Δ. Μακεδονία: Εγκρίσεις έργων από την Περιφέρεια

Την  έγκριση  του , για τον τρόπο  δημοπράτησης  του έργου  που αφορά  την ολοκλήρωση  της ημιτελούς σχολής αστυφυλάκων Γρεβενών, καθώς και την  υλοποίηση  τεχνικών έργων στον  οδικό άξονα  Νεστόριο-Χιονάτο  και της Εθνικής  οδού   Φλώρινας-Βίγλας  Πισοδερίου, ενέκρινε  το Περιφερειακό Συμβούλιο  Δυτ. Μακεδονίας , στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η  ολοκλήρωση της ημιτελούς  Σχολής  Αστυφυλάκων Γρεβενών  αποφασίσθηκε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με 3,5 εκατ. ευρώ , αφού  το  έργο του κτιρίου- με σκοπευτήριο, 2 ορόφους και ξενώνα -ξεκίνησε το 2008-2009  και λόγω έλλειψης πόρων δεν συνεχίστηκαν  οι εργασίες του,  ενώ  σταμάτησε και η λειτουργία της Σχολής. Με  την ολοκλήρωση  του ημιτελούς έργου της Σχολής , θα αποκτήσει ιδιόκτητη στέγη η Αστυνομία και θα στεγασθούν όλες οι δομές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, οι οποίες είναι διάσπαρτες σήμερα στην Πόλη  των Γρεβενών.

Σχετικά  με το έργο στον οδικό άξονα του Νεστορίου Καστοριάς, οι εργασίες του αναμένονται την Άνοιξη του 2019  και αφορά  συντήρηση και βελτίωση  οδικού άξονα  12 χιλιομέτρων που θα διευκολύνουν σημαντικά την κυκλοφορία μεταξύ Διποταμίας και Νεστορίου.

«Πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών και την τόνωση της επισκεψιμότητας» , χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Φλώρινας  Στέφανος Μπίρος, το έργο για την αποκατάσταση των καθιζήσεων του οδοστρώματος  και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Εθνικό Οδό  Φλώρινας-  Βίγλας Πισοδερίου. Το έργο  είναι  προϋπολογισμού 2,05 εκατ. ευρώ και μετά  τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι εργασίες του αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο  του ερχόμενου έτους.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος