.

Περιφέρεια
Περιφερειακό Συμβούλιο
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 30 Οκτωβρίου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Συνδικαλισμός
Απλήρωτοι ωφελούμενοι
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Να πληρωθούν οι «ωφελούμενοι» των προγραμμάτων Voucher που παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες καλεί με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ . «Σε κάθε άνεργο αντιστοιχούν περίπου 600 ευρώ μεικτά και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν.» αναφέρεται στην ανακοίνωση σημειώνοντας πως «οι ανάγκες επιβίωσης των ανέργων δε μπορούν να περιμένουν.»

Δ.Π.Θ.
Τελετή αναγόρευσης
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017To Tμήμα Ελληνικής Φιλολογίας θα αναγορεύσει τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Χ. Χαραλαμπάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 18.30 στο Κεντρικό αμφιθέατρο του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.

Κοινωνία

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017
Φωτογραφία αρχείου

2η Έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας
Την 2η Έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 1-2 και 3 Νοεμβρίου στην Καπναποθήκη Π.Ώρες λειτουργίας 09:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κάθε μέρα στις 11:00 θα γίνετε επίδειξη ρίψης με πραγματικό πυροσβεστήρα στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος καθώς και δύο παρουσιάσεις (στις 10:00 και στις 12:00) για θέματα πυροπροστασίας.

Εθελοντισμός
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Ξεκινάνε από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου οι ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2017 σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Η όλη δράση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαί-δευσης Ν.Ξάνθης και Ν. Καβάλας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια ΑΜΘ, και τους Δήμους Μύκης και Αβδήρων. Τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» Θα προσπαθήσουν να συλλέξουν για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση τους αυτή να ενισχυθούν και να ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο της Αθήνας και στο οποίο φιλοξενούνται και παιδιά από την Ξάνθη.

Πολιτισμός
Βουλγαρική κατοχή στην περιοχή της Ξάνθης
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Ο πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 19:00 με θέμα “η Βουλγαρική Κατοχή στην περιοχή της Ξάνθης την περίοδο 1941-1944”. Θα μιλήσουν οι Νικόλαος Ιωσηφίδης, Αναστάσιος Τεφρωνίδης και ο Παναγιώτης Μπαρδάκης. Ταυτόγχρονα θα πραγματοποιηθεί έκθεση σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν. Ξάνθης με έγγραφα της Κοινότητας Μάνδρας που αφορούν την καταγραφή ζημιών πολέμου αλλά και την πορεία της Κοινότητας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Η έκθεση πλαισιώνεται με φωτογραφικό υλικό της περιόδου από την πόλη της Ξάνθης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17:00-20:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 14:00.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 39χρονου υπηκόου Βουλγαρίας διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Συνελήφθη χθες (26-10-2017) το μεσημέρι, στο Εύλαλο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας, για κλοπή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Απαγορεύεται προσωρινά, λόγω διεξαγωγής μαθητικής και στρατιωτικής παρελάσεως για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων α) στην Λεωφόρο Δημοκρατίας από την διασταύρωση αυτής με την οδό Μητροπολίτη Σωζοπόλεως Παϊσίου έως την διασταύρωση με την οδό Θησέως και β) στην οδό Ορφέως από την διασταύρωση αυτής με την οδό Θησέως έως τη διασταύρωση με την οδό Ιωαννίνων, από τις δέκα και μισή σήμερα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρους οδούς.

Αλλαγή ώρας
Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Θα πρέπει να θυμηθούμε στις 04:00 τα ξημερώματα να αλλάξουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018.

Καιρός
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-10-2017

Κομοτηνή:  ΕΡΤ Ειδήσεις 28-10-2017H κακοκαιρία επιστρέφει σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου, αφού περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σημεία της Ελλάδας. Στη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Οι Άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος