Το Γυμνάσιο Αιανής σε διεθνές συνέδριο

Array

Το Γυμνάσιο Αιανής σε διεθνές συνέδριοΤην  εμπειρία που απεκόμισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αιανής από την συμμετοχή τους  στο  7ο Διεθνές Συνέδριο  «ΦΕΡΑΙ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ-ΡΗΓΑΣ», μετέφεραν στην ΕΡΤ Κοζάνης, οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην εργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή τους και διευθυντή του Σχολείου Μιχάλη Παππά. Η παιδαγωγική ομάδα πολιτιστικών θεμάτων του Γυμνασίου Αιανής , συμμετείχε  με θέμα τη χάρτα του Ρήγα στο χθες και στο σήμερα, όπου οι μαθήτριες ανέπτυξαν μεταξύ άλλων την σημασία της χάρτας στο χθες όπου κατέγραψαν την πρωτοτυπία, το πλήθος των μυθολογικών και ιστορικών αναφορών, το όραμα για μια ενιαία βαλκανική ομοσπονδία καθώς επίσης την ιστορική σημασία.Το Γυμνάσιο Αιανής σε διεθνές συνέδριο Η συγγραφική ομάδα συμπεριέλαβε στην εργασία της  επίσης, την επιρροή του Ρήγα από τον Διαφωτισμό και την Γαλλική Επανάσταση, την χρήση πρότυπων χαρτών της αρχαίας Ελλάδας, την αντικατάσταση οθωμανικών τοπωνυμίων και την ιστορική συνέχεια με την προσθήκη σύγχρονων τοπωνυμιών.

Οι μαθήτριες  στην εργασία τους παρουσίασαν την σπουδαιότητα και τη σημασία της χάρτας του Ρήγα Φεραίου στο χθες και στο σήμερα ενώ παράλληλα, αναφέρθηκαν και στο  αντίγραφο που φυλάσσεται στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης.

Το Γυμνάσιο Αιανής σε διεθνές συνέδριο Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, με τους οποίους και συνεργάστηκαν για την εκπόνησή του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημαντικό αυτό διεθνές γεγονός, συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα μέρος των ανακοινώσεων είχαν αναφορές στη μεγάλη φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798),  εξετάστηκαν  τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά βιβλία καθώς και άλλες επιδράσεις του. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ετοιμαζόμενο Λεξικό του Ρήγα, όπου αναδεικνύεται ο γλωσσικός και γραμματολογικός πλούτος του Ρήγα.

Από την πλευρά του ο Γυμνασιάρχης κ. Μιχάλης Παππάς τόνισε την σημαντική δουλειά που έκαναν οι μαθήτριες το σχολείου και υπογράμμισε τα σημαντικά οφέλη από την εξωστρέφεια των σχολείων. Μάλιστα όπως επεσήμανε  το Γυμνάσιο Αιανής που γιορτάζει φέτος 40 χρόνια ζωής, συμμετείχε σε πολλά προγράμματα αποκομίζοντας σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Γυμνάσιο Αιανής σε διεθνές συνέδριοΣτην παιδαγωγική ομάδα συμμετείχαν ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος Μιχάλης Παππάς και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης: Βαβλιάρα Ελένη, Βαβλιάρα Ζωή, Γκριτζέλη Χρύσα, Δάλλη Άρτεμις, Τζιαναμπέτη Ζωή, Τσίγγανα Βαρβάρα, Τσιμοπούλου Μαρία.

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος