Ζητούν μείωση λειτουργικού κόστους των ΒΙΠΕ

Array

Συνάντηση Εργασίας με επίσημους προσκεκλημένους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Υφυπουργό και βουλευτή Ξάνθης, Στάθη Γιαννακίδη διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 το απόγευμα στην ταβέρνα Θράκες στο Κόσμιο(σ.σ. εκτός…πολιτικού… απροόπτου).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναδειχθούν συγκεκριμένα κρίσιμα και καίρια θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα της περιοχής καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα, έκανε λόγο για ένα δυναμικό ξεκίνημα του Δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, με το να θέτει επί τάπητος τα καυτά προβλήματα του επιχειρηματικού κλάδου της περιοχής μας.
«Με την ευκαιρία της παρουσίας εδώ των αρμοδίων υπουργών, η οποία τους δεσμεύει για λύσεις, θα θέσουμε το θέμα της επιδότησης του κόστους Εργασίας του ΟΑΕΔ, το μέλλον των ΒΙΠΕ, η Εξωστρέφεια και η Αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων».
Ειδικότερα για τις Βιομηχανικές Περιοχές, όλης της ΑΜ-Θ, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, τώρα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών.
Μετ’ επιτάσεως η κ. Ροφαέλα έθεσε το θέμα του λειτουργικού κόστους των ΒΙΠΕ, γεγονός που δεν προσελκύει νέες επενδύσεις. Επι πλέον οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, θα ζητήσει να ισχύσει καθεστώς ίσης μεταχείρισης με ειδικό φορολογικό καθεστώς, προκειμένου να μην μετακινούνται επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, ή άλλες γειτονικές χώρες, όπου οι φορολογικοί συντελεστές είναι πολύ χαμηλότεροι, αλλά και η γραφειοκρατία κατά πολύ περιορισμένη.
Η φυγή των επιχειρήσεων λόγω χαμηλών φορολογικών συντελεστών τα χρόνια της κρίσης, αλλά και προηγούμενα, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πληγή για την επιχειρηματικότητα στην ΑΜ-Θ.

Συνεργασία με τη βούλα του ΟΒΙ για το σύνδεσμο Βιομηχάνων
Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ των Συνδέσμων Βιομηχανίας και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Υπουργών κυρίων, Στέργιου Πιτσιόρλα και Στάθη Γιαννακίδη την προσεχή Δευτέρα στην Κομοτηνή. Τον Οργανισμό θα εκπροσωπήσουν ο Προέδρος Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Η συμφωνία αποβλέπει στη δημιουργία τοπικής εκπροσώπησης στην ΠΑΜ-Θ, με στόχο τη στενότερη συνεργασία προς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προώθηση της καινοτομίας. Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα αποκτήσουν τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για θέματα προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εφευρετικής τους δραστηριότητας με πρακτική βοήθεια κατά την προετοιμασία και την υποβολή των αιτημάτων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια και λοιπούς τίτλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος