Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με στόχο το «Καλό όνομα»

Τα καλοκαίρια, από την ηλικία των πέντε ετών, δούλευε στο πλευρό των γονιών του. Όταν έβγαινε έξω στην γειτονιά, δεν έβρισκε παιδιά της ηλικίας του να παίζουν, όλα κάπου απασχολούνταν. «Είναι καλό τα παιδιά μαζί με τα γράμματα να αποκτούν και την εργασιακή εμπειρία. Η δουλειά κάνει τους ανθρώπους πιο δυνατούς κι όταν εργάζεσαι σωστά, τότε σφυρηλατείται σωστά και ο χαρακτήρας σου» δηλώνει σήμερα και κάθεται ανακουφισμένος στην καρέκλα του μαγαζιού του. Τον βρήκαμε στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας, της πρώτης ημέρας λειτουργίας του καταστήματος του.

Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με στόχο το «Καλό όνομα»
Ο Ντελή Χουσεϊν Χασάν και ο αδερφός, Ντελή Χουσεϊν Χαμζά

Ο Ντελή Χουσεϊν Χασάν είναι τριάντα χρονών. Από μικρός ήθελε πάντα να έχει το δικό του μαγαζί. Έτσι, δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του στο ΤΕΙ της Καβάλας κι ονειρεύτηκε τον εαυτό του σε μια δική του επιχείρηση. Παρά το γεγονός ότι οι εποχές χαρακτηρίζονται από όλους δύσκολες πίστεψε στον εαυτόν του και τον «δοκίμασε» όπως λέει στα δύσκολα. Τον συναντήσαμε στην πρώτη δική του μέρα. Την ημέρα εκείνη, που αν όλα πάνε καλά, θα τη θυμάται για πολλά –πολλά χρόνια.

“Η καλύτερη για μένα χώρα είναι η Ελλάδα.”
«Οι νέοι άνθρωποι που φεύγουν στο εξωτερικό νομίζω ότι δεν κάνουν το σωστό. Δεν είναι λύση να σηκωθείς να φύγεις. Η καλύτερη για μένα χώρα είναι η Ελλάδα. Υπάρχουν κι εδώ ευκαιρίες, μπορούμε να τα καταφέρουμε, απλά θέλει παραπάνω πίστη και προσπάθεια. Θέλει να το πιστεύεις. Εδώ και μια εβδομάδα κοιμάμαι δύο τρεις ώρες λόγω του άγχους, αλλά και των εργασιών που έπρεπε να γίνουν.Πιστεύω πως αν έχεις καλές τιμές, ποιότητα και χαμόγελο, τότε μπορείς να τα καταφέρεις με τους στόχους που βάζεις» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο, θα ζήσουμε, γιατί να μην αφήσουμε καλό όνομα;»αναρωτιέται και σημειώνει πως αυτό είναι το βασικό, “το καλό όνομα”.

«Αν είναι να “χάνεις” τον χαρακτήρα σου, να σε πιέζουν, να σου μιλούν άσχημα στο εξωτερικό εργαζόμενος σε διάφορες δουλειές γιατί δεν δοκιμάζεις εδώ; Τα χρήματα που αξιοποίησα δεν στάθηκα στιγμή να σκεφτώ αν θα τα βγάλω. Είναι θέμα χρόνου να εκτιμήσουν οι πελάτες το καλό. Πρέπει στη ζωή να έχεις ένα στόχο. Δεν είναι μόνο «βγάζω το μεροκάματο μου και πάω ήσυχος σπίτι μου να κάτσω στον καναπέ, να κοιμηθώ. Στόχος πρέπει να είναι το καλό όνομα. Το καλό όνομα σε βγάζει σε καλούς δρόμους. Το σημαντικό είναι να μην λερώνεις το όνομα σου. Για παράδειγμα εγώ, αν δεν πετύχω την παρασκευή, προτιμώ να την πετάξω και να ξαναπροσπαθήσω. Δεν είναι όλα χρήμα. Είναι και το καλό όνομα, το καλό προϊόν, η ικανοποίηση του πελάτη.»

Στο πλευρό του στέκει χαμογελαστός και ο μικρός του αδερφός, ο Ντελή Χουσεϊν Χαμζά. Ένωσαν δυνάμεις κι εμπειρία και έκαναν το βήμα. Βάζοντας ως στόχο το καλό όνομα. «Το καλό όνομα, ό,τι χρειάζεσαι στη ζωή για να ζήσεις, στο φέρνει. Πρώτα είναι το καλό όνομα και μετά όλα τα άλλα.» λέει ξανά κι επιστρέφει στα καθήκοντα του. Βέβαιος πως η αρχή έγινε.
Φώτο: Ο Ντελή Χουσεϊν Χασάν και ο αδερφός, Ντελή Χουσεϊν Χαμζά του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία ΝΙκολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος