Κοζάνη: M. Κεφαλογιάννης: «Ο Κ. Μητσοτάκης επόμενος πρωθυπουργός»

Την βεβαιότητα του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις Εθνικές εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός εξέφρασε χθες (9/2/2019) από την Κοζάνη ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όπως τόνισε στις βουλευτικές εκλογές, που θα είναι «η μάχη των μαχών» όπως εκτίμησε θα γίνουν τον Μάιο, η ΝΔ θα τις κερδίσει γιατί έχει «πολύ μεγάλη εμπειρία» για να «πέσει στην παγίδα των τακτικιστών του ΣΥΡΙΖΑ», που θεωρούν ότι «τα στελέχη θα ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις στο χώρο της ΝΔ».

Από την πλευρά του οκ. Κεφαλογιάννης θεώρησε ως «Εθνική ήττα το Σκοπιανό» τονίζοντας πως «θέλουμε η Ελλάδα να έχει μια ευρωπαϊκή στρατηγική και να συνεννοηθούμε με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου», αλλά όπως ανέφερε «οι συμφωνίες της Κυβέρνησης δεν συγχωρούνται, καθώς αποτελούν παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δημιουργούν προϋποθέσεις εθνικής ήττας όπως δεν έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος της Ελλάδας με την Τουρκία, επισημανε πως είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι προέχει «η επικύρωσης του Δικαίου της Θαλάσσης», ενώ κτηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είναι «διεθνιστής και δεν τον ενδιαφέρουν τα σύνορα» σε αντίθεση με την πατριωτική στάση της ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος οκ. Κεφαλογιάννης  χαρακτήρισε αποτυχημένη την πολιτική της Κυβέρνησης για την ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση, που «προσέφερε πολλά θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί», αλλά όπως τόνισε σήμερα λόγω μικροπολιτικών οδηγούμαστε στην απαξίωση της ΔΕΗ. Μάλιστα όπως είπε «με τη Μικρή ΔΕΗ υπήρχε μια καλή βάση, που επιδέχεται βελτίωσης» ενώ τόνισε ότι όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, «θα έχει υπουργούς πρώτης κατηγορίας από τη Δυτική Μακεδονία, σε τομείς που ακουμπάνε την αναπτυξιακή πορεία».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος