Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017

Array

Κοινωνία
1η Ευρωπαϊκή Γιορτή Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Κατασκευή φούρνου Cob και παρασκευή ψωμιού στο φούρνο, παρασκευή πιροσκί με πετιμέζι, σεμινάριο χειροποίητων κοσμημάτων, μαθήματα Α΄ Βοηθειών, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και διαχείρισης κρίσεων, προβολές ταινιών και περίπατοι μέσα στο Δάσος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και η δεύτερη μέρα της 1ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας στις εγκαταστάσεις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Δασικό Χωριό Παγγαίο», Ελευθερούπολη Καβάλας.

«Θα έρθουν σε επαφή οι ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και άλλα εγχειρήματα της κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας, θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους και θα δουν με ποιο τρόπο μπορούν να συνεργαστούν.» δήλωσε για την διοργάνωση στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Δικτύου κα Λ.Σαλτσίδου.

Περιφέρεια
Πρόβλημα με το πόσιμο νερό

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Αν.Μ.Θράκης κατέθεσε ο περιφερειακός Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Χρήστος Τρέλλης αναφερόμενος στο χρόνιο πρόβλημα με το πόσιμο νερό στα χωριά του Δήμου Μύκης. Την φετινή χρονιά το πρόβλημα εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξυμένο, καθώς μεγάλα χωριά, όπως ο Εχίνος, ο Κένταυρος, η Γλαύκη, η Πάχνη αλλά και μικρότεροι οικισμοί υποφέρουν από έλλειψη πόσιμου νερού. « Να χορηγηθεί, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν υγιεινό πόσιμο νερό στους κατοίκους με κρατική ευθύνη.» προτείνει ο κος Τρέλλης ζητώντας να δοθεί οριστική λύση.

Δήμος
Τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος για το έτος 2017, καθορίστηκαν τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων για την συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη της Τοπικής Κοινότητας ως εξής: 1. Για τη θέση Λούνα – Πάρκ το ποσό των εκατό ευρώ (100,00 €) εφάπαξ. 2. Για κάθε θέση Καντίνας το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00€) εφάπαξ. 3. Για κάθε θέση άσκησης άλλης εμπορικής δραστηριότητας το ποσό των τριάντα ευρώ (30,00€) εφάπαξ.

Μεταφέρεται από το γνωστό “σπιτάκι” της Πλατείας Ελευθερίας στη Δημοτική Αγορά η ΔΕΥΑΞ.

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΔΕΥΑ Ξάνθης, θα λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις της, στη Δημοτική Αγορά της πόλης, επί της οδού Κων/νου Μπένη (πρώην Ηρώων Κύπρου).

Παιδεία
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Σε σεμινάριο ενίσχυσης των δασκάλων της Ελληνικής γλώσσας στην Οδησσό συμμετείχε η πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κα Μαρία Δημάση. Θα ακολουθήσει και δεύτερο  στη Ρωσία, όπου θα είναι επίσης παρούσα. «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα θέσουμε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού ψηφιακό υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερη ξένη από το Α1 μέχρι Γ2 το οποίο γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος ψηφιακός, γλωσσικός και πολιτισμικός γραμματισμός του διακρατικού μεταπτυχιακού που λειτουργεί στο Τμήμα.» σημείωσε η κα Δημάση.

Τοποθετήσεις νέων Διευθυντών
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Υπογράφηκαν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας Θράκης Παν. Κεραμάρη οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων στους Νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Για να δείτε ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές αξιοποιήστε τις παρακάτω διευθύνσεις:
Νομός Ροδόπης
https://pdeamth.gr/images/file2017/5702_28-07-2017.pdf
https://pdeamth.gr/images/file2017/5716_28-07-2017n.pdf
Νομός Ξάνθης
https://pdeamth.gr/images/file2017/5723_28-07-2017.pdf
https://pdeamth.gr/images/file2017/5725_28-07-2017.pdf

Ο Π. Κεραμάρης για τους διευθυντές σχολικών μονάδων
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ο περιφερειακός διευθυντής Αν.Μ.Θράκης κ. Π,Κεραμάρης εκφράζει με ανακοίνωσή του τα θερμά του συγχαρητήρια σε παλιούς και νέους διευθυντές που τοποθετήθηκαν στις Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
«Προσβλέποντας στο ότι τα σοβαρά θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης θα τυγχάνουν πάντοτε της δέουσας μέριμνας, προσοχής και χειρισμού από μέρους σας, εκφράζω την ειλικρινή διάθεση, τόσο τη δική μου όσο και των συνεργατών μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., για αγαστή συνεργασία και συμπαράσταση.» και η ανακοίνωση καταλήγει «Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά σας, σας εύχομαι καλή θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε.»

Μητρόπολη
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Αύριο Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Αρσακείου.

Πολιτισμός
Αντάμωμα πολιτισμού
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-20173ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μπογαλικιωτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στους Προσκυνητές Ροδόπης στις οκτώ και μισή το βράδυ στο Γήπεδο των Προσκυνητών με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών και την στήριξη του Δήμου Μαρωνείας Σαπών και της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. Πολύ καιρό τώρα τα μέλη του Συλλόγου και σύσσωμο το χωριό προετοιμάζουν το παραδοσιακό τους γλέντι. Με τους ήχους της Εβρίτικης Ζυγιάς και του Νίκου Μπόζογλου θα πάρουν μέρος χορευτικά πέντε συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου «Άγιος Γεώργιος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών Θεσσαλονίκης «Τα Κάστρα».

Φυγόκεντρος
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Συναυλία με το συγκρότημα “Φυγόκεντρος» την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου.
.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύγκρουση ΙΧ με τρακτέρ
Ένα ΙΧ συγκρούστηκε με ένα τρακτέρ, στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Κομοτηνής, στο ύψος της διασταύρωσης Σημάντρων, κοντά στο Σέλερο, το γεωργικό μηχάνημα κόπηκε στα δύο ενώ ο οδηγός του τραυματίστηκε ελαφρά.

Καιρός
Χαλαζοπτώσεις στη Μαρώνεια
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-7-2017Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές Μαρώνειας και Προσκυνητές στη Ροδόπη προκαλώντας ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες κατά την προχθεσινή βροχόπτωση.

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος