Κοζάνη: Διαβεβαιώσεις Υπουργού για ασφάλεια ενεργειακού συστήματος

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος και οι τηλεθερμάνσεις στην περιοχή Κοζάνης και Φλώρινας, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη,Γιάννη Θεοφύλακτο, Γιώργο Ντζιμάνη, Θέμη Μουμουλίδη και Φλώρινας Κώστα Σέλτσα, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον πρόεδρο της ΔEH Μανώλη Παναγιωτάκη, τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη και με  εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖA.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι  η επάρκεια εφοδιασμού τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια όσο και τις τηλεθερμάνσεις είναι διασφαλισμένη, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ για τον ΑΗΣ Αμυνταίου ανέφερε ότι ανοίγουν οι διαδικασίες για την περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση.

Για τον ΑΗΣ Καρδιάς, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι η συζήτηση σχετικά με την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες -έναντι 17.000 ωρών, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου- γίνεται με συντεταγμένο τρόπο στη διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, μετά και από νέα στοιχεία που η ελληνική πλευρά προσκόμισε.

Η Υπουργική Απόφαση του 2016 για τις 32.000 ώρες λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας στην Κοζάνη, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, δεν έχει καταργηθεί.

Ο Υπουργός, υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση πέτυχε ο ΑΗΣ Αμύνταιου να τεθεί, εν λευκώ, εκτός της συμφωνίας με τους θεσμούς για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ότι ανοίγουν οι διαδικασίες για την περιβαλλοντική και λειτουργική αναβάθμιση της μονάδας.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου  Ενέργειας και Περιβάλλοντος η διαμόρφωση των αξόνων και προτεραιοτήτων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, είναι σε εξέλιξη, σε στενή και εντατική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία, εξασφαλίζοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Στόχος είναι να αποτυπωθεί επακριβώς ο μετασχηματισμός του ενεργειακού μείγματος και συνολικότερα η ενεργειακή πορεία της χώρας, με ορίζοντα το 2030, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται διεθνώς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος