Κομοτηνή:15-4-2019 Ειδήσεις

Εκδήλωση της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τις Ευρωεκλογές
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑΡοδόπης για τις Ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην Κομοτηνή με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι Πρόοδος η Οπισθοδρόμηση» με ομιλητές τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Β´ Αθηνών, πρώην υπουργός) και Ουφούκ Μουσταφά (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής).

Οι ομιλητές τόνισαν ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει το μέλλον της ώστε να μη χαθεί η ελπίδα και να χτιστεί με αισιοδοξία μια καλύτερη Ευρώπη. Όπως είπαν η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη και στη χώρα συνιστά πολιτική αναγκαιότητα για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, για μην εκλείψει η ανθρωπιά, για να μην επιβληθεί η νεοφασιστική βαρβαρότητα.Πριν την έναρξη της εκδήλωσης φοιτητές της Νομικής εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ζητώντας την ακύρωση της εξαγγελίας.

Περιφέρεια
Προσλήψεις για το δάκο
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΤην πρόσληψη συνολικού αριθµού ογδόντα εννέα (89) ατόµων µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου (τα 3 άτοµα έως 34 ηµεροµίσθια ανά άτοµο για χρονικό διάστηµα 6,5 µηνών και τα 86 άτοµα έως 60 ηµεροµίσθια ανά άτοµο για χρονικό διάστηµα 6,5 µηνών και έως της εγκεκριµένης διάθεσης πίστωσης ) στις ελαιοκοµικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράµµατοςκαταπολέµησης του δάκου της ελιάς ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ
Εκλογές Μάιος 2019
Κώστας Κατσιμίγας: «Χρέος μας να στηρίξουμε τον θεσμό των ΕΠΑΛ»
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΤην έκθεση, όπου παρουσιάζονται έργα μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Κομοτηνής, επισκέφτηκαν ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης ΧακάνΜουμίν, Κική Παιδαράκη, ΤαχήρΤαχήρ, ΑρζούΜπουραζάνΧαλήλ και Χρήστος Χατζηπέμου. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Κατσιμίγας, συνεχάρη τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τους καθηγητές τους και όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ σε δήλωσή του τόνισε ότι: «Τα Επαγγελματικά Λύκεια μπορούν να εξελιχτούν σε σχολεία που θα εξασφαλίζουν στους νέους ανθρώπους του τόπου μας τις δυνατότητες για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό αυτό θεσμό».

Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Ζ-PALACE στην Ξάνθη.

Ο Κωστής Σιμιτσής και υποψήφιοι του Ν.Ροδόπης στη λαϊκή αγορά Σαππών
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΤη λαϊκή αγορά των Σαππών επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής. Συνοδευόταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» Αχμέτ Κασάπ (γιατρός), Χουσεΐν ΧατζίΜεμέτ (δικηγόρος) ΑζίζΧατζί Καρά (αγρότης) και Μουσταφά Χαλήλ (ηλεκτρολόγος).Ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε μετά την επίσκεψη: «
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία και την ανάπτυξη στην ύπαιθρο υπάρχουν και τα αξιοποιούν, δυστυχώς, μόνο άλλες περιοχές. Τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας, τόσο αυτά του ψηφοδελτίου Μέτιου όσο κι αυτά του ψηφοδελτίου Τοψίδη, δεν έπραξαν το παραμικρό και φέρουν μεγάλες ευθύνες.»

Ομιλία στο Φανάρι
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΟμιλία θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Αντώνης Γραβάνης, στο πλαίσιο του Διαλόγου με τους Πολίτες, με θέμα: «Τοπική Οικονομία – Ανάπτυξη και Προοπτικές Τουρισμού στο Δήμο Κομοτηνής» σήμερα στις 7 το απόγευμα στο εστιατόριο «Φάρος», στο Φανάρι.

Κόμματα Κινήματα
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΕπιστολή διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με την οποία ζητά την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του Σχεδίου Νόμου: «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»που κατατέθηκε στη Βουλή στις 12/4/19 σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η συνέχιση της προθεσμίας λήψης απόφασης για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα της συνέχισης της νομικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών από ενώσεις που έχουν συσταθεί σε επίπεδο Περιφερειών.
Παιδεία
Πρωτιά για την ομάδα του ΔΠΘ
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΗ ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κέρδισε για πρώτη φορά τον Εθνικό διαγωνισμό εικονικής δίκης,που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ELSAGreece. Οι φοιτητές-μέλη της ομάδας του Δ.Π.Θ. ήταν οι: Νέλλη Αθανασίου,Κωνσταντίνο Μουρτοπάλλα,Ειρήνη Μανιδάκη και Χριστίνα Τζιόλα. Η δεύτερη ομάδα του ΔΠΘ στην διοικητική δικαιοδοσία έλαβε δύο βραβεία. Πολύ καλή η παρουσία και των δύο άλλων Οι δύο άλλες ομάδες του ΔΠΘ στην πολιτική δικαιοδοσία εκπροσώπησαν επίσης επάξια το ΔΠΘ.

Έκθεση έργων του 1ου Εργαστηριακό Κέντρου Κομοτηνής
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΗ έκθεση έργων του 1ου Εργαστηριακό Κέντρου Κομοτηνής που φιλοξενείται στην Καπναποθήκη έως τις 18 Απριλίου κερδίζει τις εντυπώσεις του κοινού. Η έκθεση διοργανώνεται από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής, σε συνεργασία με τα τρία ΕΠΑΛ της πόλης και με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Μαθητές του 1ου, του 2ου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζουν στο κοινό εμπνευσμένες και καινοτόμες δημιουργίες, εγκεκριμένες από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις.

Κοινωνία
Στα παιδιά και τον λαό της Παλαιστίνης
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση “Συμπαράσταση στα παιδιά και τον λαό της Παλαιστίνης”, θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.

Το Μονοπάτι Της Παναγίας
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςO 2ος Αγώνας Δρόμου 15km“Το Μονοπάτι Της Παναγίας”θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή στις 11:30 το πρωϊ με την εκκίνηση να γίνεται από τον : Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και τον Τερματισμό στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Εγγραφές πραγματοποιούνται στο: https://ierapostolimk.gr/?page_id=1259 . Συμμετοχή: 10€ – Ανήλικοι: 5€ – Φοιτητές: Δωρεάν

19η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΗ 19η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στην Π. Ε. Δράμας, από τις 10:30 το πρωί ως της 7:00 το απόγευμα.
Αρχαιολογία
Εκδήλωση της ΕΦΑ Ξάνθης
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΔιάλεξη της Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ξάνθης Κωνσταντίνας Καλλιντζή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Τοπείρου. Τίτλος: Ψάχνοντας για το παρελθόν στον Δήμο της Τοπείρου. Ώρα: 17.30. Είσοδος ελεύθερη.

3ος επιμορφωτικός κύκλος ομιλιών
Η πρώτη εκδήλωση του 3ου επιμορφωτικού κύκλου ομιλιών με κύριο άξονα την Προϊστορική Θράκη, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. Ομιλητής θα είναι ο κος Νικόλαος Ευστρατίου, Καθηγητής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και το θέμα της εισήγησής του θα είναι: «Η αρχή της προϊστορίας στη πεδιάδα της Ροδόπης: αρχαιολογικά δεδομένα και ερευνητικά ζητήματα».
Η αρχαιολογία στην Οθόνη
Εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας η εβδομάδα αυτή. Από σήμερα έως την Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ με θέμα την αρχαιολογία. Τίτλος των εκδηλώσεων: «Η αρχαιολογία στην Οθόνη». Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Πολιτισμός
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 6ου «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων»
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 6ου «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, μουσικών σχολείων» ξεκινά αύριο  Τρίτη 16 Απριλίου στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρόκειται για εκδήλωση -σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης σε τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια τρελή μουσική γειτονιά» σε κείμενα της καθηγήτριας Φανής Τερζόγλου. Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20:00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι» θα πραγματοποιηθεί βραδιά αφιέρωμα στον ακαδημαϊκό, συνθέτη, μαέστρο και δάσκαλο Θεόδωρο Αντωνίου. Διάλεξη – παρουσίαση της ζωής και του έργου του Θεόδωρου Αντωνίου από τον Θωμά Ταμβάκο, μουσικογράφο, κριτικό, ερευνητή, συγγραφέα και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Καθηγητές και μαθητές των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τιμούν τον συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου. Υπεύθυνος καθηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Χίζαρης.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αυτοκινήτων
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 30χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι γνήσιες είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία, καθώς επίσης διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκε το παραπάνω ζεύγος πλαστών πινακίδων.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ο οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν βραδινές ώρες του Σαββάτου, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 20χρονο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 20χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Αθλητικά
Άνοδος για τον ΓΑΣΚομοτηνή 77-88, με μεγάλη ανατροπή (ημιχρ 49-34)
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΟ ΓΑΣ Κομοτηνή έκανε μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε της ΜΕΝΤ μέσα στην Τούμπα με 77-88 και σε συνδυασμό με την ήττα την ίδια ώρα του Αίαντα Ευόσμου στην έδρα της πρωτοπόρου Ευκαρπίας, εξασφάλισε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος την δεύτερη θέση και την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Ο καιρός
Κομοτηνή:15-4-2019 ΕιδήσειςΣτα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν αύριο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένεςκαταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος