Τους πρώτους 9 υποψήφιους στην Ξάνθη παρουσίασε ο K. Κατσιμίγας

H τρίτη κατά σειρά παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού, του ψηφοδελτίου της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” έγινε το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Ζ Palace», στην Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, παρουσίασε τους πρώτους 9 υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Τους πρώτους 9 υποψήφιους στην Ξάνθη παρουσίασε  ο K. Κατσιμίγας

«Είναι άνθρωποι που τους γνωρίζετε, που έρχονται μέσα από την κοινωνία και εκφράζουν όλη την κοινωνία», σημείωσε, «οι οποίοι έχουν θέσει τους εαυτούς τους στη διάθεση του, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο». ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, ο οποίος μίλησε στο κοινό που γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου, για τους βασικούς άξονες του προγραμματικού πλαισίου και τις θέσεις του στα πιο καίρια ζητήματα της Ξάνθης.

Τους πρώτους 9 υποψήφιους στην Ξάνθη παρουσίασε  ο K. Κατσιμίγας
Τους πρώτους 9 υποψήφιους στην Ξάνθη παρουσίασε  ο K. Κατσιμίγας
O Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας ,έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, κατέθεσε τον σχεδιασμό του για τον και μίλησε για νέες καλλιέργειες-Δενδρώδεις-, οι οποίες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από σταθερή ποιότητα, για επιτυχή ανεύρεση αγορών και διάθεσης προϊόντος.

Τους πρώτους 9 υποψήφιους στην Ξάνθη παρουσίασε  ο K. Κατσιμίγας Μίλησε για την άρδευση και την μείωση του κόστους παραγωγής ,για το αρδευτικό του Νέστου ,σημείωσε ότι σε άλλη εποχή σχεδιάστηκε και πρέπει να δούμε τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, πρόσθεσε ότι το τρίτο φράγμα που σχεδιάζεται στην περιοχή Τέμενος θα έχει ιδιαίτερη σημασία ,επισήμανε ότι θα στηρίξουν της συλλογικές προσπάθειες για εναλλακτικές καλλιέργειες, την έξυπνη γεωργία ,την βιολογική κτηνοτροφία στην ορεινή περιοχή και τους δήμους στην κατασκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας . Ανέφερε την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και τις κινήσεις που κάνει για την καθιέρωσή,της ποικιλία του καπνού «ΜΠΑΣΜΑ’ του ως προϊόν Π.Ο.Π ,.Σημείωσε επίσης θα πρέπει να γίνει η καλύτερη αξιοποίηση Γεωθερμικών πεδίων στην περιοχή του Εράσμιου Ποταμιάς ,τα λουτρά της Ποταμιάς όπως και όλη η περιοχή Θερμές στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης όπου εκεί θα μπορούσε να γίνει ένα Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού και να δημιουργηθούν πολλές θέσεις απασχόλησης για νέους ανθρώπους .Μίλησε επίσης για τον οικοτουρισμό στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και επισήμανε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αναπτύξεις
Για τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει συμβουλευτικός φορέας ανάπτυξης της περιοχής και όχι απαγορεύσεων .
O Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας ανέφερε πως στο σχεδιασμό του είναι ένα σύγχρονο Σιδηροδρομικό δίκτυο στην ΑΜ-Θ που θα συνδέει τα δύο λιμάνια, την γραμμή Νέου Περάματος-Τοξοτών και από την Κομοτηνή την σύνδεση με την Ποτκόβα. και τόνισε ότι πρέπει να έχουμε διαφορετική προσέγγιση με μεθοδική εργασία και επιτέλους να έχουμε σιδερόδρομο και μεταφορές με τρένα που λειτουργούν και εκτελούν δρομολόγια όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.
Μίλησε για αναβάθμιση λιμανιών Πόρτο Λάγος και Αβδήρων.
Τέλος αναφορικά με το πανεπιστήμιο, υπογράμμισε πως πρόκειται για τον πνευματικό φάρο της περιοχής, που έχει αλλάξει το χαρακτήρα της περιοχής και του έχει προσδώσει ζωντάνια. Όπως δήλωσε ευπρόσδεκτα τα νέα τμήματα, που θα λειτουργούν και δεν θα υπολειτουργούν με ελάχιστα μέλη ΔΕΠ. Για δε την πανεπιστημιούπολη υποστήριξε πως χρήζει μιας αναβάθμισης και καλύτερης αξιοποίησης και σημείωσε θα προσπαθήσουν να χρηματοδοτήσουν την παράγωγη επιστημονικού έργου στο ΔΠΘ.
Ο κ. Κατσιμίγας κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν τον συνδυασμό του, καθώς ο ίδιος θεωρεί πως γνωρίζει πολύ καλά κάθε σπιθαμή αυτής της περιοχής. Γνωρίζει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, μπορεί αξιοποιώντας την πείρα του να λύσει προβλήματα και να δώσει προοπτική στον τόπο.

Οι 9 πρώτοι υποψήφιοι για την Π.Ε. Ξάνθης είναι οι:
1. Γεώργιος Καλιαμπάκας – Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.
2. Αναστάσιος (Τάσος) Καραδέδος – Ιατρός-Νευρολόγος, Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης από το 2011 μέχρι σήμερα.
3. Γιώργος Καρακασίδης – Συνταξιούχος του ΙΓΜΕ, συνδικαλιστής και επί σειρά ετών προπονητής Ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Ξάνθη.
4. Ριτβάν Κουράκ – Απόφοιτος Ε.Π.Α.Θ., υπεύθυνος πωλήσεων στην οικογενειακή επιχείρηση «ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ», αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Εχίνου.
5. Βαλεντίνα – Λύγια Μπεζιάτ – Χημικός μηχανικός, μέλος της «Κοινωνικής Ομάδας Αλληλεγγύης Ξάνθης» με ενεργή δράση στο αλληλέγγυο στέκι «Kardelen», αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης.
6. Αλέβ Μποζατζή – Απόφοιτη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, με έδρα την Ξάνθη, εθελόντρια καθηγήτρια στο αλληλέγγυο φροντιστήριο του «Kardelen».
7. Ζεμπά Οσμάν – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, απόφοιτη του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ειδικευόμενη στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
8. Κωνσταντίνος Παμπουκίδης – Πολιτικός Μηχανικός, Απόφοιτος του University of Hertfordshire, με μεταπτυχιακό στο University of East London. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Τεχνικό Γραφείο Παμπουκίδη, στην Ξάνθη, και παράλληλα ως γραφίστας, ενώ, επιπροσθέτως, δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.
1.9. Μαχμούτ Σερκάν – Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Εσκισεχίρ της Τουρκίας, ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα το Σέλερο.

Κείμενο-Φωτογραφίες Σαμή ΚΑραμπουγιούκογλου.
Ανάρτηση: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος