Κομοτηνή: Ο Βοτανόκηπος της Κυριακής

Πουλά με καμάρι αποξηραμένα βότανα, εκχυλίσματα βοτάνων, σιρόπια βοτάνων, κηραλοιφές, αποσμητικά, εν υδατικές κρέμες σώματος σαμπουάν και διάφορα σαπούνια, ακόμη και οδοντόκρεμα με βότανα όλα χειροποίητα με μείγματα βοτάνων. Όλα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές.

«Έχουμε μια πολύ μικρή επιχείρηση που φτιάχνουμε φυσικά προϊόντα από βότανα» δηλώνει η Κυριακή, η νεαρή μητέρα τεσσάρων παιδιών και μας καλωσορίζει στο «Βοτανόκηπο». Μια επιχείρηση που έχει έδρα της την Χαλκίδα και «βάση» της τις παραδοσιακές συνταγές μιας άλλης εποχής, περασμένης, αλλά όχι ξεχασμένης.
Κομοτηνή:  Ο Βοτανόκηπος της Κυριακής« Το 100% των προϊόντων είναι δικής μας παραγωγής, κάνουμε δικά μας έλαια, αποστάγματα, βάμματα και τα βάζουμε στις συνταγές μας, κάνουμε δικές μας κηραλοιφές, προϊόντα για το πρόσωπο, κρέμες προσώπου, λοσιόν προσώπου, διάφορα προϊόντα για τα μαλλιά, εκχυλίσματα βοτάνων, οδοντόκρεμες με βότανα, κρέμες σώματος» δηλώνει η Κυριακή και προσθέτει « Ξεκινήσαμε από διάθεση προσωπικής αναζήτησης να βρω προϊόντα τα οποία δεν θα είναι καρκινογόνα. Αναγκάστηκα να αρχίσω να φτιάχνω μόνη μου πράγματα και μετά ξεκίνησα να φτιάχνω προϊόντα , σιγά – σιγά, με πολύ προσωπική δουλειά και πολύ διάβασμα φτιάχνουμε τα προϊόντα που φτιάχνουμε.»

Ποιο ήταν το πρώτο – πρώτο προϊόν που ήταν δικό σας δημιούργημα; Ρωτάμε την Κυριακή και εκείνη απαντά πως ήταν μια κηραλοιφή για πόνους, για μυαλγίες, πόνους της μέσης, του αυχένα, για τενοντίτιδες με κερί μέλισσας, βαλσαμόχορτο, χαμομήλι, λεβάντα , θυμάρι , τσουκνίδα. «Χρησιμοποιούμε προϊόντα και από δικά μας μελίσσια. Όπως επίσης συλλέγουμε βότανα από τη φύση, καλλιεργούμε, άλλα τα κάνουμε βάμματα, αποστάγματα και τα βάζουμε στις συνταγές μας.» δηλώνει και μιλώντας για τα σχέδια της σημειώνει «Δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες, αγαπάμε αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με αγάπη και θέλουμε ο κόσμος να έχει αγνά προϊόντα, δεν θέλουμε να γίνουμε γνωστοί, θέλουμε να τα παίρνουν οι άνθρωποι και να χαίρονται.»
Σύμφωνα με την νεαρή πολύτεκνη μητέρα, που στέκεται με καμάρι κι ευγένεια δίπλα στον πάγκο με τα προϊόντα της, «με τις επιλογές του εμπορίου βάζουμε χωρίς να το ξέρουμε πολλά χημικά στον οργανισμό μας», οπότε, όπως προτρέπει «από όπου μπορούμε να προστατεύουμε, ακόμη και από τα πιο απλά όπως είναι το σαμπουάν, η κρέμα, το άρωμα, ας το κάνουμε, ας μην χρησιμοποιήσουμε χημικά.»
Φώτο: Η Κυριακή με το Βοτανόκηπο και τα προϊόντα της ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος