Κοζάνη: Δεν διώκονται οι φοιτητές για την κατάληψη

Array

Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο η επ΄ αόριστον κατάληψη των φοιτητών των Πολυτεχνικών σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιχειρούμενη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι φοιτητές ζητούν να μην αλλάξει τίποτα στην υπάρχουσα κατάσταση μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους ενώ δεν δέχονται την εξίσωση των διπλωμάτων τους από την Πολυτεχνική σχολή με τα πτυχία των ΤΕΙ.

Στα αιτήματα που θέτουν ακόμα οι φοιτητές μεταξύ άλλων είναι η αύξηση των κονδυλίων, οι μόνιμες προσλήψεις καθηγητών καθώς και τα θέματα στέγασης και σίτισης. Τις φήμες που ήθελαν χθες το απόγευμα να έχει κινηθεί δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης για παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσιών διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης.

Όπως τόνισε ο Πρύτανης έγινε ενημέρωση των φοιτητών από την νομική υπηρεσία του ιδρύματος για πιθανές νομικές επιπτώσεις για την κατάληψη, ενώ ενημερώθηκε τυπικά όπως προβλέπεται από τους νόμους και υποχρεούται να κάνει το Πανεπιστήμιο η εισαγγελία χωρίς να ζητηθεί όμως η παρέμβαση της.

Ο  κ. Τουρλιδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καν στις προθέσεις του να ζητήσει την βοήθεια των Εισαγγελικών η Αστυνομικών  η οποία επιθυμεί ο ίδιος να λυθεί ενδοπανεπιστημιακά.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος