Κοζάνη: Πυρκαγιά σε οικοδομή κατέστρεψε δυο ΙΧ αυτοκίνητα

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους σε πυλωτή και τον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στο κέντρο της Κοζάνης και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δυο σταθμευμένα ΙΧ οχήματα και να υποστεί ζημιές ένα τρίτο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά της 8 το βράδυ του Σαββάτου οπότε και ακούστηκαν δυο συνεχόμενες εκρήξεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πεταχτούν έντρομοι στα μπαλκόνια για να δουν τι συμβαίνει εικάζοντας ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση δεν επεκτάθηκε όμως στους πάνω ορόφους της πολυκατοικίας χάριν της άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης που προσέτρεξε στην οικοδομή με δυο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες.

Η φωτιά περιορίστηκε τελικά στα σταθμευμένα οχήματα σε αποθήκη της πυλωτής αλλά και στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου όπου υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, πολύ γρήγορα όμως η πυροσβεστική σε περίπου 15 λεπτά έθεσε την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Εκτός από τα δυο οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, καταστράφηκε η πόρτα στην αποθήκη της πυλωτής, μια φιάλη με ψυκτικό υγρό και διάφορες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ η πίσω όψη της πολυκατοικίας μαύρισε από καπνούς.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Κοζάνης. Να σημειωθεί πως στην διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο και έτσι η πυροσβεστική ερευνά τα ενδεχόμενα εκδήλωσης τους.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος