Κομοτηνή: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις

Αποτελούν σοβαρές παγίδες κινδύνου κάθε φορά που βρέχει. Καλύπτονται από ορμητικούς χειμάρρους και παύουν να είναι ασφαλείς επιλογές για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Έτσι, τα ατυχήματα, ακόμη και η απώλεια ζωής κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων είναι συxνό φαινόμενο.

Τι είναι οι Ιρλανδικές διαβάσεις;
Κομοτηνή: Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσειςΣύμφωνα με την πολιτική προστασία υπάρχουν σημεία στο οδικό δίκτυο, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους, αυτά τα σημεία, όταν δεν υπάρχει γέφυρα,  για τη διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων, εφαρμόζεται πρόχειρη κατασκευαστική λύση (τσιμεντόστρωση). Η κατασκευή αυτή ονομάζεται ιρλανδική διάβαση.

Κάθε φορά που βρέχει οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να δίνουν και την απαιτούμενη προσοχή. Δεν θα πρέπει δηλαδή να διασχίζουν αυτές τις ιρλανδικές διαβάσεις πεζοί ή με όχημα, όταν κατακλύζονται από νερά. Υπάρχει κίνδυνος για την ίδια τους τη ζωή, όσο μεγάλο κι αν είναι το όχημα που διαθέτουν, όσο καλοί γνώστες της περιοχής κι αν είναι. «Δεν υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του οχήματός μας» λένε συχνά οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι πρώτοι που καλούνται να συνδράμουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, είναι προτιμότερο να κάνουμε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω και να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας, επιλέγοντας πάντα μια άλλη διαδρομή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος