Κομοτηνή: Οι φίλοι του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότητα

«Μας ενδιαφέρει όλη η λειτουργία του Νοσοκομείου» δηλώνει κι εξηγεί ότι  στόχος τους είναι να βοηθάνε  στο έργο του το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και πάνω από όλα να ενημερώνουν  σωστά τον κόσμο για θέματα που αφορούν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του τόπου μας.

Κομοτηνή: Οι φίλοι  του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότηταΟ κ. Γιάννης Πασσόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, υποστηρίζει πάντα πως σ’ αυτόν τον χώρο γίνεται μεγάλο έργο από τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί σημειώνοντας με νόημα, όμως, πως χρειάζονται κι εγκαταστάσεις σωστές και μηχανήματα αξιόπιστα.

«Λέω πάντα ότι είναι το μοναδικό ίδρυμα που πραγματικά προσφέρει στον κόσμο. Πραγματικά προσφέρουν με όλη τους την καρδιά και την ψυχή οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής και μιλά για πολλά ενδογενή προβλήματα που έχει καθώς λειτουργεί σε παλιές κι επικίνδυνες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Κομοτηνή: Οι φίλοι  του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότητα
Καινούργιο Νοσοκομείο

«Το καινούργιο νοσοκομείο μπήκε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Είναι μια τεράστια επιτυχία και δίκη μας και όλων αυτών που συμμετείχαν σ΄ αυτή την διαδικασία. Πριν προσφερθεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», είχαν γίνει ενέργειες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, ενώ είχε προχωρήσει η μελέτη, όμως, δεν υπήρχαν τα λεφτά για να το κάνει η πολιτεία. Τώρα, με τη δωρεά του Ιδρύματος, θα γίνει» δηλώνει ο πολύ καλός γνώστης για ό,τι σχετίζεται με το Σισμανόγλειο κ. Πασσόπουλος, λόγω και τις προτεραίας του ενασχόλησης από τη θέση του προέδρου.

«Ποιά θα είναι η τύχη του παλιού κτιρίου;» ρωτήσαμε τον κο Πασσόπουλο για να σημειώσει πως « Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το παλιό νοσοκομείο. Είναι μια τεράστια, μια καλή έκταση για άλλες χρήσεις, όχι για το νοσοκομείο. Είναι και το κτίριο του ΞΕΝΙΑ δίπλα, αν ενωθούν αυτά τα δύο είναι μια έκταση 60 στρεμμάτων, όπου μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Είναι μέσα στον ιστό της πόλης και μπορεί να πάρει οποιαδήποτε χρήση» εξηγεί έχοντας καλύτερη εικόνα ως αρχιτέκτων μηχανικός και ο ίδιος.

Κομοτηνή: Οι φίλοι  του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότητα
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

«Μας ενδιαφέρει το Νοσοκομείο να είναι σε χώρους χρήσιμους, καλούς και λειτουργικούς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση γιατί ο Σύλλογος έχει να κάνει με τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους πολίτες» δηλώνει προσθέτοντας πως συμπαραστέκονται στο έργο των εργαζομένων. «Είναι σημαντικό να υπάρξει αυτή η συμπαράσταση για να δώσει δύναμη στους εργαζόμενους, για να μπορέσουν να λειτουργούν εκεί μέσα. Είναι πολύ σημαντικό, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο ο χώρος αυτός και η εργασία εκεί είναι λειτούργημα. Το στηρίζουμε, όσο μπορούμε. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται πάντα.»

Κομοτηνή: Οι φίλοι  του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότητα
Νέο Νοσοκομείο

Ο Γιάννης Πασσόπουλος ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής θεωρεί την υγεία ως το πιο σοβαρό θέμα. Γι αυτό υποστηρίζει πάντα πως αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υγιείς, οι δυνατοί, οι τυχεροί για όλους τους υπόλοιπους, που είναι στο κρεβάτι του πόνου είναι δύσκολα και  δεν μπορούν να τα κάνουν οι ίδιοι. «Πρέπει να βοηθήσουμε στην υγεία των ανθρώπων, παλεύοντας για όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές υγείας. Δύο είναι τα πιο βασικά, υγεία και παιδεία. Από μας περιμένουν κάποιοι» καταλήγει με την υπενθύμιση της πρώτης ανοιχτής εκδήλωσης του Συλλόγου για την νέα χρονιά.

Κομοτηνή: Οι φίλοι  του Νοσοκομείου πάντα σε ετοιμότητα
Διοικητής, Γιώργος Φιλιππίδης

Info
Την πίτα του θα κόψει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής. Προσκεκλημένος Ομιλητής θα είναι ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κ. Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εξελίξεις – Προοπτικές του Γ.Ν.Κ. και Νέες Στοχοθεσίες». Κατά την εκδήλωση θα τιμηθούν και οι πέντε Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας που έχουν υπηρετήσει στο Γ.Ν.Κ.

Φώτο: Ο Γιάννης Πασσόπουλος στο στούντιο της ΕΡΑ Κομοτηνής ρεπορτάζ – κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος