Κοντά στην Λειτουργία Πειραματικού Σχολείου η Ροδόπη

Πολύ κοντά στην ίδρυση και λειτουργία ενός Περαματικού Σχολείου, με την εποπτεία σχετικών σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βρίσκεται η Ροδόπη.

Κοντά στην Λειτουργία Πειραματικού Σχολείου η Ροδόπη

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ η νέα Κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πέννυ Βουγιουκλή –Καμπάκη.
Η κ. Καμπάκη επισήμανε πως λείπει αυτή η δομή από την Κομοτηνή, που διαθέτει αξιόλογα τμήματα Πανεπιστημίου-Σχολή Κλασσικών Ανθρωπιστικών Σπουδών,Τμήμα Φιλολογίας κ.α- που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην λειτουργία ενός Πειραματικού Σχολείου και να έχουν και την εποπτεία, όπως προβλέπεται.
Στην άποψη αυτή συνηγόρησε και η Δ/ντρια της Β-Θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαίρη Κοσμίδου, η οποία δήλωσε πως εδώ και χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσει μια τέτοια δομή, η οποία λείπει από την Κομοτηνή.
«Η λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου θα δώσει μια νέα πνοή στην Εκπαίδευση της Ροδόπης και θα ενσωματώσει νέες προτάσεις για την Παιδεία στα Ελληνικά δεδομένα», υποστήριξε η κ. Κοσμίδου.

Τι είναι το Πειραματικό Σχολείο
Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο αποτελεί χώρο άσκησης εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και διδακτικής μεθοδολογίας για τους φοιτητές κυρίως της Φιλοσοφικής Σχολής αλλά και των άλλων καθηγητικών σχολών.
Γενικότερα, αποτελεί ένα χώρο και επιδιώκει να ορίζεται ως χώρος εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής προβληματικής και έρευνας του Πανεπιστημίου, εν προκειμένω του ΔΠΘ.
Το δυναμικό του αποτελείται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν αυξημένα προσόντα και οι οποίοι κρίνονται και τοποθετούνται απ’ ευθείας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στο Πειραματικό Σχολείο συνυπάρχουν και λειτουργούν συγχρόνως όλες οι βαθμίδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος