Γρεβενά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καυσοξύλευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών (Διοικητήριο) διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10 το πρωί οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γρεβενών, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο τρόπο ξύλευσης για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων των χωριών.

Χθες οι 42 πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων συγκεντρώθηκαν για μι α ακόμη φορά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ακόμη λύση για την κοπή και προμήθεια καυσόξυλων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών στη φετινή χρονιά η κοπή των ξύλων για τους κατοίκους των χωριών πρέπει να μόνο με ειδικά συνεργεία, ενώ η προμήθειά τους, εφόσον καταβάλλουν το σχετικό τίμημα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, στις οποίες η κοπή των ξύλων γινόταν ατομικά και χωρίς τίμημα.

Στο νέο τους ψήφισμα οι 42 πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, αφού επισημαίνουν ότι είναι «υποκριτικό το ενδιαφέρον περί προστασίας του δάσους, γιατί οι ποσότητες για τις ατομικές ανάγκες είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που κόβονται για εμπόριο», προτείνουν να επιτρέπεται για φέτος και για όλα τα επόμενα χρόνια με την δική τους συνδρομή και τη βοήθεια στις δασικές υπηρεσίες οι μόνιμοι κάτοικοι να ικανοποιούν τις ατομικές τους ανάγκες καυσοξύλευσης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα ζητούν «άμεση πολιτική λύση» γιατί όπως τονίζουν τα χρονικά όρια είναι ασφυκτικά με τον χειμώνα προ των πυλών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος