Κομοτηνή: Μεγάλο ενδιαφέρον για εκμάθηση πολεμικών τεχνών

Διδάσκει Καράτε, Παγκράτιο, aikido και Jiu Jitsu στους μικρούς και μεγάλους μαθητές της και δηλώνει ευτυχισμένη κάθε φορά που η αγκαλιά τους ανοίγει, άλλοτε από χαρά για την πρωτιά και την διάκριση, κι άλλοτε από λύπη για την αποτυχία. Η Δήμητρα Μουσχάκη, προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Γιν Γιανγκ Κομοτηνής δηλώνει με χαμόγελο πως: «Σαν την αγκαλίτσα των μικρών παιδιών δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.»

Κομοτηνή: Μεγάλο ενδιαφέρον για εκμάθηση πολεμικών τεχνώνΜε τους συνεργάτες της ανοίγει με αισιοδοξία τα «πανιά» της νέας χρονιάς σημειώνοντας με καμάρι ότι το 2018 ανάμεσα σε όλα όσα έχουν πετύχει ήταν και η εξασφάλιση από τον Σύλλογο της Αντιπροσωπείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα. «Συμμετείχαμε σε πρωταθλήματα, εκδηλώσεις εντός κι εκτός πόλης, όπου μας καλούσαν ή μας δινόταν η ευκαιρία» δηλώνει προσθέτοντας πως συνεχίζουν με συμμετοχές σε Πανελλήνιες και Διασυλλογικές Συναντήσεις.

«Στα παιδιά αρέσει η λέξη καράτε και σπεύδουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαπιστώνοντας πως αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρατηρεί πως «έχει αλλάξει η κοινωνία, δεν ήταν όπως όταν μεγαλώναμε εμείς. Υπάρχει επιθετικότητα, υπάρχει βία, φοβούνται και καλά κάνουν και θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους, αυτός είναι ένας λόγος που στρέφονται στις πολεμικές τέχνες.» Στροφή στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών σημειώνεται και από τις γυναίκες, καθώς όπως η κα Μουσχάκη δηλώνει «επιτέλους καταλάβανε ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι μόνο για τους άντρες. Τα τελευταία 5 χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης πολεμικών τεχνών, ακόμη και για την καλή γυμναστική.»

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το δικό της μήνυμα σε μια εποχή που η έγνοια για τον συνάνθρωπο είναι αρκετά συχνά ζητούμενο. «Να αγαπάνε τον εαυτό τους και να αγαπάνε και τον δίπλα τους από εκεί ξεκινάνε όλα. Επίσης, να αγαπάνε τα παιδιά, να τα ακούνε, αλλά να μην τους κάνουν όλα τα χατίρια. Δεν ξέρουν πού να σταματήσουν μόνα τους.»
Φώτο: ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος