Δ. Μακεδονία: Συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων

Σε τέσσερις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, τη Φλώρινα, την  Πτολεμαΐδα και τη Σιάτιστα, πρόκειται να διοργανωθούν σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα,  συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που μάλιστα προειδοποίησε πως αν έρθει κάποιο όνομα προς ψήφιση στη Βουλή, θα υπάρξει άμεση αντίδραση στην πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά τους, οι Δήμοι: Εορδαίας, Καστοριάς και Βοΐου καλούν φορείς και πολίτες να βρεθούν: στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, όπου θα μιλήσει  το μέλος της επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούτα, στο εξωτερικό χώρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και στην πλατεία Δημαρχείου Σιάτιστας, αντίστοιχα, για να διατρανώσουν τη βούληση τους στη μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Από το Δήμο Εορδαίας ανακοινώνεται ότι θα υπάρξουν δωρεάν δρομολόγια των αστικών για την μεταφορά των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων της Εορδαίας από τις 6:30 το απόγευμα προς Πτολεμαΐδα και από τις 10 το βράδυ για επιστροφή. Οι  κάτοικοι  από το Μεσόβουνο και τους Πύργους θα μετακινηθούν με   το Δημοτικό Λεωφορείο

– Από την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Γρεβενών ανακοινώνεται ότι θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 6:30 το απόγευμα, με προορισμό τη Σιάτιστα. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 6974 462590, ενώ τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια Καστοριάς και Σιάτιστας, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Παραρτήματος Γρεβενών.

– Τα δύο του λεωφορεία θα διαθέσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην Καστοριά. Τα λεωφορεία του δήμου Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο στις 6:45 το απόγευμα

– Ο Δήμος Βοΐου θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση των πολιτών από το Βόιο.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν 6.30 το απόγευμα. Σημεία εκκίνησης ανά περιοχή τα εξής:

Τσοτύλι από την Πλατεία Αγ. Μαρίνας

Νεάπολη από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Εράτυρα από την κεντρική πλατεία

Γαλατινή από την κεντρική πλατεία

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στις γραμματείες των δημοτικών καταστημάτων Τσοτυλίου, στο τηλέφωνο: 24683 50100, Νεάπολης, στο τηλέφωνο:  24683 50200 και Ασκίου, στο τηλέφωνο: 24653 50200.

Λόγω του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στη Σιάτιστα, στην Πλατεία Δημαρχείου, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ μέχρι την περιοχή της Φούρκας από τις 19:00 έως και τη λήξη του συλλαλητηρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω περιφερειακού δρόμου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Κοζάνη: Το Επιμελητήριο Κοζάνης στηρίζει το Πανεθνικό –Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα και στη Σιάτιστα

Το Επιμελητήριο Κοζάνης με απόφαση της Διοικητικής του Επιτροπής στηρίζει το Πανεθνικό –Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για τη μη εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», που θα  πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30, στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας και της Σιάτιστας.  Υπενθυμίζει δε στα μέλη και στους πολίτες ότι με ψήφισμά του έλαβε ήδη θέση για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρωτίστως για το Εθνικό συμφέρον, αλλά και την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, δεν θα πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο, καθώς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.» Καλεί, ακόμη, τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα και στη Σιάτιστα,  διατρανώνοντάς μαζί με όλη την κοινωνία και τους φορείς του τόπου μας την αντίθεσή τους στην εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη γειτονική χώρα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

 

Εορδαία: Κατά πλειοψηφία η συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στο σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνει στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πτολεμαίδας η επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ, αρνητικά ψήφισαν οι επικεφαλής των πτερύγων της  Αντιπολίτευσης Δημήτρης Ζαραφίδης και Αντωνία Χόλμπα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος