Το καρναβάλι του Άργους Ορεστικού

Με το καθιερωμένο καρναβάλι υποδέχονται τη νέα χρονιά στο Άργος Ορεστικό.

Σήμερα στις Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Γουρουνοχαρά στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων, με παραδοσιακή ζωντανή μουσική και με τα Μπουλούκια καρναβαλιστών να βγαίνουν στους δρόμους της πόλης. Η υποδοχή της νέας χρονιάς θα γίνει γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας.

Αύριο Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 3 μετά το μεσημέρι  θα ξεκινήσει η παρέλαση καρναβαλιστών στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο Άργος Ορεστικό και θα ακολουθήσει γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 στις 2.30 μ.μ. –τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να συναντήσουν τον Αη Βασίλη και όλοι μαζί, αφού χορέψουν σε κεντρικά σημεία της πόλης θα καταλήξουν στο Πνευματικό Κέντρο για να πάρουν τα δώρα τους.

Στις 3 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την αναβίωση του εθίμου της πατερίτσας.

Στην τοπική κοινότητα Γέρμα  αύριο Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 από τις 10 το πρωί θα ψαλούν τα Κάλαντα στις γειτονιές του χωριού. Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 από τις 11 το πρωί θα αναβιώσει το Παραδοσιακό Γερμανιώτικο Καρναβάλι στην πλατεία του χωριού, με δωρεάν σουβλάκια και κρασί.

Στην τοπική κοινότητα Μηλίτσας  την Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019 στις 5 το απόγευμα τα παιδιά του χωριού, ντυμένα καρναβάλια, θα υποδεχτούν τον Αη Βασίλη για να παραλάβουν τα δώρα τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού.

Στην τοπική κοινότητα Κωσταραζίου αύριο Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η Παρέλαση καρναβαλιού την πλατεία του χωριού.

Στην τοπική κοινότητα Αμπελοκήπων τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση καρναβαλιού με κατάληξη την πλατεία του χωριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος